Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κατεδάφιση βάσεων στις σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ

Μειώθηκαν δραματικά οι αριστούχοι και πολλαπλασιάστηκαν όσοι βαθμολογήθηκαν κάτω από το 10 στις φετινές γενικές εξετάσεις. Οι βάσεις κατεδαφίστηκαν. Πέφτουν ακόμα και στις περιζήτητες σχολές.

Κατεδάφιση βάσεων στις σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ
Πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, και κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές, φέρνει η δραματική μείωση των αριστούχων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 
Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης ανά κατεύθυνση, φέτος έχουμε μια πρωτοφανή μείωση των αριστούχων, πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε κάθοδο των μορίων ακόμη και στις ιατρικές σχολές, όχι μόνο της περιφέρειας αλλά και της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στις επαρχιακές σχολές επίσης θεωρείται δεδομένη η πτώση των βάσεων σε σχολές που ανήκουν σε όλες τις βαθμολογικές κλίμακες.
Οσον αφορά τα τμήματα της Αθήνας που "κινούνται" στις βαθμολογίες μεταξύ 15-18, πιθανόν δεν θα έχουν μεγάλη πτώση και μάλιστα κάποια μπορεί να εμφανίσουν και μικρή άνοδο στην περίπτωση μόνο που υπάρξει αυξημένη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων. Από τα στατιστικά προκύπτει ότι φέτος οι αριστούχοι (18-20) είναι μόνο 6.178 άτομα σε όλες τις κατευθύνσεις (από το σύνολο των 85.600 μαθητών που πήραν μέρος στις εξετάσεις), έναντι 10.571 πέρυσι, λιγότεροι δηλαδή κατά 4.393, φαινόμενο πρωτοφανές για τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Κάτω από τη βάση έγραψαν συνολικά 30.409 άτομα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin