Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ο Ελληνας ιατροδικαστής του Μαιάμι


Τον συναρπάζουν τα μυστήρια που κρύβονται πίσω από τα εγκλήματα και οι δύσκολες έρευνες των αστυνομικών αρχών και των ιατροδικαστικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να αποκαλύψουν τους «κακούς». Από μικρή ηλικία παρακολουθούσε με «κομμένη ανάσα» τις αστυνομικές σειρές. 

Ήθελε κάποια στιγμή να βρεθεί σε μια ομάδα που θα εξιχνιάζει σκοτεινές υποθέσεις και φόνους. Έτσι, ο Γ. Λέων αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της Ιατροδικαστικής. Σπούδασε Ιατρική στο «La Sapienza» της Ρώμης και έκανε δύο μεταπτυχιακά στο ίδιο πανεπιστήμιο, το οποίο διαθέτει μία από τις καλύτερες έδρες Ιατροδικαστικής στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και ειδικεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πριν από έναν χρόνο ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής. 

Η θέλησή του για απόκτηση περισσότερων γνώσεων τον οδήγησε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Ιατροδικαστικό Κέντρο του Μαϊάμι. Εκεί, θήτευσε δίπλα στον διεθνούς φήμης ιατροδικαστή Δρ. Τζόσουα Πέρπερ, γνωστό και ως «ιατροδικαστή των διασημοτήτων». Ο Δρ. Πέρπερ διερεύνησε, μεταξύ άλλων, τον θάνατο της Αν Νικόλ Σμιθ, ενώ κλήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος και στην υπόθεση του Μάικλ Τζάκσον. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την άφιξή του, ο Δρ. Λέων κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας ιατροδικαστής που βρέθηκε στο πλευρό του διάσημου επιστήμονα. Οι συνάδελφοι του Κέντρου τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα να ενσωματωθεί πλήρως στην ιατροδικαστική ομάδα του Μαϊάμι, η οποία και τον «μύησε» στα μυστικά της. 

Τις εμπειρίες που συνέλεξε κατά την παραμονή του στη Φλόριντα δύσκολα μπορεί να ζήσει ένας ιατροδικαστής στην πατρίδα μας. «Δυστυχώς, οι άνθρωποι στην Αμερική είναι μόνοι, χωρίς οικογενειακούς δεσμούς και πολλές φορές χωρίς φίλους και βάζουν εύκολα τέλος στη ζωή τους», αναφέρει ο Δρ. Λέων, τονίζοντας παράλληλα ότι σε καθημερινή βάση διαπράττονται στη Φλόριντα τουλάχιστον 4 εγκλήματα. 

Ο Γρηγόρης Λέων είχε την ευκαιρία να δουλέψει πάνω σε υποθέσεις που δύσκολα απαντώνται στην πατρίδα μας. Ανάμεσά τους ήταν η πτώση ιδιωτικού αεροπλάνου μιας διάσημης οικογένειας στα έλη Εβεργκλέιντς, τα οποία «φημίζονται» για την επικινδυνότητά τους λόγω της έντονης παρουσίας αλιγατόρων. Φυσικά, και γι’ αυτό το περιστατικό το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ήταν τεράστιο και κράτησε αρκετές μέρες, καθώς η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες του τοπικού πανεπιστημίου.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin