Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Rihanna: “S&M”. Απαγορεύτηκε ήδη σε 11 χώρες (video)

H Rihanna στο νέο της video clip παίζει με φίμωτρα και αλυσίδες, δένει (κυριολεκτικά) τον Perez Hilton και δίνει συνεντεύξεις καλυμμένη με ένα πλαστικό θόλο στο νέο της video, για το single “S&M”. To video ήδη απαγορεύτηκε σε 11 χώρες. To MTV μάλιστα το μοντάρει έτσι ώστε να μπορούν να το παίζουν κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ στο YouTube για να το δει κάποιος πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι από 18 και πάνω.
Το video έχει σκηνοθετηθεί από την ελληνικής καταγωγής Melina Matsoukas και αποτελεί μια παιχνιδιάρική προσέγγιση στον kinky διεστραμμένο ερωτισμό καθώς και ένα αιχμηρό σχόλιο στις ορέξεις των media για αίμα και σάρκα.



via

PostHeaderIcon Ουπς...τον ήλιο μάστορα... :P

 
Ο συγκεκριμένος αρχιτέκτονας είναι σίγουρο ότι δεν υπολόγισε καθόλου τον ήλιο και τι σκιά μπορεί να κάνει  ...ή μήπως τα είχε όλα υπολογισμένα εξ αρχής..; 



PostHeaderIcon Ο δεκάλογος του καλού τεμπελάκου...



1. Ζούμε γιά να αναπαυόμαστε.

2. Αγάπα το κρεβάτι σου. Είναι ο Ναός σου.

3. Αν δεις κάποιον να ξεκουράζεται, βοήθησέ τον. Ξεκουράστου μαζί του.

4. Ξεκουράσου όλη την ημέρα, γιά να κοιμηθείς ξεκούραστα τη νύχτα.

5. Η δουλειά είναι ιερή. Μη την αγγίζεις.

6. Μη κάνεις τίποτα αύριο, αν μπορείς να το κάνεις μεθαύριο.

7. Δούλεψε όσο λιγότερο μπορείς. Τα υπόλοιπα άσε τα στους άλλους.

8. ΗΡΕΜΑ !!! Κανείς δεν πέθανε κατα τη διάρκεια της ξεκούρασης. 'Aσε που δουλεύοντας, μπορεί να κτυπήσεις.

9. Όταν σου έρθει επιθυμία να δουλέψεις, ξάπλωσε, ηρέμισε. Σύντομα θα σου περάσει.

10.Μη ξεχνάς... Δουλειά σημαίνει υγεία. Πρόσφερέ την λοιπόν στους..."άρρωστους".

εξαιρετικά αφιερωμένο :P

PostHeaderIcon HINS Light – Σύστημα φωτισμού εξοντώνει τα μικρόβια

 
Νέο σύστημα φωτισμού σε νοσοκομεία φροντίζει για την εξόντωση μικροβίων. Το σύστημα αυτό κατασκευάστηκε στη Σκωτία, στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης. Η λειτουργία του βασίζεται σε ένα στενό φάσμα φωτός υψηλής έντασης  (HINS) που διεγείρει μόρια βακτηρίων, δημιουργώντας ένα είδος χημικής ουσίας που σκοτώνει τα ίδια τα βακτηρίδια.

PostHeaderIcon Stuxnet: θα μπορούσε να προκαλέσει νέο Τσέρνομπιλ

Η επίθεση του worm Stuxnet όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα έχει χτυπήσει υπολογιστές ρωσικής κατασκευής στο ιρανικό πυρηνικό εργοστάσιο Μπουσέρ.
Η εκδοχή που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο Τσέρνομπιλ, σύμφωνα με μια έκθεση Ρώσου πρεσβευτή προς το ΝΑΤΟ.
Δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι ο Dmitry Rogozin, πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε το Stuxnet ως άκρως επικίνδυνο.

Επίσης, λέγεται ότι προκάλεσε στον αντιδραστήρα φυγοκέντριση εκτός ελέγχου και ήταν αρκετά επικίνδυνο  ώστε ενδεχομένως να προκαλέσει <…>
ένα νέο Τσέρνομπιλ, αναφερόμενος φυσικά στο καταστροφικό ατύχημα πυρηνικού εργοστασίου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στην Ουκρανία.
Εμπειρογνώμονες ασφάλειας έχουν εξετάσει επί μακρόν τον κώδικα Stuxnet, και πολλοί το θεωρούν malware-όπλο που είναι πιθανό να κατασκευάστηκε από εχθρό του Ιράν για να επιβραδύνει την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος.
Έχει ακουστεί επίσης ότι πίσω από το Stuxnet βρίσκεται το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ ή και  οι δύο, αλλά μέχρι τώρα όλες οι κατηγορίες που έχουν υποθεί βασίζονται σε εικασίες και όχι σε ντοκουμέντα.


PostHeaderIcon Cyber-απατεώνες και Facebook

 
Η πρόσφατη τάση στην ανάπτυξη των απειλών των υπολογιστών, είναι η διάδοσή τους μέσω του πιο δημοφιλούς κοινωνικού μέσου. Μέσα σε τρεις μόνο ημέρες, δύο νέοι κακόβουλοι κώδικες χρησιμοποιούν το Facebook για να παγιδεύσουν τα θύματά τους, έσπειραν την καταστροφή. Ένας από αυτούς, ο Asprox.N, είναι ένας Trojan που φθάνει στα πιθανά θύματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εξαπατά τους χρήστες αναφέροντας ότι ο λογαριασμός Facebook που διατηρούν, χρησιμοποιείται για να διανείμει spam και ότι, για την ασφάλειά τους, τα διαπιστευτήρια σύνδεσης έχουν αλλάξει. Περιλαμβάνει ένα πλαστό έγγραφο του Word που περιέχει υποθετικά το νέο κωδικό πρόσβασης.

PostHeaderIcon το γατί, που μοιάζει με λιοντάρι και μιλάει... :P



PostHeaderIcon ΗΠΑ και Κίνα διεξάγουν ήδη μυστικό «πόλεμο των άστρων»

 
Εδώ και δύο χρόνια οι ΗΠΑ απείλησαν την Κίνα με χρήση στρατιωτικής βίας στη διάρκεια ενός μυστικού «πολέμου των άστρων», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Τhe Daily Τelegraph», η οποία επικαλείται απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο WikiLeaks. Και μάλιστα οι δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις κατέρριψαν, στη διάρκεια ασκήσεων, δικούς τους δορυφόρους με πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας σε ξεχωριστές επιδείξεις δύναμης.

PostHeaderIcon H Honda…πετάει!

Οι μηχανικοί της Honda βαρέθηκαν τα μποτιλιαρίσματα και είπαν να δοκιμάσουν τη τύχη τους στους αιθέρες. Και η Honda δεν θα μπορούσε να τους χαλάσει το χατήρι. Παρουσίασε λοιπόν το HondaJet, το ελαφρύ Jet που υπόσχεται οικονομία καυσίμων ως και 20%. 


PostHeaderIcon Μύθοι και πραγματικότητα για τους κεραυνούς

 
Οι επιστήμονες μελετούν τους κεραυνούς εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Παρόλο που ξέρουν αρκετά πράγματα γι’ αυτούς, υπάρχουν ακόμη ορισμένα που πρέπει να γνωρίζουμε για αυτές τις σπίθες ηλεκτρισμού...
 

PostHeaderIcon "Άνοιγμα" του ΑΠΘ προς τα Τουρκικά Πανεπιστήμια

 
Με το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, και τον Υποπρόξενο, κ. Cevahir Akdemir συναντήθηκαν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής χτες, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, στην Πρυτανεία.

PostHeaderIcon Ανακαλύψτε τις χαμηλότερες τιμές προϊόντων, βενζίνης και διδάκτρων

 sites_kata_tis_akriveias_large(1)
Η γνώση και η ενημέρωση του καταναλωτή αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού. Τρεις επίσημες κρατικές ιστοσελίδες προσφέρουν στοιχεία για τις χαμηλότερες τιμές σε προϊόντα  που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ,  σε υγρά καύσιμα και δίδακτρα ιδιωτικών σχολών και εκπαιδευτηρίων.

Τιμές για το καλάθι της νοικοκυράς
Το  Παρατηρητήριο Τιμών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ  λειτουργεί στην ιστοσελίδα  www.e-prices.gr και παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και σύγκρισης των τιμών πώλησης, για πάνω από 1.500 προϊόντα σε 1.200 σημεία πώλησης, σε 13 Περιφέρειες, σε 1-4 πόλεις ανά Περιφέρεια. Το νέο αυτό εργαλείο αποτελεί έναν μοναδικό, αυτοματοποιημένο μηχανισμό συλλογής, επεξεργασίας και παρουσίασης τιμών διαφόρων προϊόντων από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Ε ενημερώνονται σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση (ανάλογα με το προϊόν) για τις τιμές των προϊόντων που διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ και τα αναρτούν. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αποκτήσουν σαφή εικόνα για το ποιο κατάστημα τροφίμων στην περιοχή τους διαθέτει τις καλύτερες τιμές καθώς και την χρονική εξέλιξή τους ανάλογα με την λίστα των ειδών που τους ενδιαφέρει σε ένα ή περισσότερα σημεία πώλησης.  Η αναζήτηση της τιμής ενός προϊόντος πραγματοποιείται βάσει της κατηγορίας που ανήκει το προϊόν ή επιλέγεται απευθείας, βάσει της επωνυμίας του, με ένα φιλικό προς τον χρήστη μηχανισμό εύρεσης, όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες.
Η φθηνότερη βενζίνη
Πλήρη ενημέρωση για τις τιμές υγρών καυσίμων στα πρατήρια της γειτονιάς σας και σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να έχετε με την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα www.fuelprices.gr . Πρόκειται για site της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού. Ο αριθμός των πρατηρίων που αναρτούν τις τιμές τους σε καθημερινή βάση ξεπερνάει τις 3000. Το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων εμπλουτίζεται συνεχώς, σε συνεργασία με το TAXIS, με την ανάρτηση τιμών πώλησης πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον από δραστηριοποιούμενους μεταπωλητές. Μπορείτε να βρείτε τις φθηνότερες τιμές για αμόλυβδη, σούπερ βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
Τιμές διδάκτρων
Στο ηλεκτρονικό «μάτι» του Υπουργείου  έχουν μπει και τα ετήσια δίδακτρα των επιχειρήσεων  Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών, Κέντρων Ξένων Γλωσσών,  Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΙΕΚ & Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ώστε οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα σύγκρισης των πιο συμφέρων για αυτούς διδάκτρων. Στη διεύθυνση http://gge.gov.gr/app/ το Παρατηρητήριο Τιμών των Διδάκτρων,  δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν ανάμεσα από 3.331 εκπαιδευτήρια  των παραπάνω ειδικοτήτων αυτό που τους ταιριάζει  ανάλογα με την τάξη που βρίσκεται το παιδί τους, τις δραστηριότητες που θέλει να παρακολουθήσει και τους παρέχει συνολική εικόνα σε ότι αφορά τα ετήσια δίδακτρα  για όλους τους επαγγελματίες ανά γειτονιά.

PostHeaderIcon Πεκίνο-Θιβέτ: η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου

 
To τρένο που κάνει τη διαδρομή Πεκίνο- Λάσα, δεν είναι ένα τρένο όπως αυτά που ξέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα, για διάφορους λόγους. Ο σημαντικότερος είναι ίσως, ότι αποτελεί το σιδηρόδρομο με το μεγαλύτερο υψόμετρο του κόσμου, φτάνοντας τα 5.072 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, στην περιοχή Tanggula Pass και ταξιδεύοντας σε περιοχές μαγευτικές και ιδιαίτερα δυσπρόσιτες για πολλά χρόνια.


PostHeaderIcon Το γουρούνι με τις βούλες που νομίζει ότι είναι σκύλος!

 
Συμπεριφέρεται σαν σκύλος, τον βγάζουν βόλτα με λουράκι, ακούει στο όνομα του και συμμετέχει σε αγώνες. Τι είναι; σίγουρα όχι σκύλος αλλά ένα συμπαθέστατο γουρουνάκι που έχει διχασμένη προσωπικότητα και νομίζει ότι είναι σκυλάκι!

Η ιδιοκτήτρια του, Sue Williams, έχει εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από τις επιδόσεις του, που σκέφτεται να «κατεβάσει» τον μόλις εννέα μηνών Louie σε αγώνες σκύλων αφού όπως λέει, κάνει ακριβώς ό,τι κι εκείνοι, με τη διαφορά ότι «πιάνει» τις εντολές πιο γρήγορα από τα συμπαθητικά τετράποδα.

PostHeaderIcon Βουλευτής με iPad σε πονηρές ιστοσελίδες μέσα στη βουλή!

Βουλευτής με iPad σε πονηρές ιστοσελίδες μέσα στη βουλή! 
Ο λόγος για τον Simeone Di Cagno Abbrescia, ο οποίος «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να επισκέπτεται με το iPad του πονηρές ιστοσελίδες, μέσα στο ιταλικό κοινοβούλιο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι κοιτούσε τα μηνύματά του και από λάθος μπήκε στα ερωτικά site…

Λέτε να τον μύησε ο Καβαλιέρε;


PostHeaderIcon Ασθενοφόρα βαρέων βαρών

http://www.faretra.gr/images/1_0baq0.jpg 
Τα ειδικά διαμορφωμένα ασθενοφόρα έχουν «εξοπλιστεί» με ειδικά φορεία διπλάσιου πλάτους, προκειμένου να μεταφέρουν ασθενείς που ζυγίζουν πάνω από 144 κιλά, καθώς και με ειδικά φουσκωτά μαξιλάρια και ανυψωτές. Τα μαξιλάρια αυτά κοστίζουν σχεδόν 3.000 ευρώ ενώ οι ειδικοί ανυψωτές ξεπερνούν τις 11.800 ευρώ.
Το βρετανικό ΕΚΑΒ ξόδεψε τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 1 εκατ. λίρες (1,18 εκατ. ευρώ) για να «αναβαθμίσει» τα 2/3 του στόλου των 180 περίπου ασθενοφόρων του, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ασθενών.

πηγή

PostHeaderIcon Οι «αστικοί μύθοι» της Θεσσαλονίκης

H Θεσσαλονίκη ανήκει σ’ εκείνη την προνομιακή ομάδα μεγαλουπόλεων, που βρίθουν «αστικούς μύθους». Διαθέτει μια πληθώρα θρύλων, που όλοι μαζί συγκροτούν το λαβύρινθο μιας «μυστικής» πόλης, η οποία κρύβεται περίτεχνα πίσω από την καθημερινή, πουδραρισμένη όψη της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν οι πάντες γνωρίζουν για το περιβόητο «στοιχειωμένο σπίτι», που βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 263, και τους θρύλους που το ζώνουν.

PostHeaderIcon Κομβικός ο ρόλος του Facebook στα γεγονότα της Αιγύπτου

 
Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον συντονισμό των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ στην Αίγυπτο φαίνεται ότι διαδραμάτισε από την αρχή της εξέγερσης το Facebook. 

PostHeaderIcon Ο Darth Vader...Και το καινούργιο volkswagen Passat



PostHeaderIcon Σκότωσαν 100 χάσκι γιατί δεν... πουλούσαν!

 
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι 100 σκυλιά χάσκι δολοφονήθηκαν... γιατί όπως λέει η εταιρεία που τα είχε δεν έφερναν πελάτες και το κόστος τους ήταν μεγάλο. Η απανθρωπιά δεν έχει όρια!
Με οµαδικό θάνατο πλήρωσαν εκατό σκυλιά χάσκι το τέλος των χειµερινών Ολυµπιακών Αγώνων που φιλοξένησε πέρυσι το Βανκούβερστον Κάναδα. Τα σκυλιά είχαν «προσληφθεί» από εταιρεία προκειµένου να χρησιµοποιηθούν ως τουριστική ατραξιόν στους Ολυµπιακούς. Το τέλος των Αγώνων συνοδεύτηκε από κάθετη πτώση του αριθµού των επισκεπτών.

PostHeaderIcon Δικαστήριο διατάσσει την απέλαση υπόπτου οπαδού του ναζισμού

 
Την απέλαση του 89χρονου Τζον Κάλιμον από τις Ηνωμένες Πολιτείες διέταξε δικαστήριο αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, κρίνοντας ότι ο ουκρανικής καταγωγής άνδρας συμμετείχε στους ναζιστικούς διωγμούς κατά των Εβραίων στην Ευρώπη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από τον Τζον Κάλιμον, που ζει στο Τρόι του Μίτσιγκαν, είχε αφαιρεθεί η αμερικανική υπηκοότητα το 2007, έπειτα από την ετυμηγορία δικαστή, ο οποίος έκρινε πως είχε συνδράμει στη συγκέντρωση και εκτέλεση Εβραίων στο Λβιβ της Ουκρανίας, την εποχή που υπηρετούσε στην Ουκρανική Επικουρική Αστυνομία.

PostHeaderIcon Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Σνάιντερ

 

Η γαλλίδα ηθοποιός Μαρία Σνάιντερ, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Τελευταίο Ταγκό στο Παρίσι» στο πλευρό το Μάρλον Μπράντο, πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από μακρά ασθένεια, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

«Η Μαρία πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι έπειτα από μακρά ασθένεια», δήλωσε οικείος της ηθοποιού.

PostHeaderIcon Γιόρτασε τα 126α γενέθλιά της και ελπίζει να φτάσει τα 130 χρόνια

 

Η Κουβανή Χουάνα Μπαουτίστα ντε λα Κανδελαρία Ροδρίγκες, γνωστή και ως "Καντούλια", γιόρτασε χθες Τετάρτη τα 126α γενέθλιά της, μαζί με τους στενούς της συγγενείς, ευχόμενη να φθάσει τα 130.

 "Μου λένε ότι είμαι η γηραιότερη στη χώρα, εγώ δεν το βλέπω έτσι, πάντως ελπίζω να φθάσω και τα 130", δήλωσε στην εφημερίδα Demajagua, της επαρχίας Gramma, 760 χλμ. νοτιοανατολικά από την Αβάνα.

PostHeaderIcon Economist: Ραγδαία αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού μέχρι το 2030

 Economist: Ραγδαία αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού μέχρι το 2030
Αύξηση κατά 600 εκατομμύρια προβλέπει για το μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως μέχρι το 2030...το ερευνητικό κέντρο Pew, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον. Η έρευνα προβλέπει αύξηση από 1,6 δισ. που είναι σήμερα, σε 2,2 δισ. μέχρι το 2030, ή επί του συνολικού πληθυσμού από 23,4% σε 26,4%.

PostHeaderIcon Το WikiLeaks στο επίκεντρο του spam

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει την έκθεση Spam Report για το μήνα Δεκέμβριο του 2010. Οι επιθέσεις spam είχαν ως επίκεντρο το μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τα Wikileaks, παρά του γεγονός ότι παραδοσιακά τα spam μηνύματα το μήνα Δεκέμβριο χαρακτηρίζονται από τις γιορτές των Χριστουγέννων


PostHeaderIcon Ποιοί και πού ζητούν να γίνει ναός του Απόλλωνα στην Ελλάδα;

 
Σάλος ξέσπασε με αφορμή την πρόταση για ίδρυση του Πυθαγόρειου Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου (Π.Ι.Φ.Ε.Α.Α.) στη Γαύδο. Η πρόταση διατυπώθηκε από ομάδα Ρώσων και άλλων ξένων, στην πλειοψηφία τους πυρηνικών επιστημόνων που πριν δέκα χρόνια επέλεξαν τη Γαύδο για να ζήσουν με οικολογικό τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σπίτι τους, στον οικισμό Βατσιανά το έκτισαν οι ίδιοι. Εφτιαξαν ανεμόμυλο αξιοποιώντας την αιολική ενέργεια, ενώ νερό έχουν από αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.

 Ωστόσο, η πρότασή τους συναντά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας όσο και του Δήμου Γαύδου. Ο βασικός λόγος των αντιδράσεων είναι ότι μέσα στην πρόταση περιλαμβάνεται και η ίδρυση ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα.

PostHeaderIcon Σχολείο προσέλαβε σχιζοφρενή

ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ δίδαξε σε σχολείο της Γαλλίας ως καθηγητής Γερµανικών τρόφιµος ψυχιατρείου που το είχε σκάσει από το ίδρυµα στο οποίο νοσηλευόταν. Ο 26χρονος Λιούις Αλεξάντερ Μόουχινι,στον οποίο είχε διαγνωσθεί «βαριά σχιζοφρένεια» από τους γιατρούςτου, είχε αποδράσειαπό ψυχιατρική κλινική τον περασµένο Νοέµβριο. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε επιτεθεί καιτραυµατίσει µε µαχαίρι στον λαιµό ένανσυνάδελφό του. Ο Μόουχινι, βορειοϊρλανδικήςκαταγωγής, κατέφυγε στη Γαλλία όπου υπέβαλε αίτηση πρόσληψης σε γυµνάσιο της νοτιοανατολικής πόλης Ντιν λε Μπεν.

PostHeaderIcon Μας γεμίζουν ρυτίδες τα... smartphones!

Οι γυναίκες που περνούν τα 40, αναζητούν συχνά-πυκνά στο πρόσωπό τους λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τώρα, όμως, και οι νεώτερες γυναίκες μπορεί να έχουν λόγους να κάνουν ακριβώς το ίδιο, καθώς ένας φημισμένος ειδικός στην αντιγήρανση λέει πως μπορεί να αποκτήσουν πρόωρες ρυτίδες εξαιτίας των… smartphones!

Ο πλαστικός χειρουργός δρ Ζαν-Λουϊ Σεμπά υποστηρίζει πως όταν κοιτάζει κανείς με τις ώρες μια μικρή οθόνη, το πρόσωπό του συνοφρυώνεται, δημιουργώντας μια περιοχή έντασης γύρω και ανάμεσα στα φρύδια.
Αυτό δημιουργεί λεπτές ρυτίδες, οι οποίες για να λειανθούν χρειάζονται θεραπείες όπως η έγχυση λίγου μπότοξ.
Ο δρ Σεμπά, που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο πελατολόγιό του έχει διασημότητες όπως το πρώην τοπ μόντελ Σίντι Κρόφορντ, λέει πως βλέπει το φαινόμενο αυτό σε πελάτισσές του οι οποίες «έχουν και χρησιμοποιούν συχνά BlackBerry και iPhone».
Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρήσει στις πελάτισσές της και η αισθητικός Νίκολα Τζος, από το Λονδίνο. «Τους τελευταίους 18 μήνες έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στο πρόσωπο των πελατισσών μου», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail».
«Το κοινό χαρακτηριστικό όσων έχουν αυτές τις πρόωρα εμφανιζόμενες ρυτίδες είναι ότι κοιτάζουν συνεχώς στην μίνι οθόνη του iPhone τους».
Κατάχρηση

Οι προκαλούμενες από τα smartphones ρυτίδες είναι η νεώτερη διαταραχή που αποδίδουν οι γιατροί στην κατάχρηση της τεχνολογίας. Έχουν προηγηθεί μερικές άλλες:
* Οι «τενοντίτιδες των SMS» - ανήκουν στα σύνδρομα υπέρχρησης και εκδηλώνονται στο μεγάλο δάκτυλο του χεριού, εξαιτίας της μονότονης κίνησης που συνεπάγεται η συγγραφή των SMS
* Το «εξάνθημα του κινητού» - είναι η δημιουργία εξανθήματος στο πρόσωπο, στα σημεία όπου το κινητό έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Οφείλεται σε αλλεργία στο νικέλιο, το οποίο αρκετά συχνά χρησιμοποιείται στις επιφάνειες των κινητών.
* Το «σύνδρομο της όρασης της οθόνης» - είναι η ξηροφθαλμία που προκαλείται σε όσους δεν βλεφαρίζουν αρκετά, όταν κοιτάζουν την οθόνη – έχει παρατηρηθεί και σε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.


PostHeaderIcon Νέα Υόρκη- Ούτε στα πάρκα δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα!

Σε πάρκα, παραλίες, πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης, ακόμα και στην Τάιμς Σκουέρ, θα απαγορεύεται το κάπνισμα από εδώ και πέρα. Όπως αποφάσισε χτες το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η απαγόρευση του καπνίσματος θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά πάρκα, τις πλατείες, τους δημόσιους υπαίθριους χώρους και τις παραλίες της αμερικανικής μεγαλούπολης. Η απόφαση ελήφθη χθες με 36 ψήφους υπέρ και 12 κατά. Η απαγόρευση αφορά 1.700 πάρκα και 23 χιλιόμετρα παραλιών και άλλων δημόσιων χώρων.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin