Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Με Μπαρόζο και Γιούνκερ τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου


Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.


«Τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup», δήλωσε μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Νωρίτερα ο κ. Μπαρόζο απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες πολιτικούς να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας πως η Ελλάδα και η Ε.Ε. πρέπει να εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα.

«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιστρατεύσουν όλη την ενέργειά τους προκειμένου να διασφαλίσουν ευρεία πολιτική στήριξη στην οικονομική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Πρόκειται για μία μεταρρύθμιση για το καλό του λαού και το καλό της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «πρέπει να κάνει το δικό της κομμάτι (της προσπάθειας) και η Ευρωπαϊκή Ένωση το δικό της για να διασφαλίσουν οικονομική σταθερότητα και ανάκαμψη της οικονομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη», χαρακτηρίζοντας κρίσιμο ότι η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια για να καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως και τη δυνατότητα της ίδιας να αντεπεξέλθει στο δικό της κομμάτι.

Τέλος, ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι αναμένει να επιλυθούν στο συμβούλιο Eurogroup της Κυριακής οι τελευταίες διαφορές και να υπάρξει μία υπεύθυνη συμφωνία για το θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin