Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Απειλή για τον πλανήτη η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού

Το WWF προειδοποιεί ότι αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού και της κατανάλωσης ζωικών τροφίμων θα κάνει τον πλανήτη «αγνώριστο» το 2050.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει φέτος τα 7 δις, πριν σταθεροποιηθεί τελικά στα 9 δις, γύρω στα μέσα του αιώνα, σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ.
Ο Τζέισον Κλέι του WWF δήλωσε ότι για να ταΐσουμε όλα αυτά τα στόματα, «θα πρέπει να παράγουμε τα επόμενα 40 χρόνια όσα τρόφιμα είχαμε παράγει τα τελευταία 8.000 χρόνια».

Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, «μέχρι το 2050 ο πλανήτης μας δεν θα είναι πια αναγνωρίσιμος» προειδοποίησε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης.

Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού θα επιδεινώσει το πρόβλημα της εξάντλησης των φυσικών πόρων, συμφώνησε ο Τζον Κάστερλαϊν, διευθυντής της Πρωτοβουλίας Πληθυσμιακής Έρευνας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό πρόβλημα είναι και η προβλεπόμενη αύξηση των εισοδημάτων, τα οποία αναμένονται να τριπλασιαστούν τα επόμενα 40 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αύξηση του εισοδήματος οδηγεί συνήθως και σε αύξηση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, των οποίων η παραγωγή απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας και πρώτων υλών.

«Περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερο χρήμα, ο ίδιος πλανήτης», σχολίασε ο Τζον Κλέι της WWF.

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin