Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μύθος το... οι άντρες δε μιλούν πολύ

 
Καταρρίπτει το μύθο του «οι άντρες δεν μιλούν πολύ» έρευνα του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο το λόγο καθημερινά, αν και χρησιμοποιούν επανειλημμένως τα ίδια λόγια.

Από την άλλη, οι γυναίκες μιλούν λιγότερο, αλλά επικοινωνούν καλύτερα από τους άνδρες.

Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο τον λόγο καθημερινά, αλλά τον χειρίζονται χειρότερα σε κοινωνικές περιστάσεις, χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις και κάνοντας μη πειστικές φιλοφρονήσεις.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι οι φιλοφρονήσεις από άνδρες ήταν κατά 90% προβλέψιμες -συχνά περιείχαν τις λέξεις «εσύ», «πράγματι» και «ωραία»- ενώ οι γυναίκες είχαν περισσότερες λεπτομέρειες στις φιλοφρονήσεις τους, καθιστώντας τις λιγότερο προβλέψιμες και πιο αυθεντικές.

Η μεγάλη διαφορά στον τρόπο που χρησιμοποιούν το λόγο τα δύο φύλα φαίνεται στα κοινωνικά ζητήματα, καθώς όταν η συζήτηση επικεντρωνόταν σε σοβαρά θέματα, όπως η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν παρεμφερείς εκφράσεις.

«Είναι οι άνδρες που πιθανότερα θα μιλήσουν μόνο και μόνο για να μιλήσουν όταν συμμετέχουν σε συζητήσεις κοινωνικού τύπου, ανακυκλώνοντας τις λέξεις τους με τελετουργικό και περιττό λεξιλόγιο, το οποίο δεν περιλαμβάνει νέες πληροφορίες», είπε ο ερευνητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Τζόφρι Μπίτι.
Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας Sheilas' Wheels.

Για να καταλήξει στα συγκεκριμένα ευρήματα, η ομάδα των ερευνητών μαγνητοφώνησε 50 συνομιλίες μεταξύ ανδρών και γυναικών, που ήταν χωρισμένες σε σοβαρές και κοινωνικού τύπου συζητήσεις.

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin