Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon "Άνοιγμα" του ΑΠΘ προς τα Τουρκικά Πανεπιστήμια

 
Με το Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, και τον Υποπρόξενο, κ. Cevahir Akdemir συναντήθηκαν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής χτες, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, στην Πρυτανεία.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δραστηριότητες του Α.Π.Θ. με τα τουρκικά πανεπιστήμια που έχει συνάψει ειδικές συμφωνίες και είναι τα «Istanbul Technical University» στην Κωνσταντινούπολη, «Namik Kemal University» στη Ραιδεστό, «Trakya University» στην Αδριανούπολη και «University of Canakkale» στα Δαρδανέλια.

Αποφασίστηκε η επέκταση των δραστηριοτήτων του Α.Π.Θ. σε άλλα, αντίστοιχα, μεγάλα πανεπιστήμια της Τουρκίας, με στόχο τις κοινές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Αποφασίστηκε η σύσφιξη των σχέσεων με τα πανεπιστήμια της Τουρκίας που έχει συνάψει 38 συμφωνίες το Α.Π.Θ., στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus», μέσω των οποίων πραγματοποιούνται μετακινήσεις μελών ΔΕΠ και φοιτητών.

Αποφασίστηκε η διερεύνηση συνεργασίας για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. αλλά και, αντίστοιχα, η διδασκαλία της ελληνικής σε πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης.

«Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι, όχι μόνο, γείτονες και φίλες χώρες αλλά έχουν κοινούς δεσμούς, ιστορία και παράδοση αιώνων» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε «Εμείς, ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, σε μία κίνηση εξωστρέφειας στην περιοχή μας, οφείλουμε να αναθερμάνουμε και να αναδείξουμε τις διαχρονικές αυτές σχέσεις.

Συσφίγγοντας τις σχέσεις μας με τους Τούρκους συναδέλφους μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε Έλληνες και Τούρκους φοιτητές να επισκεφθούν, αντίστοιχα, τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Τουρκίας και να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τη γείτονα χώρα».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin