Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Από βουβωνική πανώλη κινδυνεύουν όσοι κοιμούνται με τα κατοικίδιά τους

 
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που τα αφήνουν να κοιμούνται μαζί τους στο κρεβάτι έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν μέχρι και βουβωνική πανώλη, υποστηρίζει νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων. 

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι από τις 250 γνωστές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, περισσότερες από 100 προέρχονται από τα οικόσιτα ζώα.
«Σε πολλές χώρες, τα κατοικίδια υποκαθιστούν την ανατροφή και τη φροντίδα ενός παιδιού, μερικές φορές οδηγώντας σε υπερβολική στοργή από τον άνθρωπο προς αυτά» εξήγησε ο Μπρούνο Σόμελ, καθηγητής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στα ζώα να ανεβαίνουν στο κρεβάτι» προσέθεσε. 

Μεταξύ των πλέον σοβαρών ασθενειών που ένας άνθρωπος μπορεί να «κολλήσει» από το κατοικίδιό του είναι η Αμερικάνικη Τρυπανοσωμίαση, γνωστή ως νόσος Τσάγκας, η οποία μεταδίδεται από παράσιτο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στο νευρικό και το πεπτικό σύστημα και την καρδιά. 

Ακόμη μία ασθένεια που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο είναι η «Cat - scratch disease» (Νόσος από αμυχή γάτας), η οποία μεταδίδεται από βακτηρίδια που βρίσκονται στο σάλιο της γάτας και προκαλεί βλάβες στο ήπαρ, στα νεφρά και στη σπλήνα. 

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα αγόρι εννέα ετών από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών προσβλήθηκε από βουβωνική πανώλη όταν κοιμήθηκε με τη γάτα του, η οποία είχε ψύλλους. Ο καθηγητής Σόμελ και η ομάδα του χρησιμοποίησαν έρευνες από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Emerging Infectious Diseases του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin