Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Google : 450 χρόνια από την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Βασιλείου

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου: 450 χρόνια από την ανέγερση 
 
Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου, η εκκλησία με τους πολλούς κρεμμυδοειδείς τρούλους, είναι το σήμα κατατεθέν της Κόκκινης Πλατείας της Μόσχας και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Κρεμλίνο.
Ο ναός, πιο γνωστός ως Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου του Ευλογημένου ή Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, κτίστηκε μεταξύ των ετών 1555 και 1561 σε ανάμνηση της κατάκτησης του Χανάτου του Καζάν. Αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια, κτισμένα γύρω από ένα κεντρικό κτίριο.

 
Το 1588 ο Τσάρος Φιοντόρ ο Κωδωνοκρούστης προσέθεσε ένα παρεκκλήσιο στην ανατολική πλευρά του ναού, πάνω από τον τάφο του Αγίου Βασιλείου του διά Χριστόν σαλού (Василий Блаженный), από τον οποίο πήρε ολόκληρος ο Καθεδρικός Ναός το όνομά του.
Ο θρύλος λέει ότι ο Ιβάν ο Τρομερός τύφλωσε τον αρχιτέκτονα Ποστνίκ Γιάκοβλεφ, μόλις τελείωσε ο Ναός, για να τον εμποδίσει να ξανακτίσει κάτι τόσο εντυπωσιακό.
Ο Ναός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κόκκινης Πλατείας, ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία πέντε αξιοθέατα της Μόσχας. Βρίσκεται στο κέντρο του Garden Ring, μια κυκλική λεωφόρος που τρέχει γύρω από το κέντρο της Μόσχας.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin