Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Tριπλή δενδροφύτευση στις 30 Ιανουαρίου

 
Ο ΣΚΑΪ, από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο, οργανώνει σειρά αναδασώσεων σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία πλειάδας φορέων και εθελοντών. Ο πρώτος κύκλος συμπεριλαμβάνει αναδασώσεις σε Αθήνα (Πεντέλη), Ηλεία και Καρδίτσα στις 30 Ιανουαρίου.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η δράση στην Πεντέλη γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών.
Τόπος, η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Θα φυτευτούν 40.000 νέα φυτά. Μία μεγάλη δενδροφύτευση, η οποία απαιτεί την παρουσία όλων μας.
Ώρα συνάντησης: Στις 11.00 το πρωί.

Οι εθελοντές επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 446, το οποίο ξεκινάει από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι και περνά μπροστά από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και πούλμαν της εταιρείας Maroulis Travel που θα περιμένουν έξω από το metro στην Δουκίσσης Πλακεντίας από τις 10.00 το πρωί, για να τους μεταφέρουν στο χώρο της δενδροφύτευσης.

Μέρος των φυτών που θα χρησιμοποιηθούν στην αναδάσωση όπως και μέριμνα για τη διάνοιξη λάκκων στο χώρο της δενδροφύτευσης, είναι από την εταιρία ΤΙΤΑΝ.

ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου και την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση 92.3 αναδασώνουν στην Ηλεία σε 6 περιοχές. 15.000 φυτά θα φυτευτούν στις περιοχές Γεράκι, Αμπελώνα, Καράτουλα, Λάλα, Κρέστενα και Θολό. Μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007 επιστρέφουμε και αναδασώνουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη.
Σημείο συνάντησης : Δασαρχείο Πύργου, οδός Αλφειού 42.
Ώρα συνάντησης: Στις 10.00 το πρωί.
Όλοι οι εθελοντές θα συγκεντρωθούν στο πιο πάνω σημείο και από εκεί θα μεταφέρονται στα σημεία που θα γίνει η αναδάσωση με μέσα που θα διαθέσει το δασαρχείο.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου δενδροφυτεύουμε στην Καρδίτσα. Θα φυτευτούν 5000 νέα φυτά. Η δενδροφύτευση σκοπό έχει την αποκατάσταση του Οικολογικού Πάρκου στην περιοχή Καρποχώρι του δήμου Σοφάδων στην Καρδίτσα.
Η δράση αυτή οργανώνεται από τον ΣΚΑΪ 100.3 και το Ράδιο Θεσσαλία 96 .
Σημείο συνάντησης: η κεντρική πλατεία στο δημοτικό διαμέρισμα Καρποχωρίου,
Ώρα συνάντησης: Στις 11 το πρωί.

Έγιναν συνολικά
18 δράσεις δενδροφυτεύσεων σε Κοκκιναρά Πεντέλης, Γλυφάδα, Βούλα στον Υμηττό, στο δήμο Πεύκων Θεσσαλονίκης, στη Ρόδο, στο Πάνιο όρος στα Καλύβια και στον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας. Φυτεύτηκαν συνολικά 338.000 νέα δενδρύλλια.

Οι δενδροφυτεύσεις έγιναν σε περιοχές που έχουν δημόσιο και δασικό χαρακτήρα και χαρακτηριστικό είναι ότι σε περιοχές που έγιναν οι τεχνητές αναδασώσεις αντιστέκονται στην πίεση για αποχαρακτηρισμούς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin