Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon HINS Light – Σύστημα φωτισμού εξοντώνει τα μικρόβια

 
Νέο σύστημα φωτισμού σε νοσοκομεία φροντίζει για την εξόντωση μικροβίων. Το σύστημα αυτό κατασκευάστηκε στη Σκωτία, στο πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης. Η λειτουργία του βασίζεται σε ένα στενό φάσμα φωτός υψηλής έντασης  (HINS) που διεγείρει μόρια βακτηρίων, δημιουργώντας ένα είδος χημικής ουσίας που σκοτώνει τα ίδια τα βακτηρίδια.
 
Πρόκειται για μέθοδο πολύ αποτελεσματικότερη σε σχέση με συμβατικές μεθόδους απολύμανσης. Ειδικοί μάλιστα λένε πως μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση νοσοκομειακών λοιμώξεων. Θετικό είναι το γεγονός πως η δράση των δεσμών φωτός είναι εντελώς ακίνδυνη  για τους ασθενείς και τους νοσηλευτές.  Οι επιστήμονες κατάφεραν και άλλαξαν το πορφυρό χρώμα που έχει η δέσμη φωτός σε λευκή απόχρωση, ώστε να μπορεί να λειτουργεί αρμονικά με τον φωτισμό των νοσοκομείων.
Όπως ανέφεραν και ειδικοί μικροβιολόγοι το σύστημα αυτό έχει αρκετά θετικά στοιχεία. Ένα από αυτά είναι πως σε αντίθεση με μεθόδους απολύμανσης με χημικά που περιέχουν πετρέλαιο, αποστειρωτικά ή υπεριώδη ακτινοβολία, το σύστημα HINS Light δεν είναι επικίνδυνο. Ενώ επισημάνθηκε και η αντίθεση με τη αντιμικροβιακή δράση του απλού πλυσίματος των χεριών, που είναι χαμηλή και προσωρινή.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin