Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η ΔΕΗ προτείνει την απόσυρση τριών λιγνιτικών μονάδων

Η ΔΕΗ προτείνει τη σταδιακή απόσυρση τριών ακόμη λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πέραν της Πτοελμαίδας 1, η οποία πρακτικά έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το καλοκαίρι, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», από την πλευρά της η ΡΑΕ εκφράζει επιφυλάξεις που σχετίζονται τόσο με τη διαδικασία όσο και με τις ανάγκες του ΔΕΣΜΗΕ, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού του 2011.

Αναλυτικά, η ΔΕΗ με επιστολή της προς τη ΡΑΕ, ζητά την απόσυρση των μονάδων Ι και ΙΙ της Μεγαλόπολης, καθώς και της μονάδας Ι του Λαυρίου.

Εφόσον οι εν λόγω μονάδες τεθούν εκτός λειτουργίας, η λιγνιτική ισχύς της ΔΕΗ θα έχει μειωθεί κατά 470 MW, συμπεριλαμβανομένης και της Πτολεμαΐδας 1.
Η ΡΑΕ ζητά από τη ΔΕΗ να υποδείξει άλλες μονάδες στη θέση των δύο της Μεγαλόπολης, καθώς αυτές κατά τον ΔΕΣΜΗΕ είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν επί 1.500 ώρες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αναλυτικά, η ΔΕΗ έχει καταθέσει την ακόλουθη πρόταση.
Για τη Μονάδα Νο 1 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας προτείνεται η οριστική απόσυρσή της.
Για τις Μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’Α προτείνεται να τεθούν άμεσα στη διάθεση του Διαχειριστή του Συστήματος, αποκλειστικά για κάλυψη εφεδρειών του δικτύου της Πελοποννήσου και στη συνέχεια να αποσυρθούν οριστικά.
Για τη Μονάδα Ι του ΑΗΣ Λαυρίου προτείνεται να τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας εκτάκτων αναγκών.

Ακόμη, η ΡΑΕ σε ότι αφορά τις Μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, επισημαίνει ότι ο ΔΕΣΜΗΕ θεωρεί απαραίτητη τη λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων κατά τους θερινούς μήνες του 2011, για τη στήριξη του συστήματος στην Πελοπόνησσο.
Επίσης, προτείνει τη λειτουργία και των δύο αυτών μονάδων για 1.500 ώρες κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η ΡΑΕ θεωρεί ότι ο Κώδικας Διαχείρισης και Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν προβλέπει το καθεστώς που περιγράφει η ΔΕΗ για τη θέση των συγκεκριμένων δύο μονάδων στη διάθεση του Διαχειριστή, με στόχο την κάλυψη εφεδρειών.
Ακόμη, εκτιμά ότι η μονάδα του Λαυρίου πρέπει να τεθεί σε καθεστών εφεδρείας εκτάκτων αναγκών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin