Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Φράουλες "όπλο" κατά του διαβήτη

Ως όπλο κατά του διαβήτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φράουλες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Βιολογικών ΣπουδώνSalk της Καλιφόρνια που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «PLoS ONE» έδειξε πως οι φράουλες μπορούν να προστατεύσουν τον άνθρωπο έναντι στις επιπλοκές που προέρχονται από το διαβήτη. Οι ερευνητές δε διστάζουν να πουν πως η φράουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά του καρκίνου.

Πειράματα σε ποντίκια που έπασχαν από διαβήτη τύπου 1  έδειξαν πως η λήψη σε τακτά διαστήματα φισετίνης – φλαβονοειδές, που υπάρχει στις φράουλες, μείωνε τις επιπλοκές της νόσου.

Διατροφή πλούσια σε φισετίνη σταματούσε την υπερτροφία των νεφρών ενώ παράλληλα μείωνε τα επίπεδα της πρωτεΐνης στα ούρα, όπως δημοσιεύει το Βήμα.

"Τα περισσότερα ποντίκια τείνουν να ανιχνεύουν τον χώρο τους. Αντίθετα, τα αγχωμένα ποντίκια δεν κινούνται ιδιαίτερα. Παρά το γεγονός, ότι τα ποντίκια του πειράματος ξεκίνησαν αγχωμένα, η φισετίνη τα βοήθησε να ανακτήσουν την περιέργεια και την επιθυμία τους για κίνηση.

Στα φυτά τα φλαβονοειδή παίζουν τον ρόλο του αντηλιακού ενώ παράλληλα προστατεύουν τα φύλλα και τους καρπούς από τα έντομα. Στις τροφές, οι συγκεκριμένες ουσίες σχετίζονται με τις προστατευτικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής", είπε μια εκ των ερευνητών, Παμ Μάερ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές για τα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στα ποντίκια, ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 37 φράουλες καθημερινά.

"Όπως έχουμε δει, ο διαβήτης θα μπορούσε να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και για τον λόγο αυτόν η λήψη ενός συμπληρώματος φισετίνης θα μπορούσε να είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς", σημείωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Σούμπερτ που συμμετείχε στη μελέτη.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin