Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κύπρος: Σε κλίμα οργής τελούνται την Τετάρτη οι κηδείες των θυμάτων

Κύπρος: Σε κλίμα οργής τελούνται την Τετάρτη οι κηδείες των θυμάτων 
 
Κηδεύονται σήμερα, Τετάρτη, τα οκτώ από τα δώδεκα θύματα της τραγωδίας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο.

Στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του πλοιάρχου, διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού, Ανδρέα Ιωαννίδη από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Αγία Φύλα Λεμεσού. Της κηδείας θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.

Ο πλοίαρχος είχε απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για τη μεταφορά και καλύτερη διαχείριση των 98 κοντέινερ με τα πυρομαχικά. Οπως αποκαλύπτεται, ο άτυχος διοικητής από την αρχή είχε αντιταχθεί στην τοποθέτηση των εμπορευματοκιβωτίων εντός της βάσης και συχνά έστελνε επιστολές, τόσο προς το υπουργείο Αμυνας όσο και προς το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς. Ωστόσο ποτέ δεν εισακούστηκε. Οταν ξέσπασε η πρώτη πυρκαγιά έδιωξε όλους τους άνδρες του μακριά και έμεινε με τους πυροσβέστες, πάλεψε και έδωσε τη ζωή του πιστός στο καθήκον.

Ξεχωριστός είναι ο θρήνος στο σπίτι των 19χρονων διδύμων εθνοφρουρών, Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου. Τα δύο αδέλφια που γεννήθηκαν και πέθαναν μαζί είχαν αναλάβει υπηρεσία στη ναυτική βάση μόλις πριν από λίγες ημέρες, αφού προηγουμένως υπηρετούσαν σε άλλη μονάδα της Εθνοφρουράς.

Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά ο Μίλτος τηλεφώνησε στην μητέρα τους και την ενημέρωσε ότι πάνε να σβήσουν τη φωτιά. Εκείνη την ώρα οι δίδυμοι βρίσκονταν στην πύλη του στρατοπέδου, όταν σήμανε συναγερμός για φωτιά στη βάση. Κανένας από τους δύο, βέβαια, δεν γνώριζε ότι πήγαιναν να σβήσουν μία φωτιά δίπλα σε 200 τόνους εκρηκτικών.

Τα δύο παιδιά σπούδαζαν στην Αγγλία και πήγαν στην Κύπρο για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους. «Ούτε ο θάνατος δεν ήταν άξιος να σας χωρίσει» γράφουν οι φίλοι τους στο Facebook.

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί η κηδεία του πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια.

Στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί η κηδεία του αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στις 12.30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό.

Στις 2.00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας.

Επίσης στις 2.00 μ.μ θα γίνει η κηδεία του πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στις 4.00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στις Αγγλισίδες.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του πυροσβέστη Σπύρου Ταντή από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα.

Οι κηδείες θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin