Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 3 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Εναλλακτικές Θεραπείες, απλές ιδέες για αρχάριους

 
Είσαι ένας μοντέρνος άνθρωπος, τρέχεις όλη τη μέρα μεταξύ δουλειάς, οικογένειας και λοιπών υποχρεώσεων.  Θα ήθελες να δοκιμάσεις νέους εναλλακτικούς τρόπους να αντιμετωπίσεις καθημερινά θέματα της ζωής, αλλά κάθε φορά που εμφανίζεται το πιο μικρό σύμπτωμα πόνου καταφεύγεις στα γνωστά αναλγητικά και στην αντιβίωση που έχεις δίπλα για παν ενδεχόμενο.  Θα ήθελες λοιπόν πολύ να δοκιμάσεις κάτι πιο φυσικό και να δεις τι μπορείς να κάνεις για σένα και το σώμα σου.

Αυτό το άρθρο δεν είναι ένας απόλυτος οδηγός, απλά κάποιες ενδεικτικές ιδέες για αυτό-θεραπεία που σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική διάγνωση.

PostHeaderIcon Γαμηλιες Ιστοσελίδες και Ηλεκτονικά Προσλητήρια

 
Μια καινούρια μόδα ήρθε και τάραξε τα νερά της προετοιμασίας του γάμου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των μελλόνυμφων... Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τη δημιουργία ενός website γάμου, μιας γαμήλιας, δηλαδή, ιστοσελίδας που δίνει στους καλεσμένους διάφορες λεπτομέρειες για το ζευγάρι, το μυστήριο του γάμου, τη δεξίωση, τη λίστα γάμου κλπ.

PostHeaderIcon Παιχνίδια με οικολογική «συνείδηση»

Παιχνίδια με οικολογική «συνείδηση» 
Οταν θέλουμε να κάνουμε δώρο σε ένα παιδί, τα παιχνίδια είναι πάντα η καλύτερη λύση και οι ευκαιρίες που έχουμε να τους πάρουμε ένα παιχνίδι είναι ατελείωτες. Χριστούγεννα, Πάσχα, γιορτές, γενέθλια, καλός βαθμός στο σχολείο, κίνητρο για να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Ερχεται όμως μια στιγμή που στο σπίτι χωράνε μόνο τα παιχνίδια κι έτσι τα περισσότερα καταλήγουν στα σκουπίδια.
Κι αν η... τσέπη και η επιβάρυνσή της είναι ένα ζήτημα σε περίοδο κρίσης, το θέμα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με σκουπίδια που προέρχονται από το... παιχνίδι. Κι όμως, οι γονείς μπορούν να κάνουν τα παιδικά παιχνίδια περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο επικίνδυνα για τα παιδιά, ακολουθώντας τις συμβουλές του διαδικτυακού Environmental News Network.

PostHeaderIcon Νέος φόρος στα τσιγάρα για... την υγεία μας!

 

Τη θέσπιση ειδικού τέλους στα τσιγάρα και στα προϊόντα καπνού και τη δημιουργία ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση μειζόνων θεμάτων δημόσιας υγείας,

ιδίως στον τομέα της πρόληψης, ανήγγειλε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

PostHeaderIcon Μade in China, η πρώτη αντιγραφή του νυφικού της Κάθριν!

Πολλοί ειδικοί της μόδας το χαρακτήρισαν «έργο τέχνης», ενώ εκατομμύρια γυναίκες από όλο τον κόσμο φαντάστηκαν να το φορούν έστω και αν είναι αντίθετες στην ιδέα του γάμου, παρόλα αυτά το εξαιρετικό νυφικό με το οποίο εμφανίστηκε στο Αβαείο η Δούκισσα του Κέμπριτζ, Κάθριν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, κυκλοφόρησε σε ένα ακριβές αντίγραφο σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη!

Αν αναρωτιέστε που έγινε το νυφικό "μαϊμού", μάθετε πως ράφτηκε στην πόλη Σουζιού, στην Κίνα, η οποία είναι γνωστή ως η πόλη των νυφικών, τα 12.000 εργοστάσια λειτουργούν νυχθημερόν παράγοντας χιλιάδες νυφικά που θα κάνουν τις μελλοντικές νυφούλες να ονειρεύονται βασιλικά μεγαλεία... 

Και μπορεί για το γνήσιο νυφικό να εργάστηκαν σκληρά 60-70 άτομα και 5 ολόκληροι μήνες, το αντίγραφο του όμως έγινε μόλις σε λίγες ώρες.
Πάντως η πρώτη νύφη που το φόρεσε δήλωνε πανευτυχής ενώ δεν δίστασε να ντύσει και τον μέλλοντα σύζυγο της με την στολή του Γουίλιαμ

πηγή

PostHeaderIcon Ελληνες αρχαιολόγοι σκάβουν στο Ιράκ

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/86B2CB498170792AFD62B5D449EEF4E7.jpg 
Τις πρώτες της μέρες στο Ιράκ διανύει ελληνική αρχαιολογική αποστολή, που μόλις άρχισε ανασκαφές στο ιρακινό Κουρδιστάν πλησίον της πόλης Ερμπίλ, που ήταν τα αρχαία Αρβηλα.

PostHeaderIcon Στον αέρα 95.000 ιδιοκτήτες ΙΧ - Κλείνει ασφαλιστική

 

Tην άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας Eurostar ανακαλεί σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

'Οπως μετάδωσε η Ναυτεμπορική, κλιμάκιο της τράπεζας κατευθύνεται ήδη προς την ασφαλιστική, για να βάλει «λουκέτο» στα γραφεία της.

PostHeaderIcon Ο γιος του Will Smith είναι εκατομμυριούχος!

 
 Ο Jaden Smith, ο 12χρονος γιος του διάσημου ηθοποιού-τραγουδιστή Will Smith, είναι ίσως το πιο ακριβοπληρωμένο παιδί του πλανήτη.

Ο μικρός πρωταγωνίστησε στην ταινία «Karate Kid» το 2010 και βάσει συμβολαίου έλαβε 900.000 δολάρια.

PostHeaderIcon Ποια φάρμακα αυξάνουν το σωματικό βάρος;

Σε έναν μεγάλο αριθμό φαρμάκων μία από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι η αύξηση του σωματικού βάρους. Κάποια μειώνουν τον μεταβολισμό, ενώ κάποια άλλα ανοίγουν την όρεξη. Μερικά μειώνουν τα επίπεδα ενέργειας, δηλαδή το κάψιμο θερμίδων, και άλλα αυξάνουν την κατακράτηση υγρών. Ε, και εσείς μη χρησιμοποιείτε αυτήν την παρενέργεια για να αδειάζετε το ψυγείο. Καλύτερα να επαναπροσδιορίσετε τη διατροφή σας.
«ΒΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ»
Η παχυσαρκία στους ενηλίκους αποτελεί κατά ένα συντριπτικό ποσοστό συνέπεια κακής διατροφής και καθιστικής ζωής και σπανίως συνέπεια λήψης φαρμάκων. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα φάρμακα που όντως μπορεί να μας προσθέσουν κάποια κιλά, κάτι που δεν είναι αναπόφευκτο, ούτε συμβαίνει σε όλους τους ασθενείς. Τα σκευάσματα που πραγματικά μπορεί να μας παχύνουν είναι πολύ συγκεκριμένα και η αύξηση του σωματικού βάρους που προκαλούν σπανίως ξεπερνά τα δέκα κιλά. Αυτά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
• Σε εκείνα που προκαλούν διέγερση της όρεξης. Πρόκειται κυρίως για ορισμένα ψυχοφάρμακα, τα οποία επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και επηρεάζουν τα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την πείνα και τον κορεσμό της. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ορισμένα αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά σκευάσματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους κατά πέντε-έξι κιλά. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα αντικαταθλιπτικά και όλα τα αντιψυχωσικά φάρμακα μας παχαίνουν.
• Σε όσα προκαλούν κατακράτηση υγρών. Σε αυτά ανήκουν οι ορμόνες και η κορτιζόνη.
Ενδεικτικά, ορισμένα από τα ορμονούχα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη γυναικολογία προκαλούν κατακράτηση υγρών, κυρίως λόγω των οιστρογόνων που περιέχουν. Η κατακράτηση είναι πιο μεγάλη με τα συνθετικά οιστρογόνα που υπάρχουν σε κάποια αντισυλληπτικά χάπια, παρά με τα φυσικά οιστρογόνα που περιέχονται στα σκευάσματα για υποκατάσταση, τα οποία χορηγούνται μετά την εμμηνόπαυση.
Η κορτιζόνη επίσης είναι κατ’ εξοχήν ένα φάρμακο που μπορεί να μας παχύνει λόγω κατακράτησης υγρών. Η αύξηση του σωματικού βάρους που προκαλεί συνήθως γίνεται αντιληπτή σαν πρήξιμο σε όλο το σώμα, κυρίως όμως στο πρόσωπο, στον λαιμό, στην κοιλιά και στους ώμους.
• Σε εκείνα που επιδρούν στον μεταβολισμό. Αύξηση του σωματικού βάρους παρατηρείται συχνά και σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιδιαβητικά φάρμακα. Η αναμενόμενη και αιτιολογημένη αύξηση του σωματικού βάρους με τις αντιδιαβητικές θεραπείες είναι ένα ως πέντε κιλά και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μεγαλύτερη από αυτήν –εκτός πια και αν ο ασθενής αρχίσει, για δικούς του λόγους, να τρώει περισσότερο από όσο συνήθως.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ
Αν δεν έχετε αλλάξει κάτι στη διατροφή ή στη φυσική δραστηριότητά σας και πιστεύετε ότι η λήψη κάποιου φαρμάκου έχει επίπτωση στο βάρος σας, απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να εξετάσει το ενδεχόμενο τροποποίησης της αγωγής. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διακόπτετε τη φαρμακευτική αγωγή μόνοι σας, αφού με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.
Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα φυτικά τρόφιμα, ψάρια, μη επεξεργασμένα (ολικής αλέσεως) δημητριακά και προϊόντα με λίγα λιπαρά.
Όσοι παίρνουν κορτιζόνη θα πρέπει:
• Να αποφεύγουν το αλάτι, διότι ευνοεί την κατακράτηση υγρών.
• Να περπατούν καθημερινά για μισή ως μία ώρα.
• Να ρωτήσουν τον γιατρό τους μήπως χρειάζεται η χορήγηση διουρητικών φαρμάκων προκειμένου να καταπολεμηθεί η κατακράτηση υγρών.

PostHeaderIcon Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων 
Παράταση για την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έδωσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσων έληγε σήμερα η προθεσμία υποβολής, πήραν παράταση για τις 17 Μαΐου. Η λήξη επεκτείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Όσοι πάνε στις εφορίες ή ταχυδρομήσουν την δήλωση θα πρέπει να προσκομίσουν και φάκελο με τις αποδείξεις που συγκέντρωσαν. Όσοι κάνουν ηλεκτρονική υποβολή θα κρατήσουν τις αποδείξεις στο σπίτι τους ώστε να τις επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση.  Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις εφορίες έλεγχος σχετικών παραστατικών. Τέλος, στις περιπτώσεις πλαστών αποδείξεων θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.
Οι νέες ημερομηνίες είναι οι εξής:

Με ΑΦΜ 1, μέχρι τις 17/5
Με ΑΦΜ 2, μέχρι τις 18/5
Με ΑΦΜ 3, μέχρι τις 19/5
Με ΑΦΜ 4, μέχρι τις 20/5
Με ΑΦΜ 5, μέχρι τις 23/5
Με ΑΦΜ 6, μέχρι τις 24/5
Με ΑΦΜ 7, μέχρι τις 25/5
Με ΑΦΜ 8, μέχρι τις 26/5
Με ΑΦΜ 9, μέχρι τις 27/5

Με ΑΦΜ 10,20,30,40,50, μέχρι 30/5
Με ΑΦΜ 60, 70, 80, 90, 00 μέχρι τις 31/5



PostHeaderIcon Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο

Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο 
Επταώροφο κτήριο κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης στην πόλη Μαλάτια της Τουρκίας.
Προς το παρόν οι πληροφορίες για τυχόν θύματα είναι συγκεχυμένες, καθώς κατά ορισμένες πηγές το κτήριο ήταν υπό κατασκευή και ήταν άδειο, ενώ κατ' άλλες στεγάζονταν σε αυτό διάφορες επιχειρήσεις.



PostHeaderIcon Αυξημένα τα κρούσματα μελανώματος

Αυξημένα τα κρούσματα μελανώματος 
Ενα από τα δέκα κυριότερα είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στην Ευρώπη αποτελεί το μελάνωμα αλλά και άλλοι καρκίνοι του δέρματος. Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης.

Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και 37.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τη νόσο. Ετησίως στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (9 - 13 Μαΐου), εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

PostHeaderIcon Διαγωνισμός διηγήματος στον ΙΑΝΟ

alt 
Την ευκαιρία σε ερασιτέχνες συγγραφείς να εκφράσουν το πνεύμα της Θεσσαλονίκης δίνει ο ΙΑΝΟΣ, με τη διοργάνωση διαγωνισμού διηγήματος που τιτλοφορείται «Θεσσαλονίκη 2012» και γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης την επόμενη χρονιά.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι η συνέχεια του διαγωνισμού φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της χρονιάς και είχε μεγάλη ανταπόκριση.
Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στο site του διαγωνισμού www.ianos2012.gr όπως επίσης και με ηλεκτρονική μορφή στα καταστήματα της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟS, Αριστοτέλους 7 (Θεσσαλονίκη), Σταδίου 24 (Αθήνα). Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τους 3 νικητές ενώ επίσης τα καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.
Τα διηγήματα πρέπει να υποβληθούν στην Ελληνική γλώσσα και μπορεί να αποτελούν πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας.

Την επιτροπή αποτελούν οι συγγραφείς: Πάνος Θεοδωρίδης, Πέτρος Μάρκαρης, Σοφία Νικολαΐδου.
Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση το λογοτεχνικό επίπεδο γραφής και την πρωτότυπη μυθοπλασία.
Ο διαγωνισμός ξεκινά την Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 και η τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών είναι η Κυριακή 31 Ιουλίου 2011.



PostHeaderIcon Ξεκινάνε οι έρευνες για πετρέλαιο-φυσικό αέριο σε Κρήτη και Ιόνιο

 
Τη Νορβηγική μέθοδο θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι διαδικασίες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων

Το καθεστώς έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Νορβηγία δίνει τη δυνατότητα για έρευνες σε ιδιωτικές εταιρείες που πραγματοποιούν με δική τους δαπάνη τις έρευνες και πωλούν τα δεδομένα σε εταιρείες που ενδιαφέρονται για την εξόρυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

PostHeaderIcon Bρήκαν τον μηχανισμό που διαγράφει τις τραυματικές εμπειρίες από τη μνήμη.

Αμερικανοί επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στα πρόθυρα μιας επαναστατικής ανακάλυψης: τον τρόπο για να διαγράψουμε επώδυνες εμπειρίες από το μυαλό μας.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neuroscience», ανακάλυψε ότι υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ μιας πρωτεΐνης, η οποία ονομάζεται PKM, και των επώδυνων αναμνήσεων.

PostHeaderIcon Απειλεί με φυλακή όποιον κλέψει στις αποδείξεις

 
Το δρόμο της φυλακής δείχνει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που θα συνυποβάλλουν πλαστά δικαιολογητικά, μεταξύ αυτών και τις αποδείξεις.  

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, εφιστάται η προσοχή στους φορολογούμενους αν τα δικαιολογητικά που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, τονίζοντας πως «διαπράττεται αξιόποινη πράξη» και θα παραπέμπονται στον εισαγγελέα, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, βάσει του οποίου οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποχρέωση να αναφέρουν τις αξιόποινες πράξεις. Το μέτρο ενεργοποιείται στην περίπτωση που προκύπτει επιστροφή φόρου από 1 ευρώ.
Σημειώνεται ότι επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ προκαλούν εξονυχιστικό έλεγχο των δηλώσεων εισοδήματος από την εφορία, προκειμένου να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα των παραστατικών. 


PostHeaderIcon Τα light γαλακτοκομικά δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους

 
Τα παιδιά που αντικαθιστούν τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα με εκείνα που έχουν μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά, καταναλώνουν μεν λιγότερα κορεσμένα λίπη, αλλά δεν χάνουν βάρους, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The American Journal of Clinical Nutrition.

PostHeaderIcon Ζωγραφίζει μόνο με το στόμα και το δεξί του πόδι!

Ο 41 χρόνων Huang Guofu, από το Chongqing από την Κίνα, έμαθε να ελέγχει το πινέλο με το στόμα και το δεξιό του πόδι, μετά από ατύχημα στο οποίο έχασε τα χέρια του.
Ο Huang Guofu έχασε τα χέρια του σε ηλικία 4 ετών, αλλά δεν έχασε το κουράγιο του και από τα 12 άρχισε να ζωγραφίζει χρησιμοποιώντας το πόδι του.  Στα 18 του έχασε τον πατέρα του και αναγκάστηκε να παρατήσει τις σπουδές του για να βγάλει τα προς το ζην.

Άρχισε να ταξιδεύει στις κινεζικές πόλεις, ζωγραφίζοντας στους δρόμους και πουλώντας τα έργα του στους περαστικούς. Όταν κάποια στιγμή άκουσε ότι τα σχέδια που έκανε με το πόδι δεν ήταν αρκετά λεπτομερή, άρχισε να χρησιμοποιεί και το στόμα του.

PostHeaderIcon Τα οπίσθια της Πίπα έγιναν γκρουπ στο facebook!

Ενώ η Κέιτ Μίντλετον επέλεξε ένα μάλλον συντηρητικό νυφικό, η αδερφή της φρόντισε να βάλει ένα φόρεμα που έκανε τους άντρες να... αλληθωρίσουν! Σίγουρα, ούτε η ίδια η Πίπα Μίντλετον δεν περίμενε ότι θα έκλεβε τις εντυπώσεις στο βασιλικό γάμο, αλλά τα κατάφερε και με το παραπάνω!
«Pippa Middleton Ass Appreciation Society» είναι το όνομα του γκρουπ στο facebook που δημιουργήθηκε για να υμνήσουν οι απανταχού φαν της Πίπα τα οπίσθιά της. 


PostHeaderIcon Εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων

Ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων Ξάνθης αλλάζει σύντομα «εικόνα» χάρη στις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, που αποφάσισε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος. Στόχος είναι η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και η προσέλευση περισσότερων τουριστών.

PostHeaderIcon Ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τα εγκλήματά της στην Κύπρο - Ας ψηφίσουμε όλοι!

image 
Εκστρατεία καταδίκης της Τουρκίας για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην Κύπρο
Παρακαλούμε ψηφίστε και προωθείστε

Αγαπητοί φίλοι, Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ξεκίνησε εκστρατεία καταγγελίας της Τουρκίας στα Κοινοβούλια των χωρών μελων του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην Κύπρο και για τα οποία είναι υπόλογη, έχει κριθεί από τα Ευρωπαίκά δικαστήρια και έχει βρεθεί ένοχη. Για να επιτύχουμε το στόχο μας αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σας συμπαράσταση ψηφίζοντας θετικά το επισυναπτόμενο ψήφισμα. Το δικό μας πρόβλημα σήμερα μπορεί αύριο να είναι πρόβλημα οποιουδήποτε άλλου.Βασιζόμαστε στη ψήφο σας. Ψηφίστε και προωθείστε το σε γνωστούς φίλους και συνεργάτες ανα τον κόσμο

PostHeaderIcon Στις 10 Μαΐου ξεκινά η γενική απογραφή πληθυσμού

Η απογραφή πληθυσμού στο σύνολο της χώρας θα γίνει στο διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου, σύμφωνα με όσα απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος διέψευσε ότι επίκειται αναβολή ή ακύρωση της απογραφής, λέγοντας ότι οι προετοιμασίες εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στην απάντησή του προσθέτει ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των περίπου 50.000 απογραφέων, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το κύριο μέρος του όλου εγχειρήματος, υπό τη συνεχή επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων υπαλλήλων της, καθώς και 12.000 τομεαρχών.
Ο κ. Ντόλιος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία επιλογής των απογραφέων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και με αντικειμενικά κριτήρια που συμπεριλαμβάνουν και την εμπειρία στο στατιστικό έργο γενικότερα και ενημερώνει επιπλέον ότι έχει προχωρήσει και η πρόσληψη 200 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών της απογραφής στην Αττική και στις υπηρεσίες στατιστικής των νομών.



PostHeaderIcon 8χρονος αγόρασε γεμάτο όπλο στο σχολείο του!

 

Βρέθηκε να κυκλοφορεί στο σχολείο του με ένα γεμάτο πιστόλι το οποίο αγόρασε μέσα στο σχολείο από συνομήλικο συμμαθητή του μόλις 3 δολάρια!

Οπλισμένος και επικίνδυνος σίγουρα εν αγνοία του, ένας 8χρονος μαθητής από την περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης επέστρεψε σπίτι του από το σχολείο και έδειξε περιχαρής στη μητέρα του το νέο του απόκτημα: ένα ημιαυτόματο πιστόλι 9mm.
Ως εκείνη τη στιγμή, ο μικρός θεωρούσε πως το όπλο που είχε νωρίτερα αγοράσει από ένα συμμαθητή του στην προνομιακή τιμή των 3 δολ. (2 ευρώ) ήταν απλώς ένα ψεύτικο αλλά πολύ όμορφο παιχνίδι. Έλα όμως που δεν ήταν ψεύτικο.
Έντρομη η μητέρα πήρε το υιό της και το νέο του «παιχνίδι» και έτρεξε αμέσως στο σχολείο για να καταγγείλει το περιστατικό. Οι σχολικές αρχές κάλεσαν την αστυνομία. Στην πορεία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, προς μεγάλη τους έκπληξη, πως το πιστόλι όχι απλά δεν ήταν ψεύτικο αλλά ήταν και γεμάτο.
Όσο για την πηγή του προβλήματος, το εν λόγω όπλο φέρεται να ανήκει στον 54χρονο πατέρα του μαθητή που το είχε πουλήσει στον οχτάχρονο. Τώρα, ο 54χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.



PostHeaderIcon Τον Σεπτέμβριο η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhojiNnA8-b2a-drIxMXAu2cRDEZ0TiAtm_6GwJOPrsjOgTsM5LMLGlouFSsuWQrMph4_9nNT9SU-iPqLmdyL3PgO97dUfPMuRJ4X-GxUh1yqfpBRusZl6Hb30KDXQQ5tyspqEtWMKv6pnh/s320/Michael_Jackson_Giatros.jpg 
Για τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας. Ο δικαστής Μάικλ Πάστορ δέχθηκε το αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης, με το οποίο ζήτησαν την Παρασκευή την αναβολή της δίκης, προκειμένου να προετοιμαστούν για την αντεξέταση δύο νέων μαρτύρων της υπεράσπισης.

PostHeaderIcon Είκοσι έξι είδη νυχτερίδων κατεγράφησαν στις Πρέσπες

Είκοσι έξι είδη νυχτερίδων κατεγράφησαν στις Πρέσπες 
 Ούτε μια, ούτε δύο «ιπτάμενες αλεπούδες» ζουν σήμερα στις Πρέσπες. Εικοσιέξι είδη νυχτερίδων μέτρησαν οι επιστήμονες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών στην ευρύτερη περιοχή των δύο λιμνών, γεγονός που αναδεικνύει για άλλη μια φορά την τεράστια οικολογική σημασία αυτού του σπάνιου οικοσυστήματος για την άγρια πανίδα.
Τα χειρόπτερα (νυχτερίδες) κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και οι Πρέσπες, όπως καταδεικνύουν οι μετρήσεις των ειδικών, αποτελούν το καταφύγιό τους. Φέτος, υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά φθινοπωρινές και χειμερινές καταγραφές (Οκτώβριο 2010 - Φεβρουάριο 2011) νυχτερίδων στις Πρέσπες, σε συνέχεια των θερινών ερευνητικών αποστολών οι οποίες πραγματοποιούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

PostHeaderIcon Το tweet που προανήγγειλε το θάνατο του Οσάμα (pic)

Ο @ReallyVirtual είναι ο άνθρωπος που τουίταρε πρώτος την επίθεση των αμερικανών στην Αμποτάμπαντ, επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Ο κατά κόσμον  Σοχαϊμπ Αθάρ, είναι ένας σύμβουλος μηχανογράφησης, ο οποίος λόγω αϋπνίας κατάφερε να δώσει την πρώτη πληροφορία για την επίθεση των αμερικανών στην πόλη όπου διέμενε.

PostHeaderIcon Της μόδας οι «πράσινες» κολεξιόν

Στροφή στην οικολογία επιχειρεί με αργά αλλά σταθερά βήματα ο λαμπερός κόσμος της μόδας, σε μια προσπάθεια ακόμη και οι δημιουργίες της υψηλής ραπτικής να προσαρμοστούν στις επιταγές της προστασίας του περιβάλλοντος.
Οργανικά υφάσματα και αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υλικά συνθέτουν τις «πράσινες» κολεξιόν, που διαδέχονται η μία την άλλη και πλέον θεωρούνται η «τελευταία λέξη» στη μόδα. 

Στις φετινές Εβδομάδες Μόδας στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, η «πράσινη μόδα» έκλεψε για δεύτερη χρονιά την παράσταση. Πιο «οικολόγοι» σχεδιαστές αναδείχτηκαν ο Ιβ Μπάμπιτζ και η Πάτι Σμιθ ενώ οι οικολογικές δημιουργίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στις χειμερινές και καλοκαιρινές κολεξιόν μεγάλων οίκων του εξωτερικού.



PostHeaderIcon Τουρκικό υποβρύχιο σε Ελληνικά ύδατα

 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε πως σήμερα το βράδυ θα κινείται σε Ελληνικά ύδατα Τουρκικό υποβρύχιο.
Συγκεκριμένα, το PREVEZE το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση UNIFIED PROTECTOR, αυτή τη στιγμή βρίσκεται δυτικά της Σερίφου, ενώ θα διέλθει το στενό Κέας – Κύθνου και το στενό Καφηρέα, προκειμένου να φτάσει στον τελικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Ελλήσποντος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, φρεγάτα του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού, παρακολουθεί τις κινήσεις του.
 

PostHeaderIcon Ταινία η ζωή του Οσάμα μπιν Λάντεν

H βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Κάθριν Μπίγκελοου κάνει ταινία τη ζωή του Οσάμα Μπιν Λάντεν 
H βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης Κάθριν Μπίγκελοου προετοιμάζει μία νέα ταινία που θα τιτλοφορείται "Kill Bin Laden" ("Σκοτώστε τον μπιν Λάντεν") και θα αναφέρεται στη ζωή του ηγέτη της αλ Κάιντα που σκοτώθηκε από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, αναφέρει σε δημοσίευμα η ιστοσελίδα με ειδήσεις από τη βιομηχανία του κινηματογράφου Deadline.com.

PostHeaderIcon Μια στις τρεις επιχειρήσεις υποψήφια για λουκέτο

http://engine.feed.gr/?catid=11379&imgid=53449830&srcid=1101&type=11495 
Μια στις τρεις επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και σε βασικές τους υποχρεώσεις και 68.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπέβαλλαν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να απειλούνται με ποινικές διώξεις, ενώ από τις 18.000 που ειδοποιήθηκαν μόνο οι 1.235 συμμορφώθηκαν.

PostHeaderIcon Ο «κακός» ύπνος γερνάει τον εγκέφαλο μέχρι και επτά χρόνια

Το άστατο ωράριο στον ύπνο ενδέχεται να επηρεάζει την ψυχική υγεία των ατόμων στη μέση ηλικία, αποκαλύπτει νέα επιστημονική μελέτη. Συγκεκριμένα όσοι λαμβάνουν λιγότερες ή περισσότερες από έξι με οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ μπορεί να παρουσιάσουν περιορισμένες νοητικές ικανότητες και ο εγκέφαλός τους να γεράσει πρόωρα μέχρι και επτά χρόνια.

PostHeaderIcon Φονικός ανεμοστρόβιλος στη Νέα Ζηλανδία

Φονικός ανεμοστρόβιλος στη Νέα Ζηλανδία 
Οκλαντ
Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκε στη Νέα Ζηλανδία από το φονικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης Οκλαντ.

PostHeaderIcon Πακιστάν: "Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν"

 
Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδωσαν τη Δευτέρα (02/05) φωτογραφία του παραμορφωμένου προσώπου νεκρού, που παρουσιάσθηκε ως του Οσάμα Μπιν Λάντεν, την απέσυραν, αφού αποδείχθηκε πως ήταν πλαστή. Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία με ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο απέδειξε, ότι το στιγμιότυπο ήταν προϊόν επεξεργασίας. Σημειώνεται πάντως, ότι εκτός του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, που ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του και μέλος της αλ Κάιντα στην αραβική Χερσόνησο, επιβεβαίωσε το γεγονός.

PostHeaderIcon Έφυγε ο Θανάσης Βέγγος

 Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός κωμικός Θανάσης Βέγγος
Έφυγε από τη ζωή, λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης, ο μεγάλος ηθοποιός Θανάσης Βέγγος, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας.

Τελευταίος μεγάλος έλληνας κωμικός ή ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας λαμπρών κωμικών του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Θανάσης Βέγγος. Ο καλός μας άνθρωπος.

Ο πιο σεμνός, ευγενής, εργατικός, αυτοδίδακτος κωμικός του ελληνικού κινηματογράφου. Έτρεξε και έπαιξε σε πάνω από 120 ταινίες και σε πάνω από 50 πρωταγωνίστησε.

PostHeaderIcon Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 3 Μαϊου

 Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τρίτη 3 Μαϊου
Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου). Επιδιώξτε µε την επιρροή της Νέας Σελήνης στο ζώδιό σας σήµερα σε θετική όψη µε τον Πλούτωνα, να ισορροπήσετε θέµατα που εκκρεµούν στον τοµέα των σχέσεων µε στόχο την ασφάλεια και την αρµονία. Το ίδιο ισχύει και στον οικονοµικό και επαγγελµατικό τοµέα όπου η εύνοια της Νέας Σελήνης σάς δίνει όλα τα εχέγγυα για να κάνετε µια νέα αρχή.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 03/05/2011

 
Τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στη Βόρεια Ελλάδα και στα ηπειρωτικά και παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κατά τόπους στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 3 Μαΐου 2011. 

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από 16 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 23 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες αναμένεται να ξεπεράσουν τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν σε μέτριους. Νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα τις πρωινές ώρες και βελτίωση μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι. Νεφώσεις με βροχές, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Πέννες Ριγκάτι με Σπανάκι

Tα υλικά μας
300 gr. πέννες ριγκάτι
300 gr. σπανάκι
250 gr. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
150 gr. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
Μοσχοκάρυδο
Πράσινο πιπέρι
Αλάτι


PostHeaderIcon Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Μέχρι σήμερα το δικαίωμα αυτό συνεχίζεται να καταπατείται

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

PostHeaderIcon Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος

Η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος καθιερώθηκε το 1998 από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα», με τη συνδρομή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την ευρέως διαδεδομένη ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να βελτιώσει τις μεθόδους θεραπείας του.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1808: Ο Γκόγια ζωγραφίζει τον περίφημο πίνακά του «Οι Εκτελέσεις της 3ης Μαΐου».
1810: Ο λόρδος Βύρων διαπλέει τον Ελλήσποντο σε 1 ώρα και 10 λεπτά.
1837: Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.
1932: Ο διαβόητος γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, η έφεση του οποίου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίφθηκε, οδηγείται στις φυλακές της Ατλάντας.
1933: Αποφασίζεται η συγκέντρωση όλων των κομουνιστών στις φυλακές της Ακροναυπλίας.
1984: Ο έλληνας συνθέτης Ιάννης Ξενάκης γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην έδρα της σύνθεσης.



PostHeaderIcon καλημέρα!!!


PostHeaderIcon Τα 10 παιδιά-θαύματα του πλανήτη

 
Από τον πιο έξυπνο άνθρωπο του πλανήτη μέχρι την δίχρονη ζωγράφο, τα 10 παιδιά θαύματα της σύγχρονης ιστορίας του κόσμου….
Κιμ Ανγκ Γιονγκ
Ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου που πήγε στο πανεπιστήμιο στα 3
Η διάνοια από την Κορέα γεννήθηκε το 1962 και από πολύ μικρός έδειξε την διαφορετικότητά του. Πιθανότατα είναι το πιο έξυπνο παιδί που έχει περάσει ποτέ από τον πλανήτη. 

Συγκεκριμένα είναι «αναγνωρισμένος» από το βιβλίο Γκίνες, ως ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο -ξεπερνάει το 210, όταν ο μέσος έξυπνος άνθρωπος είναι περίπου στο 100.
Ο Κιμ Ανγκ Γιονγκ όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών μπορούσε να διαβάζει κορεάτικα, ιαπωνικά, γερμανικά και αγγλικά. Μόλις έσβησε τα 5 κεράκια του, μπορούσε να λύσει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, ενώ λίγο αργότερα βγηκε στην τηλεόραση και έδειξε τα διπλώματα (επιπέδου Proficiency) που είχε αποκτήσει στα κινέζικα, τα ισπανικά, τα βιετναμέζικα, τα γερμανικά, τα αγγλικά, τα ιαπωνικά και (φυσικά) τα κορεάτικα.
Το πιο εξαιρετικό στην περίπτωση του Κορεάτη είναι ότι έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Hanyang, ως guest φοιτητής, όταν ήταν τριών ετών (!) από το οποίο αποφοίτησε στην ηλικία των έξι. Όταν ήταν επτά ετών, η NASA τον κάλεσε να πάει στην Αμερική. Πριν κλείσει τα δεκαπέντε, είχε πάρει Ph.D. στη φυσική από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο.
Το 1978 έφυγε από τη NASA για να γυρίσει στην πατρίδα του, όπου αποφάσισε να «μεταπηδήσει» από την φυσική στην πολιτική μηχανολογία, παίρνοντας διδακτορικό στον τομέα αυτόν.
Από το 2007 εργάζεται στο πανεπιστήμιο Chungbuk.
Γκρέγκορι Σμιθ
Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης στα 12

Γεννημένος το 1990, ο Γκρέγκορι Σμιθ μπορούσε να διαβάζει από την ηλικία των δύο ενώ έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο όταν έκλεισε τα δέκα του χρόνια. Μπορεί αν είναι ιδιοφύια, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που χαρακτηρίζει την περίπτωση του Γκρέγκορι.
Όταν δεν μελετάει, ταξιδεύει τον κόσμο για να διασφαλίσει την ειρήνη και τα δικαιώματα των ανηλίκων.
Είναι ο ιδρυτής του International Youth Advocates, έναν οργανισμό που προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών και τις αρετές της ειρήνης. Έχει συναντηθεί με τον Μπιλ Κλίντον και τον Γκορμπατσόφ, ενώ έχει δώσει ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη.
Για όλη αυτήν την δραστηριότητά του, έχει προταθεί τέσσερις φορές για το Νόμπελ Ειρήνης.
Το τελευταίο του επίτευγμα είναι ότι… πήρε το δίπλωμα οδήγησης.
Ακρίτ Τζασουάλ
Ο επτάχρονος αυτοδίδακτος χειρουργός

Είναι το εξυπνότερο παιδί της Ινδίας, με ΙQ που φτάνει το 146. Ο Ακρίτ Τζασουάλ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Ινδίας αλλά και του πλανήτη, όταν το 2000… εγχείρησε ένα μικρό κορίτσι σε φιλικό σπίτι. Τότε ήταν μόλις επτά ετών.
Η οκτάχρονη ασθενής του δεν είχε χρήματα για να απευθυνθεί σε «πραγματικό» γιατρό για να γιατρέψει το καμμένο χέρι της. Τα δάχτυλα της, λόγω του εγκαύματος, είχαν κολλήσει μόνιμα σε γροθιά και δεν μπορούσε να τα ανοίξει.
Ο Ακρίτ που δεν είχε καμία εμπειρία ως γιατρός ή χειρουργός, κατάφερε να απελευθερώσει τα δάχτυλα της και το κορίτσι μπόρεσε να χρησιμοποιήσει και πάλι την παλάμη της.
Φυσικά, μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ακρίτ επικεντρώθηκε στην ιατρική και στην ηλικία των 12 υποστήριξε ότι είναι σε καλό δρόμο για να βρει την θεραπεία του καρκίνου. Αυτή τη στιγμή μελετάει για το δίπλωμα του στην ιατρική, ενώ είναι ο πιο νέος μαθητής που έγινε ποτέ δεκτός σε πανεπιστήμιο της Ινδίας.
Κλεoπάτρα Στράταν
Η τρίχρονη τραγουδίστρια που βγάζει 1000€ για κάθε τραγούδι   Η Κλεοπάτρα Στράταν γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2006 στη Μολδαβία και είναι η κόρη του τραγουδιστή, Πάβελ Στράταν.
Είναι η πιο μικρή τραγουδίστρια που κατάφερε να έχει εμπορική επιτυχία, με το πρώτο της άλμπουμ «La vârsta de trei ani» να κυκλοφορεί όταν εκείνη ήταν τριών ετών.
Εκτός αυτού, κατέχει και ένα άλλο ρεκόρ. Είναι η πιο μικρή τραγουδίστρια που τραγούδισε ζωντανά για δύο συνεχείς ώρες, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο. Πληρώνεται πολλά λεφτά για τη δουλειά της, ενώ έχει κερδίσει και ένα βραβείο MTV.
Ένα σινγκλ της, μάλιστα, το «Ghita», έφτασε στο νούμερο ένα των ρουμάνικων charts, κι έτσι η μικρή Κλεοπάτρα κατέκτησε ένα ακόμα ρεκόρ!
Αελίτα Αντρέ
Η δίχρονη ζωγράφος με δημιουργίες της σε διάσημη γκαλερί

Όλη η Αυστραλία «παραμιλάει» λόγω του εξαιρετικού ταλέντου της μικρής Αελίτα. Οι αφηρημένες δημιουργίες της κοσμούν διάσημη γκαλερί της χώρας της, δημιουργίες που ζωγράφισε πριν ακόμα κλείσει ένα χρόνο!
Η Αελίτα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τους πίνακες της όταν ο Μαρκ Τζέιμισον, διευθυντής της γκαλερί Brunswick της Μελβούρνης, ανακάλυψε τα δημιουργήματα της και ενθουσιάστηκε!
Αποφάσισε έτσι να τα συμπεριλάβει σε ένα καινούριο σόου που ετοίμαζε εκείνον τον καιρό, χωρίς να γνωρίζει την ηλικία της ζωγράφου.
Στην προετοιμασία του σόου, ο Τζέιμισον προωθούσε τη δουλειά της Αελίτα σε περιοδικά και σε γνωστούς του ενώ λίγο καιρό πριν τα εγκαίνια, ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την νέα καλλιτέχνιδα: η Αελίτα Αντρέ ήταν μόλις 22 μηνών!
Μετά το αρχικό σοκ, αποφάσισε να προχωρήσει με την έκθεση, και έτσι το ταλέντο της μικρής Αελίτα έγινε γνωστό σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.
Σαούλ Άαρον Κρίπκε
Του ζήτησαν να διδάξει στο Χάρβαρντ όταν ήταν ακόμα στο γυμνάσιο

Ο Σαούλ Άαρον Κρίπκε είναι γιος ενός ραβίνου, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Όμαχα τη δεκαετία του 1940. Πρόκειται για μια αυθεντική περίπτωση παιδιού-θαύματος.
Όταν πήγαινε στην τετάρτη δημοτικού, ανακάλυψε το μαγικό κόσμο της άλγεβρας και στο τέλος του δημοτικού σχολείου, εκείνος είχε ήδη φτάσει σε επίπεδο μεταπτυχιακού στη γεωμετρία και τα μαθηματικά και είχε αρχίσει να διαβάζει και φιλοσοφία.
Όταν βρισκόταν ακόμα στην εφηβεία, δημοσίευσε πολλές από τις μελέτες του, που έφεραν επανάσταση στο χώρο της επιστήμης. Χάρη σε ένα δημοσίευμα του, το Χάρβαρντ του πρόσφερε μια θέση καθηγητή στο πανεπιστήμιο.
Εκείνος αρνήθηκε και τους έγραψε το εξής: «Η μητέρα μου λέει ότι θα πρέπει να τελειώσω πρώτα το λύκειο και να πάω κολλέγιο πριν αρχίσω να εργάζομαι».
Τελικά, όταν τελείωσε το σχολείο, το πανεπιστήμιο που διάλεξε για να συνεχίσει τις σπουδές του ήταν το Χάρβαρντ.
Ο Κρίπκε μεγαλώνοντας, κέρδισε το βραβείο Schock, κάτι σαν το Όσκαρ του τομέα της φιλοσοφίας. Θεωρείται στις μέρες μας, ως ο πιο σημαντικός φιλόσοφος εν ζωή.
Μάικλ Κέβιν Κέρνεϊ
Τελείωσε το πανεπιστήμιο στα 10 και κέρδισε 1 εκατομμύριο σε τηλεοπτικό σόου

Ο 24χρονος Μάικλ Κέρνεϊ έγινε γνωστός ως ο νεότερος απόφοιτος κολεγίου στην ηλικία των δέκα. Το 2009, επίσης, κατάφερε να κερδίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο διάσημο τηλεπαιχνίδι «Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».
Ο Κέρνεϊ γεννήθηκε το 1984 και έχει σπάσει πολλά παγκόσμια ρεκόρ. Είπε τις πρώτες του λέξεις όταν ήταν μόλις τεσσάρων μηνών.
Όταν ήταν έξι ετών, μπόρεσε να πει καθαρά στον παιδιάτρο του «Έχω μια μόλυνση στο αριστερό μου αυτί» ενώ έμαθε να διαβάζει όταν ήταν δέκα μηνών.
Όταν ήταν τεσσάρων ετών, έκανε διαγνωστικά τεστ για το γνωστό μαθηματικό πρόγραμμα Johns Hopkins και σε όλα το σκορ του ήταν τέλειο. Τελείωσε το λύκειο στα έξι και γράφτηκε στο κολλέγιο της Σάντα Ρόσα, από το οποίο αποφοίτησε στα δέκα με πτυχίο στην γεωλογία και την ανθρωπολογία.
Στα δεκαεπτά του, δίδασκε σε πανεπιστήμιο.
Φαμπιάνο Λουίτζι Καρουάνα
Ο νεότερος Grandmaster του κόσμου

Οι φίλοι του δημοφιλούς παιχνιδιού, είδαν πριν δύο χρόνια τον 14χρονο Φαμπιάνο να κερδίζει τον τίτλο του Grandmaster στο σκάκι.
Με αυτήν την κατάκτηση, ο Φαμπιάνο Καρουάνα έγινε ο νεότερος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο. Ήταν ακριβώς 14 ετών, 11 μηνών και 20 ημερών.
Το παιδί-θαύμα της σκακιέρας έχει διπλή υπηκοότητα, από την Ιταλία και της Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη λίστα FIDE του Απριλίου του 2009, το επίπεδο του αγγίζει τα 2649, γεγονός που τον χρίζει ως τον πιο νέο παίκτη του κόσμου που καταφέρνει να έχει τέτοιες επιδόσεις.
Γουίλι Μοσκόνι
Ο 6χρονος επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου

Ο Γουίλιαμ Τζόζεφ Μοσκόνι ή αλλιώς ο Mr. Pocket Billiards ήταν ένας επαγγελματίας παίκτης μπιλιάρδου από την Φιλαδέλφια των Η.Π.Α.
Παρόλο που ο πατέρας του είχε αίθουσα μπιλιάρδου, δεν τον άφηνε να παίζει εκεί. Ο μικρός Γουίλι έκανε πρακτική με τις… πατάτες από την κουζίνα, χρησιμοποιώντας ένα παλιό κοντάρι. Ο πατέρας του κάποια στιγμή συνειδητοποίησε το μεγάλο ταλέντο του γιου του και άρχισε να τον προπονεί.
Σε αγώνες που διοργάνωνε ο πατέρας του, ο Γουίλι κατάφερνε να κερδίσει πολλούς έμπειρους παίκτες -παρόλο που για να φτάσει το τραπέζι έπρεπε να σταθεί πάνω σε ένα κουτί.
Το 1919, διεξήχθη έναν αγώνας ανάμεσα στον Μοσκόνι και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της εποχής, Ραλφ Γκρίνλιφ. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και παρόλο που ο Γκρίνλιφ κέρδισε τον αγώνα, ο Γούλι έπαιξε εξαιρετικά καλά και άρχισε την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης.
Το 1924, όταν ήταν έντεκα χρονών, έγινε πρωταθλητής νέων.
Μεταξύ των ετών 1941 και 1957, κατάφερε να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα BCΑ δεκαπέντε φορές. Έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και χάρη σε εκείνον το μπιλιάρδο έγινε το δημοφιλές παιχνίδι που ξέρουμε σήμερα. Ακόμα και σήμερα κατέχει το «αδιανόητο» ρεκόρ με 526 συνεχόμενες επιτυχείς βολές.
Ελάινα Σμιθ
Η νεότερη «σύμβουλος σχέσων» του κόσμου

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης της, της έδωσε αμέσως δουλειά, όταν τηλεφώνησε για να δώσει συμβουλές σε μια κοπέλα που είχε καλέσει για να παραπονεθεί επειδή την είχε παρατήσει ο σύντροφός της.
Η συμβουλή της μικρής Ελάινα – «πήγαινε για μπόουλινγκ μκε τους φίλους σου και πιες μια κούπα γάλα να ηρεμίσεις»- ήταν τόσο καλή, που από τότε είχε εβδομαδιαία εκπομπή με χιλιάδες ενήλικους ακροατές. Τα προβλήματα τα οποία συνήθως καλείται να επιλύσει είναι ερωτικής φύσεως, από το πως να παρατήσεις τον φίλο σου μέχρι το πως να ξεπεράσεις ένα χωρισμό.
Όταν μια ακροάτρια έγραψε ένα γράμμα στην Ελάινα και τη ρωτούσε πως θα έβρισκε έναν άντρα, εκείνη απάντησε: «Κούνησε τους γοφούς σου και άκου το soundtrach του High School Musical».
Όταν μια άλλη ακροάτρια τη ρώτησε live πως θα ξανακερδίσει τον πρώην της, η Ελάινα την συμβούλεψε: «Δεν αξίζει να πονοκεφαλιάζεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να στεναχωριέσαι για έναν άντρα».

πηγή


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin