Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο JFK ξαναζεί στον Κυβερνοχώρο

 

Η Βιβλιοθήκη του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στη Βοστώνη, με χιλιάδες ντοκουμέντα και φωτογραφίες του 35ου προέδρου των ΗΠΑ, ψηφιοποιείται με την ευκαιρία της 50ής επετείου από την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.
Η συλλογή αυτή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση jfklibrary. org, είναι η πιο πλήρης ψηφιακή βάση δεδομένων ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Ιδρυμα της Βιβλιοθήκης JFK.

«Οι γονείς μου πίστευαν στην Ιστορία...

έλεγαν ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δασκάλους μας» λέει η κόρη τού πρώην προέδρου, Καρολάιν Σλόσμπεργκ.

«Σήμερα που η νεολαία εμπιστεύεται όλο και περισσότερο το Διαδίκτυο ως πρώτη πηγή πληροφόρησης,

ελπίζουμε ότι τα ψηφιακά αρχεία θα επιτρέψουν σε μια νέα γενιά να αποκτήσει περισσότερη γνώση για αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της αμερικανικής Ιστορίας» προσθέτει.

Εγγραφα, επιστολές, φωτογραφίες και ταινίες διαφωτίζουν για τα σημαντικότερα γεγονότα εκείνης της εποχής: τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη, τον Ψυχρό Πόλεμο, τις σχέσεις με τη Σοβιετική Ενωση, την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, και την αρχή της εποποιίας με την αποστολή του ανθρώπου στο φεγγάρι.

Το ψηφιακό υλικό περιλαμβάνει 200.000 σελίδες ντοκουμέντων, 300 ακουστικές ταινίες με 1.245 ομιλίες, συνεδριάσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις καθώς και 72 μπομπίνες ταινιών και 1.500 αρνητικά φωτογραφιών.

Η Βιβλιοθήκη Κένεντι έχει 8,4 εκατ. σελίδες ντοκουμέντα, 400.000 φωτογραφίες και 9.000 ώρες ηχητικού υλικού.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin