Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Βρέθηκε ταφή σκύλου ηλικίας 8.000 ετών

 

Ένα αναπάντεχο εύρημα εντόπισαν αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας και το Ισπανικό Πανεπιστήμιο της Καντάμπρια κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τους σε τοποθεσία κοντά στην πορτογαλική πόλη Alcacer do Sal.

Πρόκειται για έναν τάφο σκύλου, ηλικίας 8.000 ετών, που είναι και ο αρχαιότερος στη Νότια Ευρώπη. Σύμφωνα με το Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Lusa, που επικαλείται δηλώσεις της Mariana Diniz, μιας εκ των υπευθύνων του ανασκαφικού προγράμματος, η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε ενδείξεις αρχαίου «κυνικού συμβολισμού» στα νότια της Ευρώπης, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα βόρεια.

Όπως λέει η ίδια, πριν από 8.000 οι κοινότητες στο νότο εξημέρωσαν τον σκύλο, ένα ζώο που έπαιξε σημαντικό οικονομικό αλλά και συμβολικό ρόλο μέσα σ’ αυτές. «Το τελετουργικό δείχνει ότι η ταφή έχει γίνει με φροντίδα, όχι όπως-όπως και ότι η σημασία της ήταν ιδιαίτερη", συμπλήρωσε, αναφερόμενη στο εύρημα.

Το Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας της Λισαβόνας έχει ήδη στείλει μια ειδική ομάδα για να στερεώσει και να απομακρύνει τον τάφο με σκοπό να συντηρηθεί και μελλοντικά να αναδειχθεί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin