Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon 9 ξεχασμένοι παράδεισοι...

Σας παρουσιάζουμε εννιά κορυφαίους κατά τη γνώμη μας παραδεισένιους προορισμούς, που ευτυχώς ακόμα δείχνουν ξεχασμένοι από τον πολύ κόσμο.

Tristan da Cunha

tristan_da_cunha
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα ηφαιστιογενών νησιών που έχει πάρει το όνομά του από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Tristaο da Cunha, που τα πρωτοεπισκέφθηκε το 1506.
Επίσημα, είναι το πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου και βρίσκεται στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό. Αποτελούμενο από διάφορα ακατοίκητα νησιά, ένα απρόσιτο νησί και τα νησιά Nightingale, φαίνεται να είναι χαμένο από τον κόσμο.

Cotswolds, Αγγλία

cotswolds
Αποτελεί μοναδικό προορισμό βρετανών celebrities που καταφθάνουν κάθε Σαββατοκύριακο.
Βρίσκεται στο νομό Gloucestershire, με τους χαρακτηριστικούς απότομους λόφους  Cotswolds, τα ατελείωτα στρέμματα πυκνής βλάστησης, τις πανέμορφες λίμνες και τους δρόμους με τις ατελείωτες στροφές.

Παταγωνία, Χιλή

patagonie
Η Παταγωνία που βρίσκεται στη νότια Χιλή είναι μια απίστευτα υποτιμημένη περιοχή. Έχει πολλά και όμορφα δάση, νησιά, ονειρεμένους κόλπους, παγετώνες και μεγάλες εκτάσεις με πάγο.
Για να φτάσει κάποιος ανυποψίαστος σ’ αυτόν τον παράδεισο, θα πρέπει να σκοντάψει επάνω στην άκρη του κόσμου.

Kauai, Χαβάη

Kauai
Ενώ η υπόλοιπη Χαβάη σφύζει από ανάπτυξη και εκατομμύρια τουριστών, το ηφαιστιογενές Kauai, αναπτύσσεται με πολύ αργό ρυθμό και για αυτό έχει πάρει την ονομασία “ The Garden Island”. .
Πάνω από το μισό Κauai έχει χαρακτηριστεί σαν πάρκο και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού του νησιού δεν διαθέτει οδικό δίκτυο. Καλύπτεται από πυκνά δάση, με απότομους καταρράκτες και πλωτούς ποταμούς.

Kiribati, Μικρονησία

kiribati
Είναι το ανατολικότερο σημείο της γης. Το Κιριμπάτι είναι ένα σύμπλεγμα νησιών περίπου 4.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Περιλαμβάνει 33 νησιά και είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ηρεμία και αρμονία.

Thornybush Game Reserve, Νότια Αφρική

thornybush
Η Αφρική είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ελκυστικές ηπείρους στη γη, γεμάτη με τα εξωτικά ζώα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού και απέραντες εκτάσεις άθικτης αγριότητας.
Θα μείνετε σε μια από τις πολυτελείς αχυροκαλύβες και θα απολαύσετε τη δύση και το ηλιοβασίλεμα να ξετυλίγονται μπροστά στο κρεβάτι σας.  Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι βόλτες στις πεδιάδες με ένα τζιπ και το σαφάρι θα σας γεμίσουν με πρωτόγνωρες εμπειρίες..

Morzine, Γαλλία

morzine
Ένας κομψός αλπικός παράδεισος, το Morzine βρίσκεται στην καρδιά του Portes du Soleil και είναι η τέλεια περιοχή για να κάνετε τη μεγάλη επιστροφή στη φύση. Μένοντας σ’ ένα μικρό σαλέ θα απολαύσετε την παραδοσιακή φιλοξενία του βουνού σε συνδυασμό με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Η περιοχή είναι πασίγνωστη για το εξαιρετικό χιόνι της που είναι σαν πούδρα, τα καταπράσινα πελώρια πεύκα, την ξεχωριστή τοπική κουζίνα και τον άφθονο καθαρό αέρα.

Fernando de Noronha, Βραζιλία

fernando_de_noronha
Τα νησιά Fernando de Noronha βρίσκονται σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από τη βορειοανατολική ακτή της Βραζιλίας. Μόνο 240 άτομα μπορούν να μένουν σ’ αυτήν την περιοχή καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν περιβαλλοντικούς φόρους για να συντηρείται η ομορφιά των 21 νησιών.
Μόνο το βασικό νησί κατοικείται, και τα καταλύματα όπου θα μείνετε είναι τύπου “boutique” με ύπνο και πρωινό. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα για να σας ανησυχήσει και το μόνο που θα κάνετε θα είναι να κολυμπάτε όλη την ημέρα στον Ατλαντικό Ωκεανό και να απολαύσετε τον ήλιο.

Isla Vieques, Puerto Rico

isla_vieques
Το νησί Vieques είναι ένας άθικτος παράδεισος με καταπράσινα δάση, ατέλειωτες παραλίες με άσπρη άμμο και ορίζοντα από μικρούς λόφους.
Μέχρι το 2003, ήταν υπό έλεγχο του ναυτικού, αλλά τώρα αναπτύσσεται και για την ώρα αποτελεί έναν καταπληκτικό προορισμό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin