Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon γιατροσόφια για τα ηλιακά εγκαύματα

 

Κάνατε το πρώτο σας μπάνιο στη θάλασσα και ξεχάσατε να βάλετε αντιηλιακό; Χμ! Καήκατε, ομολογήστε το!
Τι γίνετε όμως όταν το δέρμα κοκκινίσει από τον ήλιο και θέλετε να ανακουφιστείτε με φυσικό τρόπο;

  • λευκό ξίδι: αν ρωτήσετε τη μαμά σας, σίγουρα θα έχει ακούσει πως οι κομπρέσες με δροσερό νερό και λευκό ξίδι μαλακώνουν τον πόνο του καψίματος και ενυδατώνουν το δέρμα.
  • αλόη: αυτό το μαγικό φυτό που απο τα φύλλα του ρέει θεραπευτικό ζελέ είναι το νούμερο ένα βότανο για τα ηλιακά εγκαύματα.
  • αιθέριο έλαιο λεβάντας: αντισηπτική και επουλωτική, προσθέστε μερικές σταγόνες μέσα σε ένα φυτικό λάδι (αβοκάντο, καλέντουλας ή καρύδας) και απλώστε τη πάνω στην ερεθισμένη περιοχή αφού πρώτα την ενυδατώσετε.
  • μητρικό γάλα: αν θηλάζετε, τότε είστε ένα κινητό φαρμακείο για τους αγαπημένους σας που θα αμελήσουν την ισχύ του καλοκαιρινού ήλιου. Το μητρικό γάλα λέγεται ότι απαλύνει τον πόνο και επουλώνει γρήγορα το δέρμα.
  • δροσερό ντουζ: εννοείται πως αν έχετε καεί από τον ήλιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνετε ζεστό μπάνιο! Ξεπλυθείτε με δροσερό νερό που θα σας ανακουφίσει γρήγορα από την αίσθηση καψίματος που αισθάνεστε. Στη συνέχεια αλείψτε το δέρμα με θεραπευτικό λάδι για να θωρακίσετε την υγρασία του.
Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό και χυμούς γιατί το έγκαυμα προκαλεί αφυδάτωση του οργανισμού.
Καλές βουτιές



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin