Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τεχνολογικές καινοτομίες στην καθημερινότητά μας την επόμενη 5ετία

  • Αναμένεται αντικατάσταση των σημερινών μπαταριών, από άλλες που χρησιμοποιούν τον αέρα που αναπνέουμε, προκειμένου να αντιδράσουν με μέταλλα υψηλής ενεργειακής πυκνότητας. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους ερευνητές θα είναι μια ελαφριά, ισχυρή και επαναφορτιζόμενη μπαταρία ικανή να τροφοδοτεί οτιδήποτε, από ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τις καταναλωτικές συσκευές.
  • Τα κινητά τηλέφωνα θα έχουν τρισδιάστατες οθόνες και ολογραφικές κάμερες που θα επιτρέπουν βιντεοκλήσεις με τρισδιάστατες ολογραφίες των φίλων σας σε πραγματικό χρόνο. Επίσης τα συστήματα πλοήγησης που κατευθύνουν τους οδηγούς των οχημάτων στις βέλτιστες διαδρομές, εκτιμάται ότι θα αποτελούνται από προσαρμοστικά συστήματα οδικής κυκλοφορίας που θα μαθαίνουν διαισθητικά τα μοτίβα των κινήσεων και των συμπεριφορών των ταξιδιωτών, προκειμένου να προσφέρουν πιο δυναμική ταξιδιωτική ασφάλεια και πληροφορίες διαδρομών.
  • Οι άνθρωποι θα αρχίσουν σύντομα να εφοδιάζονται με φορητούς αισθητήρες που θα μεταδίδουν πληροφορίες σε επιστημονικές έρευνες. Οι αισθητήρες μεταξύ άλλων θα προσφέρουν δεδομένα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τη σωτηρία απειλούμενων ειδών ή την παρακολούθηση ξενικών φυτών ή ζώων που απειλούν τα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο. Σε πέντε χρόνια, αισθητήρες στα κινητά μας τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα και τα πορτοφόλια μας, θα συλλέγουν δεδομένα που θα προσφέρουν στους επιστήμονες μια εικόνα για το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο.
  • Σημαντικότερη ίσως εξέλιξη των επόμενων χρόνων είναι η αξιοποίηση των τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας που σπαταλούν σήμερα τα μεγάλα κέντρα δεδομένων. Προβλέπεται χάρη σε νέες τεχνολογίες, η ανακύκλωση της θερμικής ενέργειας για την παροχή ζεστού νερού σε γραφεία και κατοικίες. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin