Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Σουφλέ σπανάκι με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ

1 κ. Σπανάκι
250 γρ. τυρί Κβάρκ
4 Αυγά
2 φρέσκα Κρεμμυδάκια
2 σκελ. Σκόρδο
8 κουτ. Σουσάμι
φρεσκοτριμμένο Μοσχοκάρυδο
Αλάτι& Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε. Τρίβουμε μέσα και ένα μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε αλάτι (προαιρετικά: αλάτι με μείγμα μπαχαρικών). Ρίχνουμε και το σπανάκι μέσα στη κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο το φαγητό να ρουφήξει τα υγρά του.
Ενω το μεταξύ χτυπάμε δυο αυγά ολόκληρα και δυο κρόκους ακόμα. Αφού χτυπήσουμε πολύ καλά τα αυγά προσθέτουμε 250 γρ. τυρί κβαρκ και λίγο μοσχοκάρυδο ακόμα.
Λαδώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε 4 κουτ. σουσάμι. Απλώνουμε πάνω το σπανάκι,τη κρεμα και απασπαλιζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι. Ψηνουμε για 40 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.
Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως μόλις βγεί από το φούρνο, γιατί μετά από 1/2 ώρα κάθεται και η εμφανισή του είναι λιγότερο λαχταριστή!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin