Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δευτέρα πρωί...επιστροφή στο γραφείο...

 
Κάθε Κυριακή βράδυ σε πιάνει μελαγχολία επειδή σκέφτεσαι ότι πρέπει την επομένη να πας στη δουλειά; Δεν είσαι ο μόνος. Οι περισσότεροι άνθρωποι μελαγχολούν όταν είναι να γυρίσουν στη δουλειά, είτε αυτό σημαίνει το τέλος των διακοπών τους, είτε απλά το τέλος του σαββατοκύριακου.
Παρόλα αυτά η επιστροφή στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να είναι τόσο καταθλιπτική.


1) Οργάνωσε τις επόμενες διακοπές σου
Σίγουρα στις διακοπές ξυπνάνε πολύ πιο ευχάριστα συναισθήματα απ’ αυτά που μας προκαλεί η καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς μας. Γι’ αυτό ένα βήμα πριν πέσεις σε κατάθλιψη επειδή τελείωσαν οι διακοπές σου και πρέπει να γυρίσεις στη δουλειά, ξεκίνα να σχεδιάζεις τις επόμενες διακοπές ή απλά μια απόδραση για το Σαββατοκύριακο. Έτσι θα γεμίζεις το μυαλό σου με ευχάριστες σκέψεις και συναισθήματα, θα ικανοποιήσεις εν μέρει την ανάγκη σου για διακοπές και δεν θα είσαι τόσο αγχωμένος όταν θα έρθει η ώρα της αναχώρησης μιας και θα τα 'χεις όλα έτοιμα από πριν.

2) Οργανώσου
Τίποτα δεν είναι πιο καταθλιπτικό από το να επιστρέψεις στη δουλειά τη Δευτέρα το πρωί και να βρεις το γραφείο σου ακατάστατο με χιλιάδες φακέλους κι αρχεία να καλύπτουν τον χώρο. Για να μην σε πιάσει κατάθλιψη λοιπόν με το που θα μπεις στο γραφείο, οργανώσου. Φρόντισε να συμμαζεύεις το γραφείο πριν φύγεις ή με το που θα πας στη δουλειά. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δουλέψεις μέσα σ’ ένα χώρο που μοιάζει βομβαρδισμένος.

3) Φρόντισε την υγεία σου
Όπως οι περισσότεροι άντρες, λογικά έτσι κι εσύ όταν δεν έχεις δουλειά αφήνεις τον εαυτό λίγο ή πολύ ελεύθερο. Μπορεί να φταίει το αλκοόλ, τα τσιγάρα, τα βαριά δείπνα, η έλλειψη άσκησης. Όμως σ’ αυτό τον ελεύθερο χρόνο που έχεις σου δίνεται η ευκαιρία να φροντίσεις την υγεία σου που αναγκαστικά την παραμελείς όλη την υπόλοιπη βδομάδα. Ξεκίνα τρώγοντας φρέσκα φρούτα, πίνοντας πολύ νερό, τρώγοντας ελαφρύτερα γεύματα και κάνοντας γυμναστική.

4) Ξεκίνα μια καινούρια ενασχόληση
Διαρκώς λες ότι θέλεις ν’ ασχοληθείς με κάτι, κάποιο χόμπι, κάποια ενασχόληση στον ελεύθερο σου χρόνο αλλά πάντα το αναβάλλεις; Κάνεις ένα σωρό λίστες με τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις εάν είχες χρόνο, αλλά κι όταν βρίσκεις χρόνο πάλι δεν τα κάνεις. Επίλεξε κάτι με το οποίο θα ήθελες πολύ ν’ ασχοληθείς, αλλά αυτή τη φορά κάντο. Απλά δέξου το γεγονός ότι θα πρέπει να αφιερώσεις τον χρόνο και την προσοχή σου, κι όταν θα το αποδεχτείς τότε σίγουρα θα νιώσεις ότι έχεις ένα παραπάνω κίνητρο.

5) Άλλαξε επάγγελμα
Σε κανέναν δεν αρέσει να φεύγει από τις διακοπές του ή από το ζεστό του σπίτι για να πάει στη δουλειά. Όμως το κάνουμε αναγκαστικά. Εάν τώρα πηγαίνεις με το ζόρι στη δουλειά κι αυτό μονάχα επειδή εξαρτάσαι οικονομικά απ’ αυτήν και μόνο με την σκέψη της επιστροφής σε πιάνει κατάθλιψη τότε καλύτερα να βρεις εναλλακτικές λύσεις. τότε ίσως να έπρεπε να σκεφτείς την αλλαγή καριέρας. Κανείς δεν επιστρέφει με χαρά στο γραφείο, αλλά εάν μισείς τη δουλειά σου.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin