Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Εκδίκαση της έφεσης για τον ιδρυτή του Wikileaks

Στο δικαστήριο επέστρεψε χθες ο ιδρυτής του ενοχλητικού ιστότοπου, Τζούλιαν Ασάνζ, για την εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει εναντίον της πρωτόδικης απόφασής του στη Σουηδία με τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης δύο γυναικών.

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ
Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ

Στο δικαστήριο επέστρεψε χθες ο ιδρυτής του ενοχλητικού ιστότοπου, Τζούλιαν Ασάνζ, για την εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει εναντίον της πρωτόδικης απόφασής του στη Σουηδία με τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης δύο γυναικών. Ο 40χρονος Ασάνζ αρνείται το κατηγορητήριο, καταγγέλλοντας απόπειρα φίμωσης του ιστότοπου.
 
Δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποδεχθεί στις 24 Φεβρουαρίου το αίτημα έκδοσης που είχε υποβάλει σε βάρος του Ασάνζ η Σουηδία. Η διαδικασία στο εφετείο αναμένεται να διαρκέσει δύο μέρες, πάντως η ανακοίνωση της απόφασης δεν αναμένεται σήμερα. Ο Ασάνζ, που έφτασε στο δικαστήριο με ένα μαύρο όχημα σ' ένα σημείο που απείχε μερικές εκατοντάδες μέτρα από το δικαστήριο, αφήνοντας αρκετό χρόνο στους φωτογράφους και τους εικονολήπτες να τον απαθανατίσουν, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. "Απελευθερώστε τον Ασάνζ. Απελευθερώστε τον Μάνινγκ. Σταματήστε τους πολέμους", έγραφαν τα πανό που κρατούσαν υποστηρικτές του Ασάνζ έξω από το Εφετείο. Ο Μπράντελι Μάνινγκ, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης ο οποίος κρατείται σε απομόνωση, κατηγορείται ότι παρέδωσε χιλιάδες διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα στον δικτυακό τόπο Wikileaks.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin