Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πολύ ώρα στον υπολογιστή κάνει κακό στην καρδιά


Σίγουρα τα παιχνίδια στον υπολογιστή και η τηλεόραση δεν είναι κατά ανάγκη ανθυγιεινά, όπως αναφέρει ο δικός μας Emmanuel Stamatakis, επιδημιολόγος από το University College London στο Health Magazine. Ωστόσο αυξάνεται σχεδόν κατά το διπλάσιο ο κίνδυνος μιας καρδιακής προσβολής από μια καθημερινή χρήση της οθόνη για τέσσερις ώρες σε σχέση με μια χρήση των δύο ωρών ή λιγότερο. Ακόμα και η ενασχόληση με τα σπορ δύσκολα μπορεί να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση.
Και αυτό διότι η αιτία που αυξάνει το κίνδυνο καρδιακής προσβολής είναι «απλή»: το καθισιό. Γιατί αυτό είναι επιζήμιο με αυτό τον τρόπο δεν έχει εξηγεί επακριβώς. Το πολύωρο καθισιό παρατείνει τη δράση ενός ένζυμου (της λιποπρωτείνης λιπάσης, μια ορμόνη αποθήκευσης λίπους) που υποβαθμίζει την ποιότητα του αίματος με χοληστερίνη και τριγλυκερίδια.

Οι γιατροί συστήνουν ως εκ τούτου να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα σας και να μειώσετε κατά το δυνατό το καθισιό. Λεπτομέρειες της σχετικής μελέτης έχουν δημοσιευτεί στην Journal of the American College of Cardiology.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin