Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Έρευνα για τον τουρισμό

 
 
Το πλήγμα που υπέστη ο τουρισμός από τα επεισόδια της 29ης Ιουνίου κατέγραψε η έρευνα που παρουσίασε η εκπομπή «Αθήνα σήμερα» με την Ν.Καραγιάννη και επιμελήθηκαν η Χρ.Κούσιου και η Μ.Παύλου. 

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν σε όλη την υφήλιο από τις οδομαχίες στο Σύνταγμα, από τις καταλήψεις και τις εκκενώσεις πολυτελών ξενοδοχείων στην καρδιά της Αθήνας, η μεγάλη χρήση χημικών, θύμιζαν έντονα Καμπούλ και Βαγδάτη.

Σκηνές οι οποίες είναι σίγουρο ότι προβληματίζουν ή και αποθαρρύνουν τους ξένους που σχεδιάζουν επίσκεψη στη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι. Ήταν τέτοια η δύναμη των εικόνων που μετέδωσαν τα ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, που Αθηναίοι έλαβαν τηλεφωνήματα από φίλους και συγγενείς, οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό και ανησύχησαν για την τύχη τους.

Είμαστε ασφαλείς στην χώρα σας;  Αυτό είναι το ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι ξενοδόχοι της Αθήνας που είδαν τις κρατήσεις τους να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.

Οι δημοσιογράφοι των διεθνών πρακτορείων περιέγραψαν με τα πιο μελανά χώματα την κατάσταση στην Αθήνα το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου.

Εικόνες με οδομαχίες, τραυματισμούς αλλά και η είδηση πως τρία κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο των γεγονότων, οδήγησαν αρκετούς που είχαν προγραμματίσει να έρθουν στην πόλη μας να το αναβάλουν.

Σύμφωνα με τα έως στοιχεία πάνω από 20.000 διανυκτερεύσεις ακυρώθηκαν, σε τουλάχιστον 21 ξενοδοχεία. Ακυρώσεις που αφορούν κυρίως συνέδρια και μεγάλα γεγονότα για το φθινόπωρο και το 2012.

Η χρονιά είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Για αύξηση έως και 10% στις αφίξεις και ανάλογο ποσοστό στα έσοδα έκαναν οι παράγοντες του κλάδου. Μάλιστα, το πρώτο εξάμηνο του έτους ήδη οι αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας εμφάνισαν άνοδο σχεδόν 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Γιάννης Ρέτσος επεσήμανε ότι «μπορεί να φθάσουμε σε ένα σημείο πια που να επηρεαστεί και ολόκληρη η χώρα» και πρόσθεσε πώς «αν η πρωτεύουσα μιας χώρας θεωρείται ανασφαλής αυτό έχει επίπτωση σε όλη τη χώρα».

Την ακριβή ζημιά από τα γεγονότα της 29ης Ιουνίου, οι ξενοδόχοι θα είναι σε θέση να την αποτιμήσουν στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο ανησυχία προκαλεί ο γεγονός ότι ο ρυθμός των κρατήσεων για την Αθήνα μειώθηκε αισθητά. Σε κάποιες περιπτώσεις επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης αγγίζει και το 20%. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin