Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ανακαλύψτε τις χαμηλότερες τιμές προϊόντων, βενζίνης και διδάκτρων

 sites_kata_tis_akriveias_large(1)
Η γνώση και η ενημέρωση του καταναλωτή αποτελεί τη βασική προϋπόθεση της λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού. Τρεις επίσημες κρατικές ιστοσελίδες προσφέρουν στοιχεία για τις χαμηλότερες τιμές σε προϊόντα  που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ,  σε υγρά καύσιμα και δίδακτρα ιδιωτικών σχολών και εκπαιδευτηρίων.

Τιμές για το καλάθι της νοικοκυράς
Το  Παρατηρητήριο Τιμών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ  λειτουργεί στην ιστοσελίδα  www.e-prices.gr και παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και σύγκρισης των τιμών πώλησης, για πάνω από 1.500 προϊόντα σε 1.200 σημεία πώλησης, σε 13 Περιφέρειες, σε 1-4 πόλεις ανά Περιφέρεια. Το νέο αυτό εργαλείο αποτελεί έναν μοναδικό, αυτοματοποιημένο μηχανισμό συλλογής, επεξεργασίας και παρουσίασης τιμών διαφόρων προϊόντων από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Ε ενημερώνονται σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση (ανάλογα με το προϊόν) για τις τιμές των προϊόντων που διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ και τα αναρτούν. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αποκτήσουν σαφή εικόνα για το ποιο κατάστημα τροφίμων στην περιοχή τους διαθέτει τις καλύτερες τιμές καθώς και την χρονική εξέλιξή τους ανάλογα με την λίστα των ειδών που τους ενδιαφέρει σε ένα ή περισσότερα σημεία πώλησης.  Η αναζήτηση της τιμής ενός προϊόντος πραγματοποιείται βάσει της κατηγορίας που ανήκει το προϊόν ή επιλέγεται απευθείας, βάσει της επωνυμίας του, με ένα φιλικό προς τον χρήστη μηχανισμό εύρεσης, όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες.
Η φθηνότερη βενζίνη
Πλήρη ενημέρωση για τις τιμές υγρών καυσίμων στα πρατήρια της γειτονιάς σας και σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να έχετε με την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα www.fuelprices.gr . Πρόκειται για site της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού. Ο αριθμός των πρατηρίων που αναρτούν τις τιμές τους σε καθημερινή βάση ξεπερνάει τις 3000. Το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων εμπλουτίζεται συνεχώς, σε συνεργασία με το TAXIS, με την ανάρτηση τιμών πώλησης πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον από δραστηριοποιούμενους μεταπωλητές. Μπορείτε να βρείτε τις φθηνότερες τιμές για αμόλυβδη, σούπερ βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
Τιμές διδάκτρων
Στο ηλεκτρονικό «μάτι» του Υπουργείου  έχουν μπει και τα ετήσια δίδακτρα των επιχειρήσεων  Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών, Κέντρων Ξένων Γλωσσών,  Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΙΕΚ & Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ώστε οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα σύγκρισης των πιο συμφέρων για αυτούς διδάκτρων. Στη διεύθυνση http://gge.gov.gr/app/ το Παρατηρητήριο Τιμών των Διδάκτρων,  δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν ανάμεσα από 3.331 εκπαιδευτήρια  των παραπάνω ειδικοτήτων αυτό που τους ταιριάζει  ανάλογα με την τάξη που βρίσκεται το παιδί τους, τις δραστηριότητες που θέλει να παρακολουθήσει και τους παρέχει συνολική εικόνα σε ότι αφορά τα ετήσια δίδακτρα  για όλους τους επαγγελματίες ανά γειτονιά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin