Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Φουκουσίμα: αμερικανικά ρομπότ ελέγχουν για διαρροές στον Αντιδραστήρα 4

Ειδικά ρομπότ αμερικανικής κατασκευής θα ελέγξουν τη δεξαμενή χρησιμοποιημένων ράβδων του Αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, με σκοπό να εντοπιστούν ρήγματα προτού ξεκινήσει η διαδικασία ψύξης με νερό.
Δύο Packbots της iRobot Corp. θα εισέλθουν στις δεξαμενές χρησιμοποιημένων ράβδων που στεγάζουν το δοχείο πίεσης με σκοπό να εντοπίσουν πιθανές διαρροές. Το ένα ρομπότ θα εκτελεί τις μετρήσεις και το δεύτερο θα έχει ως αποστολή τη μετάδοση των πληροφοριών.

Τα ίδια ρομπότ είχαν χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις στους Αντιδραστήρες 1 και 3 στις 17 και 18 Απριλίου αντίστοιχα.
Η διαδικασία άντλησης ραδιενεργού ύδατος από το πυρηνικό σύμπλεγμα συναντά νέες καθυστερήσεις, καθώς ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco είχε επικεντρωθεί στον Αντιδραστήρα 2, ο οποίος θεωρείτο ο πλέον ραδιενεργός, επιδεινώθηκε η κατάσταση στους Αντιδραστήρες 3 και 4, όπου το επίπεδο των υδάτων στα υπόγεια των τουρμπινών τους ανέβηκε κατά το τελευταίο δεκαήμερο.
Εντωμεταξύ, αγρότες από την περιφέρεια της Φουκουσίμα διαδήλωσαν μπροστά στα γραφεία της Tepco στο Τόκυο κρατώντας λάχανα, θέλοντας να αναδείξουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διέταξε την Tepco να παραδώσει όλα τα στοιχεία και το ιστορικό των επιχειρήσεων που έχουν λάβει χώρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά το σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως η Tepco συνεργάζεται με τη γαλλική Areva για την κατασκευή μιας εγκατάστασης απορρύπανσης των ραδιενεργών υδάτων ως τα τέλη Μαΐου 2011.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin