Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κροίσος με εννιά γράμματα

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο δεν είναι ο Μπιλ Γκέιτς ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ όπως ορθά θα νομίζετε αλλά ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η περιουσία του αγγίζει τα 70 δις δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων φυλάσσει καλά σε Ελβετικές τράπεζες ή έχει επενδύσει σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο.
Ο Μπιλ Γκέιτς τρώει τη σκόνη του Μουμπάρακ ο οποίος με περιουσία 53 δις δολαρίων είναι ο πιο πλούσιος Αμερικανός.

Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του κατάφεραν συσσωρεύσουν πλούτο μέσα από τις κυβερνητικές συμβάσεις και μια σειρά από επιχειρηματικές συνεργασίες με ξένους, όπως δήλωσε στο ABC ο Christopher Davidson, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης για τη Μέση Ανατολή στο Πανεπιστήμιο Durham της Αγγλίας.
H Αιγυπτιακή νομοθεσία προβλέπει ότι οι αλλοδαποί οφείλουν να δώσουν στον ημεδαπό επιχειρηματικό τους συνεταίρο το 51 τοις εκατό των μετοχών που σχετίζεται με τις εγχώριες δραστηριότητές τους.
Παράλληλα, ο Αιγυπτιακός Τύπος ανέφερε ότι οι αρχές ερευνούσαν τον μυστικό πλούτο δύο συμμάχων του Μουμπάρακ του Άχμετ Εζ (3 δις δολάρια) και στον πρώην υπουργό εσωτερικών Χαμπίπ Ιμπραήμ Ελ Αντί.
Μάλιστα πέντε μισητοί φίλοι του Μουμπάρακ είχαν συγκεντρώσει ένα δις σύμφωνα με στρατιωτικούς εισαγγελείς που ασχολούνται με ποινικές υποθέσεις εναντίον τους.
Οι τρεις από αυτούς, πρώην υπουργοί, προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, αλλά δεν τους έδωσαν την άδεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Masry Al-Youm η οποία επικαλείται πηγές του αεροδρομίου του Καΐρου.
Η περιουσία του Μουμπάρακ άρχισε να αυξάνεται από τότε που ήταν αξιωματικός της αεροπορίας, σε μια θέση όπου μπορούσε να ευνοείται από την διαφθορά στις στρατιωτικές συμβάσεις, κυρίως μέσω συμπράξεων επιχειρήσεων με ξένους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτικών επιστημών του Princeton Amaney Jamal, τα περιουσιακά στοιχεία του Μουμπάρακ είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε τράπεζες εκτός της Αιγύπτου, ενδεχομένως, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.
«Αυτό είναι το μοτίβο των δικτατόρων στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε να μη μπορούν να αγγίξουν το πλούτο τους κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin