Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Πεθαίνουν άνθρωποι εδώ πέρα! Κάντε γρήγορα...


Πεθαίνουν άνθρωποι εδώ πέρα! Κάντε γρήγορα...
Κόβουν την ανάσα τα μηνύματα που αντάλλασσαν επί δύο ώρες η 16χρονη Τζούλι Μπρέμνες με τη 46χρονη μητέρα της Μαριάν, η οποία παρακολουθούσε την τραγωδία από την τηλεόραση. Η αγωνία των 600 νέων που με χτυπήματα στο Twitter και ψιθύρους στα κινητά τους καλούσαν σε βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να κρυφτούν από τον μακελάρη



PostHeaderIcon Στις 4 το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Κακογιάννη


Στις 4 το απόγευμα θα αποχαιρετίσουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες τον Μιχάλη Κακογιάννη, που έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουλίου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 16:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ η ταφή θα γίνει στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος.

PostHeaderIcon Μηνύματα προς Τουρκία, Σκόπια και Τίρανα στέλνει ο Λαμπρινίδης


Διαψεύδοντας τις φήμες που θέλουν την Ελλάδα να συζητά για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι συζητήσεις με την Τουρκία γίνονται μόνο για την υφαλοκρηπίδα. Παράλληλα δήλωσε ότι η γειτονική χώρα θα πρέπει να αλλάξει τη στάση της απέναντι στο Κυπριακό. Αλλαγή νοοτροπίας ζήτησε και από την κυβέρνηση των Σκοπίων ενώ καμπανάκι χτύπησε και για τη στάση της Αλβανίας απέναντι στην ελληνική μειονότητα.
"Βρισκόμαστε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα. Ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για καθεστώς νήσων στο Αιγαίο και υπογραφή συνυποσχετικού. Οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται, είναι σε εξέλιξη αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά που διαρρέονται. Όταν θα είμαστε κοντά σε συμφωνία θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση. Ας μην δίνουμε λοιπόν το δικαίωμα, σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα. Εμείς προχωράμε με αυτοπεποίθηση. Δεν φοβόμαστε. Η εξομάλυνση είναι ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Η Τουρκία δεν άλλαξε συμπεριφορά. Οι διερευνητικές επαφές διεξάγονται με εντατικό ρυθμό. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.


PostHeaderIcon 40 ημέρες άδεια μετ' αποδοχών για τους Γερμανούς



Η γερμανική ηγεσία μπορεί να κατηγορεί τους Νοτιοευρωπαίους ότι "καλοπερνούν" υπερβολικά και δεν δουλεύουν αρκετά, αλλά είναι οι πολίτες της Γερμανίας που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών, σύμφωνα με έρευνα.


PostHeaderIcon Από 20 Αυγούστου έρχεται το εργόσημο - Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι


Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.

PostHeaderIcon Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;


  O Dr Mark Blagrove  είναι  καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και
μελετά  τα "όνειρα" μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες. Μιλώντας στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, εξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή,  μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!!


PostHeaderIcon Απίστευτο video με την ροή των tweets κατά τη διάρκεια του σεισμού στην Ιαπωνία


Δύο βίντεο που δείχνουν την παγκόσμια ροή των tweets στο twitter κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά το σεισμό που χτύπησε πριν έναν μήνα την Ιαπωνία, δημιούργησε ο Miguel Rios, καθώς σχεδιαστής ρίχνει μεγάλο ενδιαφέρον στην οπτικοποίηση των δεδομένων. Ο αριθμός των tweets έφτασε τα 5.000 ανά δευτερόλεπτο. 


PostHeaderIcon Έκαναν μεγάλη ζωή με πλαστά χαρτονομίσματα


Συνελήφθησαν, στο Κοντόκαλι Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ένας 34χρονος και μία 24χρονη, για κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

PostHeaderIcon Το άγνωστο Βυζαντινό Λουτρό της Θεσσαλονίκης

 
Στη συνοικία Κουλέ Καφέ της Άνω Πόλης, ανάμεσα σε πολυώροφες πολυκατοικίες του ΄60 και του ΄70, μία στέγη από λαμαρίνες στηριγμένη σε υποστυλώματα προστατεύει προσωρινά το Βυζαντινό Λουτρό της Θεσσαλονίκης, το μοναδικό σωζόμενο λουτρό της μεσοβυζαντινής περιόδου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σύντομα όμως το λουτρό πρόκειται να αποκατασταθεί μέσα από το έργο «Αποκατάσταση - στερέωση του Βυζαντινού Λουτρού στη Θεσσαλονίκη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας - Θράκης 2007 – 2013, με σκοπό να γίνει επισκέψιμο και να ενταχθεί στις αρχαιολογικές διαδρομές του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

PostHeaderIcon Δεκαεννιά χρόνια χωρίς τη Τζένη Καρέζη - κι ένα πολύτιμο φλασμπάκ.

Τέλη Ιουλίου 1992. Στο δελτίο του Αντ1 βγάζουν την Αλίκη να μιλήσει για τη Τζένη που είχε μόλις πεθάνει. Απίστευτες στιγμές.

 
  
Ακόμα θυμάμαι τη στιγμή που έμαθα για το θάνατο της υπέροχης Τζένης Καρέζη (άλλωστε τα έχω ήδη καταγράψει).

PostHeaderIcon Η ιστορία της Ελληνικής καπνοβιομηχανίας

Η εισαγωγή των πρώτων σιγαροποιητικών μηχανών στην ελληνική καπνοβιομηχανία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στην εξέλιξή της. Σηματοδοτεί το πέρασμα από την πρώιμη περίοδο της εμφάνισής της στην ενηλικίωση της, μετάβαση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, κυρίως από τους καπνεργάτες, που αντιμετώπιζαν το φάσμα της ανεργίας. Ετσι κι αλλιώς όμως η θαυμαστή ιστορία του καπνού αποτελεί μια από τις βασικότερες κοινωνικοοικονομικές συνιστώσες του ελλαδικού χώρου, κυρίως στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα.


PostHeaderIcon Αυτό είναι το Avatar Kinect!


H Microsoft κυκλοφόρησε τη νέα υπηρεσία Avatar Kinect, που έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση στον τρόπο που επικοινωνούν οι χρήστες μεταξύ τους.

Ο χρήστης μέσα από το Xbox Live μπορεί πλέον να κατεβάσει δωρεάν το Avatar Kinect και θα μπορεί να επικοινωνήσει με τους φίλους του με τη βοήθεια του Avatar του.

PostHeaderIcon Ελληνικές παραλίες ασφυκτιούν από τα σκουπίδια

Σήμα κινδύνου για τις βλαβερές συνέπειες στην άγρια ζωή που προκαλούν τα σκουπίδια και οι τουριστικές δραστηριότητες σε παραλίες και προστατευόμενες περιοχές, εκπέμπουν ελληνικές περιβαλλοντικές οργανώσεις.


(φωτ.: Σπ. Τσακίρης)
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που επικαλούνται η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση "Καλλιστώ", η "Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης" και η "Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία", αποτελεί ο υγρότοπος του Αγ. Μάμα στη Χαλκιδική, που υπάγεται στο Δίκτυο Natura 2000, ωστόσο, όπως αναφέρεται, φιλοξενεί εντός των ορίων του περισσότερα από δέκα υπαίθρια μπαρ.

PostHeaderIcon Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας


Οκτώ στους δέκα δε γνωρίζουν ότι πάσχουν από την ασθένεια

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας καθιερώθηκε το 2004 από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για να ευαισθητοποιήσει κυβερνήσεις και πολίτες για την Ηπατίτιδα τύπου C, που απομονώθηκε το 1989 και αποτελεί ένα από κυριότερα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας.

PostHeaderIcon Νέα τεχνολογία face recognition από Google


Η Google εξαγόρασε μια εξειδικευμένη στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου εταιρεία, την Pitt Patt, σκοπεύοντας να αλλάξει ριζικά τον τρόπο χρήσης του Web.

PostHeaderIcon $7.500 για ένα λογαριασμό email!


Παρά την οικονομική κρίση μία εταιρία προσφέρει λογαριασμούς email έναντι 7500$.
Πολλοί είναι μάλλον αυτοί που έχουν λεφτά και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν κι έτσι με αφορμή αυτό, η εταιρία Elite 750 προσφέρει μία αποκλειστική υπηρεσία email γι’ αυτούς η οποία όπως φαίνεται έχει γίνει ανάρπαστη...

Η εταιρία Elite750 λοιπόν, χρεώνει $7.500 σε κάθε χρήστη που θέλει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό email στους servers της.

Η εταιρία περιορίζεται στη δημιουργία μέχρι 750 λογαριασμών email από τους οποίους κάθε χώρα έχει περιορισμένο αριθμό.

Ήδη σε αρκετές χώρες δεν υπάρχει διαθεσιμότητα λογαριασμών οπότε μάλλον πολλοί είναι αυτοί που πραγματικά έχουν λεφτά για πέταμα...


PostHeaderIcon Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα κάνει βουτιά στον ωκεανό


Στο τέλος της ζωής του, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα πρέπει να καταστραφεί πέφτοντας στον ωκεανό προκειμένου να μην αφήσει πίσω του διαστημικά σκουπίδια, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

PostHeaderIcon Δίωξη κατά fimotro

Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθήνας για το αδίκημα της απειλής σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Η δίωξη ήρθε ως αποτέλεσμα της ταυτοποίησης από την εταιρεία Google η οποία βεβαίωσε ότι ο διαχειριστής fimotro.blogspot.com είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.

PostHeaderIcon «Ταχυδρόμοι» του καρκίνου οι γάτες

Είναι πιθανό να μεταδίδουν καρκίνο του εγκεφάλου στους ανθρώπους

Μια απρόσμενη και άκρως ανησυχητική ανακοίνωση έκαναν Γάλλοι ερευνητές που αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι γάτες να μεταδίδουν στους ανθρώπους καρκίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα κατοικίδια φιλοξενούν ένα παράσιτο το οποίο συνδέεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου στους ανθρώπους. Το εν λόγω παράσιτο είναι το Toxoplasma gondii που είναι γνωστό ότι εάν μολύνει μία έγκυο γυναίκα υπάρχει κίνδυνος να πλήξει το έμβρυο.

PostHeaderIcon Τέλος το φτηνότερο φυσικό αέριο

Από 1η Οκτωβρίου καταργείται η έκπτωση 18 % στην τιμή του φυσικού αερίου, σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική που ανακοίνωσε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, από την επόμενη χειμερινή περίοδο η τιμή του αερίου θα καθορίζεται με βάση το κόστος αγοράς του καυσίμου από τη ΔΕΠΑ, συν τους φόρους και το περιθώριο κέρδους.


PostHeaderIcon Βρείτε οικονομικά ρούχα μόλις με 1 ευρώ!

Βρείτε οικονομικά ρούχα μόλις με 1 ευρώ! Και για όλη την περίοδο των εκπτώσεων 1 + 1 δώρο.


PostHeaderIcon Πούλησαν τα παιδιά τους για να παίζουν online games!


Μερικοί άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να ικανοποιήσουν το πάθος τους. Όταν, μάλιστα, ο εξαρτημένος είναι από την Κίνα, τότε θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα. Ένα ζευγάρι από την πόλη Dongguan πούλησε και τα τρία παιδιά του για χάρη των video games!

PostHeaderIcon Η χειρότερη βροχή σε διάστημα ενός αιώνα!



Βίντεο με τις απίστευτες εικόνες

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι στη Νότια Κορέα από τις χειρότερες βροχές που έχουν σημειωθεί στη χώρα σε διάστημα εκατό χρόνων. Το κόστος των ζημιών υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

PostHeaderIcon Τραγικό δυστύχημα στα ΚΤΕΛ Κοζάνης


Τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη χτες το πρωί στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Κοζάνης, με θύμα μια 80χρονη γυναίκα από τα Σέρβια, την οποία συνέθλιψαν οι ρόδες ενός λεωφορείου.


PostHeaderIcon Ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Φιλίππου

Τον τάφο ενός εκ των 12 Αποστόλων, του Αγίου Φιλίππου, ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων, στο Παμούκαλε της δυτικής Τουρκίας, την αρχαία Ιεράπολη.

Ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Φιλίππου
Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον ιταλό Φρανσέσκο ντ' Άντρια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στο Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους τουΙησού Χριστού, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

PostHeaderIcon Τρεις σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη



Τρείς σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο απο τα σεισμολογικά δίκτυα της Κρήτης σε Σητεία, Αγία Γαλήνη και Ιεράπετρα.

PostHeaderIcon Το σπίτι των... 507 ευρώ!

Σπίτι με κόστος 507 ευρώ και κατασκευή μέσα σε μια 
εβδομάδα πρόκειται να λανσάρει ινδική εταιρία.

PostHeaderIcon Κρήτη: Συνέλαβαν... 80χρονη για λάθος δικαστική κλήση!


Mια 80χρονη ήθελαν να συλλάβουν αστυνομικοί στο Ηράκλειο Κρήτης, γιατί δεν υπέγραφε μια δικαστική κλήση για τον γιο της! Χειροπέδες δεν πρόλαβαν να της περάσουν γιατί κλονίστηκε η υγεία της και την πήγαν στο Κέντρο Υγείας, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν πάει σε...λάθος χωριό και πως δεν ήταν η μητέρα του...ανθρώπου που αναζητούσαν!

PostHeaderIcon Ο Κέβιν Σπέισι με καμπούρα και μπαστούνι

Εισπρακτικό ρεκόρ και τριπλό σολντ άουντ στο αρχαίο θέατρο για τον πολυαναμενόμενο "Ριχάρδο" με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Ο Κέβιν Σπέισι με καμπούρα και μπαστούνι
Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την πιο "καυτή" παράσταση του καλοκαιριού, τον "Ριχάρδο τον Γ'" με τον Κέβιν Σπέισι, σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες. Μια παραγωγή η οποία πρόσθεσε άλλη μία ημέρα στο "τυπικό" διήμερο παραστάσεων των Επιδαυρίων, κάνοντας τριπλό σολντ άουτ (και τις τρεις ημέρες, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή). Ρεκόρ εισπρακτικό που το αργολικό θέατρο, δεν έχει δει κάτι ανάλογό του! Πολυπληθής και πολυσυλλεκτική (αναμένεται το κοινό στο κοίλον να προέρχεται από τους εφοπλιστικούς και τους κοσμικούς κύκλους έως το ελληνικό -αλλά μπορεί και παρουσίες από το διεθνές- καλλιτεχνικό στερέωμα), η πολυαναμενόμενη παραγωγή του "The Bridge Project" φέρνει τους δύο καλλιτέχνες να συνεργάζονται για πρώτη φορά μετά την ταινία "American Beauty". Ο "Ριχάρδος ο Γ'" έκανε πρεμιέρα στο Old Vic του Λονδίνου, όπου τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μεμιάς, ενώ η παράσταση θεωρήθηκε κι εκεί πολιτιστικό γεγονός.


PostHeaderIcon μαγειρική οικονομία: 10 σημεία-κλειδιά να θυμόμαστε

Στην κουζίνα, σε αντίθεση με την πολιτική, δεν γίνονται αναποτελεσματικές περικοπές, αλλά πολύ συγκεκριμένες κοπές και όλα τα υλικά αξιοποιούνται στο μέγιστο. Κάθε κομμάτι κρέατος έχει τον δικό του τρόπο μαγειρέματος, τα κόκαλα (ζώων, πουλερικών και ψαριών) γίνονται ζωμοί, τα λαχανικά συνδυάζονται σε σαλάτες, ψήνονται, βράζονται, μπαίνουν σε σάλτσες. Δίνεται προτεραιότητα στα φρέσκα υλικά και φτάνουν πάντα στο τραπέζι νωρίτερα όσα λήγουν πρώτα.

PostHeaderIcon «Ραντεβού» στο λιμάνι έδωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί


Συγκέντρωση έξω από την ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν από τα ξημερώματα δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, αυτή τη φορά καθώς συμπληρώθηκαν ήδη δύο εβδομάδες από την έναρξη των κινητοποιήσεών τους για να σταματήσει η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. 

PostHeaderIcon Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκινά τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και στις άλλες δράσεις της Αγροτικής Εστίας.

180.000 αγρότες θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν οκταήμερες διακοπές μέσα από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού
180.000 αγρότες θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να κάνουν οκταήμερες διακοπές μέσα από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού
Ξεκινά τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 19 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και στις άλλες δράσεις της Αγροτικής Εστίας. Φέτος υπολογίζεται πως 180.000 αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οκταήμερες διακοπές μέσα από το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή με μικρή συμμετοχή).

PostHeaderIcon Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις




 Σε ενέργεια, τουρισμό, υποδομές

Ενα ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

PostHeaderIcon Τάμα με ψωμί 42 κιλών

Τάμα έναν άρτο 42 κιλών πήγε χθες στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα στους Κουνάβους Ηρακλείου ένας 40χρονος από το οροπέδιο Λασιθίου προκαλώντας την έκπληξη ιερέων και πιστών.

Ο άρτος 42 κιλών, τάμα 40χρονου κρητικού
Ο άρτος 42 κιλών, τάμα 40χρονου κρητικού
Τάμα έναν άρτο 42 κιλών πήγε χθες στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα στους Κουνάβους Ηρακλείου ένας 40χρονος από το οροπέδιο Λασιθίου προκαλώντας την έκπληξη ιερέων και πιστών. Ο 40χρονος, όπως έγινε γνωστό, ήθελε να προσφέρει στη χάρη του αγίου τον άρτο-γίγαντα, θέλοντας να αποδώσει τη δέουσα τιμή, αλλά και ταυτόχρονα να τον μοιράσει στους πιστούς. Ο ίδιος εξήγησε στους ιερείς πως έχει προσωπικό του άγιο τον "Ιαματικό Παντελήμονα", ενώ και πέρυσι είχε προσφέρει άρτο βάρους 20 κιλών.

PostHeaderIcon «Θερμός» προβλέπεται ο Σεπτέμβρης στην Υγεία


Με μαζικές κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι γιατροί στις αλλαγές

Να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους εργαζόμενους στην Υγεία για τις αλλαγές που αφορούν στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και στην αναδιάταξη των υπηρεσιών υγείας, κάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

PostHeaderIcon Συναγερμός για τον ιό του Νείλου


Ήπιο περιστατικό, το οποίο δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τη ζωή του ασθενούς, χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το πρώτο φετινό κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου, με αποτέλεσμα ο 52χρονος αγρότης από τον Παλαμά Καρδίτσας να λάβει εξιτήριο και να επιστρέψει στο χωριό του.

PostHeaderIcon Τα 16 κόλπα της φοροκάρτας που κάνει πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ • ΜΕ ΔΕΚΑΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ • ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Την 3η Οκτωβρίου ορίστηκε η πρεμιέρα της φοροκάρτας για τη συλλογή αποδείξεων, με σκοπό την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου από φέτος πρέπει να προσκομίζουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και δεν θα έχουν κανένα μπόνους φόρου (σ.σ. απόρροια του φιάσκου με τη μη επιβολή του πλαφόν των 300 ευρώ στο μπόνους), ενώ σε περίπτωση μη προσκόμισής τους θα πληρώνουν πέναλτι φόρου 10% για τις αποδείξεις που δεν συνυποβάλλουν στην εφορία.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 30.000 ευρώ πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικής αξίας 7.500 ευρώ. Αν δεν τις προσκομίσει, θα πληρώσει επιπλέον φόρο, ως ποινή, 750 ευρώ.

Η «κάρτα αποδείξεων», που θα διαθέτουν αμέσως μετά τις διακοπές -από το φθινόπωρο- οι τράπεζες, θα διευκολύνει τους φορολογούμενους για την καταγραφή των συναλλαγών τους απαλλάσσοντάς τους από τον όγκο των αποδείξεων, οι οποίες τις περισσότερες φορές «σβήνουν».

PostHeaderIcon Αύριο οι αποφάσεις για λουκέτα σε ΔΕΚΟ


Οριστικοποιείται αύριο από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή η λίστα με τους πρώτους –και όχι τους μόνους– φορείς και ΔΕΚΟ που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν.

PostHeaderIcon 47 ανήσυχοι νόμοι του Αυγούστου


Φόρτο δουλειάς για τον Αύγουστο ανέθεσε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς της κυβέρνησης καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κλείσουν 47 προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου (νομοσχέδια ή σχέδια δράσης).
Σχεδόν στο σύνολό τους είναι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που πρέπει να προωθηθούν νομοθετικά προκειμένου να τρέξει χωρίς εμπόδια η έκτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Μεταξύ των 47 προτεραιοτήτων είναι στην πρώτη γραμμή το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης και προαγωγής προσωπικού, οι συγχωνεύσεις φορέων του δημόσιου τομέα, η προώθηση του νέου φορολογικού συστήματος, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, το σχέδιο για την αναμόρφωση και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ κ.ά.

Χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα αφήσουν το θετικό σημάδι τους στη χώρα για πάρα πολλά χρόνια και προς αυτή την κατεύθυνση «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα μέχρι το τέλος της θητείας της». Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι, παρά τον πόνο του κάθε πολίτη για τη σημερινή κατάσταση και τις διαμαρτυρίες, η συντριπτική πλειονότητα του λαού θέλει να πετύχει η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας ο πρωθυπουργός είχε στείλει επιστολή στους υπουργούς, με την οποία τους καλούσε να του γνωστοποιήσουν τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου και να τις προωθήσουν χωρίς καθυστέρηση. *

PostHeaderIcon To Ζώδιο σας σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου


Λέων 
(23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου). Συναντήσεις και επαφές με στόχο οργανωτικά ζητήματα τόσο στον οικονομικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα φέρνουν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Με την Αφροδίτη να εισέρχεται στο ζώδιό σας, το ίδιο ισχύει και στον συναισθηματικό τομέα, όπου καλό είναι να μην κρυφτείτε πίσω από ρόλους και να εκφράζετε με γλυκύτητα και διαύγεια αυτό που αισθάνεστε. 

Παρθένος 
(23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου). Εντονες διενέξεις για πρακτικά και συναισθηματικά ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν σάς δείχνουν σήμερα πως ανάμεσα σε εσάς και τα άλλα πρόσωπα υπάρχουν σημαντικές διαφορές «αρχών» αλλά και του τρόπου λειτουργίας. Το αν θα προσπαθήσετε να αλλάξετε τους άλλους κοπιάζοντας και εξαντλώντας την ενέργειά σας, αυτό εξαρτάται φυσικά από εσάς. 

Ζυγός 
(24 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου). Εντονα συναισθήματα που βρίσκονται κρυμμένα βαθιά στον εαυτό σας από το παρελθόν σήμερα κινητοποιούνται, με αφορμή την επαναφορά σχέσεων και γεγονότων. Αποφύγετε, με τον Κρόνο στο ζώδιό σας σε όψη με τη Σελήνη, τις βιαστικές αξιολογήσεις και τις παρορμητικές κινήσεις και δώστε χρόνο στον εαυτό σας και στους άλλους για μια πιο ουσιαστική και βαθύτερη αξιολόγηση. 

Σκορπιός 
(24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου). Η δύσκολη όψη του Πλούτωνα με τη Σελήνη σάς εφιστά σήμερα την προσοχή σε θέματα που αφορούν την οργάνωση αλλά και παγίδες και υπονομεύσεις, τόσο στον οικογενειακό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ανταγωνιστικές σχέσεις και συγκρούσεις με πρόσωπα εξουσίας, αλλά και σε σχέσεις του παρελθόντος που έχουν φορτιστεί μυστικά και έχουν μείνει αξεκαθάριστες. 

Τοξότης 
(23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου). Ενδεχομένως σήμερα να παρουσιαστούν ανατροπές στην οργάνωση μετακινήσεων και ταξιδιών. Αποφύγετε συγκρούσεις και διαμάχες και παραμείνετε εστιασμένοι στο να περάσετε καλά παραμερίζοντας τις παραξενιές των άλλων. Επαγγελματικές και οικονομικές προτάσεις που στηρίζονται σε αλλαγές και δρομολογούνται αυτή την περίοδο, καλό είναι να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη. 

Αιγόκερως 
(22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου). Αποφύγετε σήμερα με την όψη Σελήνης - Ουρανού - Πλούτωνα υπονομεύσεις, παρασκήνια, παγίδες αλλά και ανταγωνισμούς. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε ζητήματα που αφορούν κεφάλαια, αγορές και συμβόλαια και οργανώστε προσεκτικά μετακινήσεις. Θέματα που αφορούν οικογενειακές σχέσεις, εύκολα μπορούν να περάσουν σε συγκρούσεις αν δεν κρατηθούν οι ισορροπίες. 

Υδροχόος 
(20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου). Σημαντικές αποκαλύψεις περιέχει η σημερινή μέρα, που σας βοηθούν να κατανοήσετε γεγονότα, καταστάσεις και συμπεριφορές που σας ήταν δύσκολο μέχρι τώρα να εξηγήσετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον οικονομικό τομέα, αποφεύγοντας ρίσκο αλλά και παγίδες. Η όψη της Σελήνης με τον Ουρανό σάς εφιστά την προσοχή σε συγκρούσεις στον οικογενειακό τομέα αλλά και σε αυτόν των σχέσεων. 

Ιχθύες 
(19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου). Η ευνοϊκή όψη της Σελήνης με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα σάς βοηθά να διευθετήσετε με ευκολία και παραμένοντας εστιασμένοι οικογενειακά και συναισθηματικά ζητήματα, αλλά και να βρείτε λύσεις σε πρακτικά θέματα. Για την καλή οργάνωση των αλλαγών που στοχεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον, χρειάζεστε ξεκούραση και αποστασιοποίηση. Καλύψτε λοιπόν αυτές τις ανάγκες σας. 

Κριός 
(21 Μαρτίου – 19 Απριλίου). Η δύσκολη όψη του Ουρανού με τη Σελήνη είναι πολύ πιθανό να σας φέρει σήμερα αντιμέτωπους με έντονες ρήξεις που αφορούν τον οικογενειακό αλλά και τον προσωπικό τομέα. Με την όψη Σελήνης - Κρόνου - Πλούτωνα, μην ξεχνάτε πως η προσοχή σας σε θέματα αλλαγής δομών και όχι επιφανειακών καβγάδων είναι σημαντικό να παραμείνει ενεργή, έστω και αν είναι περίοδος διακοπών. 

Ταύρος 
(20 Απριλίου – 20 Μαΐου). Η όψη του Κρόνου και της Σελήνης αλλά και η δύσκολη όψη του Ηλιου και τις Αφροδίτης, είναι πιθανό να σας φέρουν αντιμέτωπους με συγκρούσεις σε θέματα αρχών στον οικογενειακό και τον προσωπικό τομέα. Αποφύγετε υπερβολές στον οικονομικό τομέα και πάψτε να βάζετε περιορισμούς στην απόλαυση, τη χαρά και την άνεσή σας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της κάλυψης των αναγκών σας αυτοδύναμα. 

Δίδυμοι 
(21 Μαΐου – 21 Ιουνίου). Η σημερινή μέρα σάς φέρνει αντιμέτωπους με την επίγνωση πως ό,τι τελειώνει με ένταση, αντιδικία, και θυμό, στην ουσία δεν τέλειωσε ποτέ. Λειτουργήστε αυτόφωτα και με διάθεση ενδυνάμωσης του εαυτού σας, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Το μόνο εμπόδιο να υλοποιηθούν οι επιθυμίες σας αυτή την περίοδο είναι οι φόβοι και τα απαγορευτικά που αυτοί θέτουν. 

Καρκίνος 
(22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου). Με την όψη Σελήνης - Ουρανού – Πλούτωνα, δώστε προσοχή σήμερα σε παρασκηνιακές κινήσεις, κρυμμένες παγίδες, ανταγωνιστικές σχέσεις αλλά και αποκαλύψεις που θα σας ξαφνιάσουν. Κλείστε τους φαύλους κύκλους με ζητήματα του παρελθόντος πριν αποφασίσετε να προβείτε σε νέα ξεκινήματα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οικονομικά ρίσκα αλλά και συγκρούσεις με πρόσωπα εξουσίας.


Περισσότερα στην Πηγή της γυναικείας ενημέρωσης!

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις: Ριζότο με λεμόνι, κολοκυθάκια και βασιλικό


 
Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτεις τα κολοκύθια, το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτεις λίγο από τον ζωμό, τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνεις ελαφρά και ανακατεύεις. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός, προσθέτεις κι άλλον σιγά σιγά μέχρι να τελειώσει. Ανακατεύεις διαρκώς για να μην κολλήσει το ρύζι σε όλη την διάρκεια που προσθέτεις τον ζωμό. Μόλις το ρύζι χυλώσει, σβήνεις την φωτιά και προσθέτεις την παρμεζάνα. Ανακατεύεις να πάει παντού, πασπαλίζεις με το ξύσμα λεμονιού  και σερβίρεις στα πιάτα. Γαρνίρεις με λίγο βασιλικό κάθε πιάτο.
Υλικά για 6 άτομα
250 γρμ ρύζι αρμπόριο
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
250 γρμ κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
750 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
50 γρμ τριμμένη παρμεζάνα

Για περισσότερες και νοστιμότατες συνταγές επισκεφθείτε το trofos.blogspot.com 

PostHeaderIcon Καταστρεπτική καλημέρα!



PostHeaderIcon Σαν σήμερα



1586: Ο σερ Φράνσις Ντρέικ φέρνει στην Ευρώπη την πατάτα, την οποία εισάγει από την Κολομβία.

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας καθιερώνει ως νομισματική μονάδα το «φοίνικα».

1913: Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που υπογράφουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία εναντίον Βουλγαρίας) λήγει ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη η Βουλγαρία, καθώς μέρος της Μακεδονίας προσαρτάται στην Ελλάδα.

1914: Η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στη Σερβία. Αρχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

1948: Μία μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, διοργανώνονται αγώνες για βετεράνους αθλητές - θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με πρωτοβουλία του σερ Λούτβιγκ Γκούτμαν. Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν το προοίμιο των Παραλυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν για πρώτη φορά το 1960 στη Ρώμη.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 28/07/2011


Ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν δίνοντας τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 35 με 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά τμήματα ισχυροί, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς στην πόλη και στους 33 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό μεταβλητοί ασθενείς και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι μέτριοι.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 ως 32 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.


PostHeaderIcon Καλημέρα!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin