Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Στα 5 ευρώ το εισιτήριο στα εξωτερικά ιατρεία

 
Αυξημένη κατά 2 ευρώ είναι από σήμερα η αμοιβή που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς που επισκέπτονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Με εγκύκλιο που απέστειλε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος καθορίζεται στα 5 ευρώ από 3 ευρώ που ήταν έως σήμερα, το ‘εισιτήριο’.


Από τη δαπάνη εξαιρούνται κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι άποροι, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι ανάπηροι. 

Φαρμακοποιοί

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την Τρίτη επίσης ότι επιμένει στην αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων, την οποία είχε εισηγηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φαρμακοποιούς.
Ο υπουργός Υγείας ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεννόησης με τους φαρμακοποιούς, λέγοντας ότι εντολή του πρωθυπουργού είναι να ανοίξουν τα επαγγέλματα έπειτα από εξαντλητικό διάλογο.

Οι δυο πλευρές αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις (του υπουργού στα πληθυσμιακά κριτήρια και των φαρμακοποιών στη λειτουργία του Σαββάτου) και τελική συμφωνία.

Η εγκύκλιος

ΘΕΜΑ:Διευκρινήσεις σχετικά με αμοιβή (εξέταστρο) στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας.
Όλοι οι προσερχόμενοι για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν από 1-1-2011 αμοιβή πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξέταστρων.

Της ανωτέρω καταβολής εξαιρούνται ρητώς μόνο οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών:
1. Οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά. 

2. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ). 

3. Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας πρόσφυγα ή του Δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ.
Επιπλέον για τα Κέντρα Υγείας εξαιρούνται της καταβολής οι κάτωθι:
1. Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας Α.Μ.Ε.Α. που έχουν πιστοποιημένο αρμοδίως ποσοστό αναπηρίας 67%, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό και την αστυνομική τους ταυτότητα.

2. Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) και προσκομίζουν για τα ανωτέρω ιατρική βεβαίωση σε ισχύ ότι παρακολουθούνται από ειδική μονάδα Νοσηλευτικού Ιδρύματος λόγω της παθήσεώς τους, πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

3. Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί που προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τυφλών (ή κάρτα αναπηρίας όπου εφαρμόζεται), πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.
πηγή : iatronet

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin