Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon ΔΝΤ: Ενημέρωση ελλήνων δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης


Στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα το επόμενο διάστημα θα αναφερθεί το απόγευμα της Τετάρτης ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν. Ο Δανός οικονομολόγος θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με Έλληνες δημοσιογράφους...
προκειμένου να παρουσιάσει την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ , πάνω στην οποία βασίσθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για να εγκρίνει την πέμπτη δόση (3,2 δισ. ευρώ) προς την Ελλάδα.

Ο κ. Τόμσεν , ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στο τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου με τα υπόλοιπα μέλη της τρόικα για την νέα αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου αναμένεται να υπογραμμίσει σήμερα πως το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής συνέχισε να σημειώνει κάποια πρόοδο όσον αφορά τους αντικειμενικούς του σκοπούς και θα τονίσει πως η πιστή εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Ο κ. Τόμσεν θα επισημάνει από την πλευρά τους πως η στρατηγική της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί ενέργεια ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης, καθώς και για τη μείωση του υψηλού χρέους και αναμένεται να χαιρετήσει τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που θα βοηθήσει στην επιτυχία της διαφανούς και έγκαιρης εφαρμογής του.

Ο ίδιος θα σημειώσει πως για να διατηρηθεί η σταθερότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα, πρέπει να αυξηθούν τα αποθέματα ρευστότητας των τραπεζών και πρέπει να δημιουργηθεί αποτελεσματικό πλαίσιο στήριξης και επίλυσης θεμάτων. Θα χαιρετίσει δε τις αποφάσεις που λήφθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα αυτό.

Τέλος, θα τονίσει πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στην ευαίσθητη αυτή φάση εξαρτάται από την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής χωρίς περιθώρια απόκλισης, καθώς και από τη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους και από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin