Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βρήκαν θεραπεία στην αλλεργία του σπέρματος


Ένα σπάνιο σύνδρομο που εμφανίζεται σε άνδρες και προκαλεί συμπτώματα γρίπης αμέσως μετά την εκσπερμάτωση, το Σύνδρομο Μεταοργασμικής Νόσου, ίσως οφείλεται σε αλλεργία που έχει το άτομο στο ίδιο του το σπέρμα και να θεραπεύεται με κοινή μέθοδο υποευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούν οι αλλεργιολόγοι.

Η νόσος έχει αναγνωριστεί πολύ πρόσφατα και αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία από το 2002. Αυτό που συμβαίνει είναι μόλις εκσπερματώσει να εμφανίσει αμέσως συμπτώματα γρίπης, όπως είναι ο υψηλός πυρετός, καταρροή, υπερβολικό αίσθημα κόπωσης κ.ά., τα οποία όμως δεν διαρκούν μόνο τρεις μέρες, αλλά μέχρι και ένα μήνα.

Ο καθηγητής σεξουαλικής ψυχοφαρμακολογίας Μαρσέλ Βάλντιγκερ του πανεπιστημίουτης Ουτρέχτης στην Ολλανδία, δημοσίευσε πρόσφατα δύο μελέτες από τις οποίες προκύπτει πως ότι οι άνδρες με το συγκεκριμένο σύνδρομο έχουν αλλεργία στο δικό τους σπέρμα και μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα με τη μέθοδο της υποευαισθητοποίησης.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται ήδη για την καταπολέμηση τωναλλεργιών και γίνεται με σταδιακή και μακροχρόνια έκθεση του σώματος στον αλλεργιογόνο.

Όπως είπε ο Βάλντιγκερ, τα πορίσματά του ανατρέπουν την αντίληψη ότι η αιτία τουπροβλήματος μπορεί να είναι ψυχολογική και δείχνουν πως η αλλεργική αντίδρασηείναι η πιο πιθανή αιτία.

Η πάθηση είναι γενικά άγνωστη στους περισσότερους γιατρούς και αρκετοί άνδρες που παρουσιάζουν τα συμπτώματα, ντρέπονται και συνήθως αποφεύγουν να μιλάνε γι αυτό.

Οι ολλανδοί ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 45 ανδρών, οι οποίοι δεναρρώσταιναν όταν αυνανίζονταν χωρίς να εκσπερματώσουν, αλλά αισθάνονταν τασυμπτώματα του συνδρόμου σχεδόν αμέσως μετά την εκσπερμάτωση, μερικές φορέςμάλιστα μετά από λίγα λεπτά.

Οι έρευνες για δερματική αλλεργία έδειξαν ότι οι περισσότεροι (88%) εμφάνιζαν θετική δερματική αντίδραση μετά την επαφή με τοδικό τους σπέρμα, δηλαδή είχαν αλλεργική αντίδραση εξαιτίας της υπεράμυνας του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Εφαρμόζοντας τη θεραπεία της υποευαισθητοποίησης, που στοχεύει να μειώσειτην υπεράμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε διαδοχικές εκθέσεις του δέρματός τους στο σπέρμα τους, αρχικά σε πολύ αραιωμένη μορφή σε ένα διάλυμα και σε ολοένα λιγότερο διαλυμένη μορφή.

Μετά από χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τους ολλανδούς επιστήμονες, οι άνδρες με το σύνδρομο εμφάνισαν σημαντική υποχώρηση των συμπτωμάτων τους μετά τις εκσπερματώσεις, αποτελέσματα που κάνουν τους ειδικούς ιδιαίτερα αισιόδοξους ως προς την εύρεση θεραπείας ή αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.



Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin