Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Στο σφυρί η "Κοιμωμένη" του Πικάσο

 
Στις 21 Ιουνίου στο Λονδίνο, η προσωπογραφία της ερωμένης του Πάμπλο Πικάσο, θα βρεθεί στο πινάκιο της δημοπρασίας στην έκθεση του οίκου Κρίστις, μαζί μ' άλλα έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων και μοντέρνας τέχνης.

Ο φημισμένος οίκος δημοπρασίας έργων τέχνης, ανακοίνωσε την Τρίτη (26/4) ότι θα βγάλει σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό τον Ιούνιο τον γνωστό πίνακα που απεικονίζει μία από τις ερωμένες του ζωγράφου, την Μαρί-Τερέζ Βάλτερ.
Τα χρήματα από την πώληση θα δοθούν στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο οποίο ανήκει και το έργο τέχνης. 

Η προσωπογραφία της ερωμένης του καλλιτέχνη υπό τον τίτλο "Κοιμωμένη" εκτιμάται ότι θα αποφέρει στο ίδρυμα ένα ποσό της τάξης των 9-12 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, δηλαδή 15-20 εκατομμύρια δολάρια.
Το έργο παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ από έναν ανώνυμο χορηγό, υπό τον όρο ότι θα πουλιόταν και τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν στην επιστημονική έρευνα πάνω στην παχυσαρκία, το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές νόσους.
Την περασμένη χρονιά ο οίκος Κρίστις στη Νέα Υόρκη, πούλησε άλλο ένα πορτρέτο της Μαρί-Τερέζ, με τον τίτλο "Γυμνά, Πράσινα Φύλλα και Στήθη", έναντι τιμήματος 106,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελεί και το υψηλότερο ποσό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ένα έργο τέχνης, παγκοσμίως!
Μένει να δούμε αν η "Κοιμωμένη" θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ..


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin