Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Συνελήφθη Έλληνας στέλεχος της Credit Suisse

 
Οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν έναν Έλληνα, υψηλόβαθμο στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν για κύκλωμα φοροδιαφυγής, στο οποίο εμπλέκονται εύποροι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, ο X.M. συνελήφθη πριν δυο περίπου εβδομάδες κατά την είσοδό του στις ΗΠΑ και βρίσκεται στη διαδικασία της μεταφοράς του σε κέντρο κράτησης στη νότια Φλόριδα.

Οι κατηγορίες τις οποίες αναμένεται να απαγγείλουν οι αμερικανικές Αρχές επικεντρώνονται στον ρόλο που διαδραμάτισε o συλληφθείς ως σύμβουλος εύπορων Αμερικανών πολιτών από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μη καταβολή φόρων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο άνδρας εργάζεται από το 2009 στην Credit Suisse όπου πήγε μετά από δεκαπενταετή σταδιοδρομία στην UBS. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εργαζόταν για τον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό στο Σαν Φραντσίσκο και το Λος Άντζελες.

Επίσημα, ούτε οι δυο τράπεζες, ούτε η Ομοσπονδιακή Εφορία των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας προέβησαν σε σχετικές ανακοινώσεις ή δηλώσεις, αλλά, σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν τις πτυχές της υπόθεσης, οι Αρχές αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες και κατά άλλων υπόπτων στους οποίους περιλαμβάνονται και τραπεζικά στελέχη.

Δεν είναι σαφές εάν ο συλληφθείς συνεργάζεται με τις τις αμερικανικές Αρχές, κάτι που πιθανώς να του εξασφαλίσει ηπιότερη ποινή, αλλά εγκυμονεί κινδύνους για τη μια ή και τις δυο τράπεζες στις οποίες εργαζόταν.
Η σύλληψη του, εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών των αμερικανικών Αρχών κατά της φοροδιαφυγής οι οποίες έχουν κλονίσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin