Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Σβήνουν κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

 
 
Μετά την Αγιά Σοφιά που την έχουν μετατρέψει σε πασαρέλα για επιδείξεις μόδας, οι Τούρκοι σβήνουν και κάθε ίχνος Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη καταστρέφοντας μνημεία και παραδοσιακά κτίρια ελληνικών ιστορικών οικογενειών και δασκάλων της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στο Φανάρι.
 
Μπουλντόζες του δήμου και του στρατού ισοπεδώνουν κυριολεκτικά τα παλιά ελληνικά χωριά και προάστια που βρίσκονταν προ του 1922 περιμετρικά των τειχών της Κωνσταντινούπολης και σήμερα πλέον εντός του πολεοδομικού ιστού της.

Έχει καταστρωθεί ειδικό σχέδιο για την ισοπέδωση όλων αυτών των ιστορικών ελληνικών κτιρίων της Κωνσταντινούπολης και να μην θυμίζει τίποτα το ελληνικό η πόλη, αλλά και για να ανεγερθούν μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία στους χώρους που δημιουργούνται από την εξαφάνιση των ελληνικών κτιρίων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα χωριά Καλφάς (νέα ονομασία Mahmutbey/ Bakirkoy) και Μπογάζικοϊ, καθώς και τα άλλοτε χωριά της Μητρόπολης Δερκών.
Πρόκειται για παραδοσιακούς οικισμούς που έχουν τις ρίζες τους στο Βυζάντιο αποτελούν σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους και θυμίζουν την ύπαρξη της Ελλάδας και του Βυζαντίου στην Κωνσταντινούπολη.

Με το δεδομένο ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν η πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2010 οι Τούρκοι για αν ξεπεράσουν τις αντιδράσεις της Unesco περίμεναν να περάσει αυτή η χρονιά για να επιτεθούν φέτος σε ότι ελληνικό έχει απομείνει στην Κωνσταντινούπολη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin