Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σήμα κινδύνου για το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια

 
Η αύξηση της θερμοκρασίας, που συνεπάγεται λιώσιμο των πάγων και κατ’ επέκταση πλημμύρες και απώλεια των υδάτων, θα δυσχεράνει το μέλλον των τοπικών κοινοτήτων στα Ιμαλάια και άλλα ορεινά συγκροτήματα.
Οι παγετώνες σε Χιλή, Αργεντινή και Αλάσκα, σύμφωνα με νέα έκθεση του UNEP, λιώνουν «γρηγορότερα και για μεγαλύτερη περίοδο συγκριτικά με τους παγετώνες σε άλλες περιοχές της Γης».
Λόγω αυτού, πολλοί άνθρωποι που κατοικούν σε κοινότητες στις πλαγιές των βουνών αντιμετωπίζουν τις πολύ σοβαρές προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή και χρειάζονται βοήθεια για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Οι πλημμύρες που οφείλονται στο λιώσιμο των πάγων έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, με τα ορμητικά νερά από τους λιωμένους πάγους να διαλύουν τα μικρά φράγματα από πέτρες και βράχους και να πλημμυρίζουν οι κοιλάδες.

«Οι τοπικές κοινότητες των Ιμαλαΐων πρέπει να προετοιμαστούν για ένα σκληρό και απρόβλεπτο μέλλον», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, Erik Solheim.

H προηγούμενη έκθεση του UNEP για την υπερθέρμανση του πλανήτη είχε δεχτεί έντονη κριτική, καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι «τραγικοποιεί την κατάσταση και υπερβάλλει σε ό,τι αφορά το λιώσιμο των παγετώνων». 

πηγή : cosmo

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin