Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η σπείρα των διαδικτυακών μπράβων και το πλουσιόπαιδο

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διαδικτυακών μπράβων που πουλούσαν προστασία σε μεγάλες επιχειρήσεις προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, έφερε στο φως της δημοσιότητας η σύλληψη 30χρονου χάκερ από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για «εκβίαση», «παραβίαση στοιχείων Η/Υ» και παράβαση του Ν. «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων».


Πίσω από την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση βρίσκεται<…>
νεαρός γόνος καλής οικογένειας από την Κηφισιά με καίριο πόστο σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής.
Ο νεαρός είχε δημιουργήσει ομάδα χάκερς, οι οποίοι έσπαγαν τα αρχεία μεγάλων εταιρειών, κυρίως πώλησης αυτοκινήτων και τηλεπικοινωνιών, όπου υπήρχε πληθώρα προσωπικών δεδομένων πελατών και στη συνέχεια ζητούσαν από τους υπευθύνους μεγάλα ποσά για να μην τα καταστρέψουν αλλά και μηνιαίο «νταβατζηλίκι» για να μην τους κάνουν ζημιά.
Την ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας η καταγγελία 27χρονου επιχειρηματία που είχε πέσει θύμα της σπείρας.
Στη συνέχεια εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των χάκερς που οδήγησαν στο σπίτι του αρχηγού στην Κηφισιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι και ένα USB με δεδομένα.
Τα υποκλαπέντα ψηφιακά στοιχεία που παρουσίασε ο συλληφθείς κατά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας κοστολογήθηκαν σε 2.000.000 ευρώ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin