Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μύθοι και πραγματικότητα για την κυτταρίτιδα

 
Η κυτταρίτιδα αποτελεί πρόβλημα για περίπου το 85% του γυναικείου πληθυσμού. Όμως αυτή η πάθηση, εξαιτίας του ότι αφορά πολλούς ανθρώπους, περιτριγυρίζεται από μύθους και  λανθασμένες απόψεις. Κυτταρίτιδα ονομάζεται η διήθηση (στράγγισμα, φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες, οι οποίες έχουν την τάση να σκληραίνουν, δηλαδή η κυτταρίτιδα είναι σωροί λίπους και νερού σταθεροποιημένοι με υποδόριο ιστό. Ας διαλευκάνουμε τα «σκοτεινά» σημεία…
 
Μύθος
Μόνο οι γυναίκες στα 30 αποκτούν κυτταρίτιδα.
Πραγματικότητα
Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν κυτταρίτιδα. Η ηλικία, το βάρος και το σχήμα του σώματος δεν παίζει κανένα ρόλο. Η κυτταρίτιδα μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε σώμα και ηλικία. Κάποιες φορές μάλιστα είναι πιθανό κάποιος να έχει κυτταρίτιδα πριν από τα 20 του χρόνια.
 
Μύθος
Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται μόνο στους μηρούς και τους γοφούς.
Πραγματικότητα
Είναι αλήθεια πως η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες στην περιοχή των μηρών και των γοφών. Παρόλα αυτά μπορεί να αναπτυχθεί επίσης στους γλουτούς, στα χέρια αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος. Στους άντρες είναι πιο σύνηθες να εμφανίζεται στη κοιλιά και το λαιμό.
 
Μύθος
Μόνο οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν κυτταρίτιδα.
Πραγματικότητα
Στην πραγματικότητα κάποιοι παχιοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν καθόλου. Αντιθέτως, ορισμένες φορές οι λεπτοί υποφέρουν από κυτταρίτιδα. Όλοι μας έχουμε κύτταρα με λίπος στον οργανισμό μας, επομένως όλοι μπορούμε να αναπτύξουμε κυτταρίτιδα.
 
Μύθος
Η δίαιτα και η άσκηση μπορούν να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα
Πραγματικότητα
Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Μια αντι-κυτταριδική δίαιτα και η καθημερινή άσκηση μπορούν να οδηγήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για κάτι μόνιμο και μετά από κάποιο καιρό η κυτταρίτιδα θα επανέλθει.
 
Μύθος
Εξαλείψτε τα περιττά υγρά με τη χρήση διουρητικών, τσαγιών και εξαντλητικών θεραπειών.
Πραγματικότητα
Αν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή δε θα βοηθηθείτε, και υπάρχει πιθανότητα να αναπτύξετε περισσότερη κυτταρίτιδα. Αν θέλετε πραγματικά να μειώσετε τα περιττά υγρά του σώματός σας, δοκιμάστε πράσινο τσάι, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και νερό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin