Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κλείνει η ΕΤ1 και η ΕΤ3;

 
Σχέδιο «σφαγή» για τη Δημόσια Τηλεόραση φαίνεται να βρίσκεται ήδη στα σκαριά, στα πλαίσια και του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της ΕΡΤ θα αναλάβει ο Ηλίας Μόσιαλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Μόσιαλος φέρεται ήδη να έχει στο συρτάρι του δυο σχέδια αναδιάρθρωσης, τα οποία θα υλοποιηθούν διαδοχικά, ένα πιο ήπιο και στη συνέχεια το τελικό. Αρχικά προβλέπεται η κατάργηση θυγατρικών και υπηρεσιών της ΕΡΤ, καθώς και η συγχώνευση τους με άλλους φορείς του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η κατάργηση του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση και της Ορχήστρας της ΕΡΤ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ενσωματωθεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Παράλληλα, θα καταργηθεί και η ψηφιακή τηλεόραση στο σύνολο της, ενώ θα δοθεί βαρύτητα στην λειτουργία της δορυφορικής τηλεόρασης.
Σημαντικές λένε πως θα είναι οι αλλαγές και στα υπάρχοντα κανάλια, αφού αναμένεται να επιβιώσει μόνο η ΝΕΤ, καθώς θα καταργηθούν οι ΕΤ1 και ΕΤ3. Τα δύο αυτά κανάλια θα κλείσουν σταδιακά και μόνο ένας μικρός αριθμός δημοσιογράφων και τεχνικών θα συνεχίσουν να εργάζονται στο κεντρικό πρόγραμμα.
Κλείνουν, ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά από τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, όπως το Kosmos, δεδομένου ότι το διαφημιστικό έσοδό τους είναι σχεδόν μηδενικό.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η τρόϊκα επιμένει να μεταταγούν ή να απολυθούν περίπου 3 στους 10 εργαζόμενους μέσα σε ένα χρόνο και μέχρι το 2015 να μπορεί η Δημόσια Τηλεόραση να λειτουργεί με 700-1000 εργαζόμενους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin