Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δωρεάν τεστ ΠΑΠ...για όλες τις γυναίκες , 24-31 Ιανουαρίου

 

Με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, και δεδομένης της σταθερής προσήλωσης του Υπουργείου Υγείας στην ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα δωρεάν πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου. Συγκεκριμένα, από 24 έως 31 Ιανουαρίου 2011 σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, θα διενεργείται, δωρεάν και χωρίς ραντεβού, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες ανακοινώσε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβερδος προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως:

"Η πρωτοβουλία αυτή έχει ουσιαστικό περιεχόμενο αλλά και ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα. Πραγματώνεται δε ενόσω έχει ήδη ανακοινωθεί, πριν από τρεις εβδομάδες, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο το οποίο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για την έναρξη της υλοποίησής του και περιλαμβάνει πολύπλευρες παρεμβάσεις πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, το οποίο είναι μία απλή, ανώδυνη και αποτελεσματική εξέταση, που δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά, εντούτοις συνεχίζει να αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα νοσοκομεία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είμαστε επίσης σε διαρκή συνεργασία με τους φορείς της Ιατρικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την ανάπτυξη δράσεων πρωτογενούς πρόληψης (ημερίδες, ενημερωτικά δρώμενα κ.α.) κατά τη διάρκεια της 5ης ευρωπαϊκής εβδομάδας πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και ευρύτερα για την ενεργητική συμβολή τους στον προγραμματισμό του Υπουργείου."

πηγή : eumedline

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin