Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα επισκεφτεί η Χίλαρι Κλίντον

 

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο το Σάββατο 16 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ημερήσιας εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».
Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Κλίντον θα βρεθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, ενώ κατά την εκεί παρουσία της θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος χώρας.
 
Θα είναι η πρώτη φορά που η Κλίντον θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ιδιότητά της ως υπουργού Εξωτερικών. Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον έχουν ταχθεί επανειλημμένα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών του Πατριαρχείου, καθώς και του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.
Μετά την Τουρκία, η Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί την Ελλάδα (17 και 18 Ιουλίου), όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων για να συζητήσει «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως είχε τονισθεί σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin