Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Διακόσμηση : Πως να μεγαλώσετε τους χώρους σας

 
Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με μικρά δωμάτια, συνήθως θα νιώθετε ότι είσαστε περιορισμένη και ότι οι χώροι σας είναι άβολοι. Όμως και γι’ αυτό το πρόβλημα υπάρχουν λύσεις. Μπορούμε να διακοσμήσουμε τους χώρους αυτούς με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι.
Δοκιμάστε αυτές τις διακοσμητικές παρεμβάσεις – που έχουν και πολύ χαμηλό κόστος – και αλλάξτε τελείως την όψη του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα.

Τα φωτεινά και ανοικτόχρωμα χρώματα στους τοίχους, επιτρέπουν την αντανάκλαση του φωτός και μεγαλώνουν το χώρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε σ’ ένα σπίτι με άσπρους τοίχους. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα των φωτεινών παστέλ χρωμάτων διαθέσιμο στα χρωματοπωλεία, όπως ανοικτό πράσινο ή μπεζ ή γαλάζιο κ.λ.π.

Μόλις επιλέξετε το βασικό χρώμα των τοίχων του δωματίου σας, επιλέξτε μετά το χρώμα που θα βάψετε τις λεπτομέρειες, όπως το γύψινο τελείωμα στο ταβάνι, τα κουφώματα και τις πόρτες ή τα παράθυρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια απόχρωση ή ένα τόνο φωτεινότερο. Εάν επιλέξετε ένα φωτεινότερο χρώμα, ο τοίχος θα δίνει την αίσθηση ότι εμφανίζεται πιο πίσω - κάνοντας έτσι το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.
Τώρα, μη θεωρήσετε ότι το δωμάτιό σας πρόκειται να είναι άτονο και απωθητικό. Δυνατά και σκούρα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα έπιπλα, στα έργα τέχνης και τα υπόλοιπα διακοσμητικά του δωματίου.
Οποιοδήποτε και αν είναι το χρώμα τοίχων που θα επιλέξετε, να έχετε υπόψη σας ότι σε ένα μικρό δωμάτιο το ταβάνι θα πρέπει να είναι χρωματισμένο λευκό, για να μεγιστοποιήσετε τη φωτεινότητα του χώρου.

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες.


Οι καθρέφτες μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο, στο «μεγάλωμα» ενός δωματίου.

Ένας μεγάλος καθρέφτης στο δωμάτιο θα αντανακλάσει το φως γύρω από το δωμάτιο. Οι καθρέφτες αντανακλούν επίσης και το φυσικό και τεχνητό φως και έτσι κάνουν ένα χώρο φωτεινότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Επιπλέον με το αίσθημα του βάθους που δημιουργούν, κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Μπορείτε να βάλετε ένα μεγάλο καθρέπτη απέναντι από ένα παράθυρο, για να μεγιστοποιήσετε έτσι το αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να καλύψετε με καθρέπτη τις πόρτες μιας ντουλάπας για να κάνετε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Μπορείτε ακόμα να καλύψετε ολόκληρο τον τοίχο ενός δωματίου, από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι. Θα μαγευτείτε από το αποτέλεσμα !


Τακτοποιήστε τα έπιπλα στις γωνίες.

Τακτοποιήστε μερικά από τα μεγαλύτερα κομμάτια των επίπλων σας σε μια γωνία. Τις πλαϊνές γωνίες προσπαθήστε να τις φορτώσετε λιγότερο.

Όταν τοποθετείτε τα έπιπλά σας διαγωνίως, οδηγούν το μάτι κατά μήκος της μεγαλύτερης απόστασης, παρά τον κοντύτερο τοίχο.

Το μέγεθος των επίπλων.

Είναι απαράβατος κανόνας, ότι το μέγεθος των επίπλων πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος ενός δωματίου. Στα μικρά δωμάτια, χρησιμοποιήστε μικρές πολυθρόνες ή καρέκλες και μικρούς καναπέδες για να κερδίσετε χώρο. Υπάρχουν καταστήματα που διαθέτουν μικρά έπιπλα για διαμερίσματα.

Παρόλο ότι αυτά τα έπιπλα είναι μικρά, τα λεπτά έπιπλα μπορούν να είναι και πολύ όμορφα.

Επιλέξτε επίσης χαμηλά έπιπλα, για να μην κλείνει ο οπτικός ορίζοντας του δωματίου. Τα πιο ψηλά έπιπλα, θα πρέπει να τοποθετηθούν στον τοίχο του δωματίου απέναντι από τη βασική είσοδό του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin