Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ξαναρχίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία

Η Ρωσία επέτρεψε την εισαγωγή οπωροκηπευτικών από την Ελλάδα και την Τσεχία, ανεβάζοντας στις έξι τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν υπόκεινται πλέον στο εμπάργκο που επιβλήθηκε από τη Μόσχα στις αρχές Ιουνίου, εξαιτίας του βακτήριου Eceh, ανακοίνωσαν οι ρωσικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Ξαναρχίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία
"Από τις 11 Ιουλίου επιτρέπονται οι εισαγωγές και η πώληση στο ρωσικό έδαφος οπωροκηπευτικών που έχουν παραχθεί στην Τσεχική Δημοκρατία και την Ελλάδα, με βάση τα πιστοποιητικά που εγγυώνται ότι είναι ασφαλή", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής υγειονομικής υπηρεσίας.

Η Μόσχα είχε επιβάλει στις 2 Ιουνίου εμπάργκο στις εισαγωγές του συνόλου των φρέσκων οπωροκηπευτικών, εξαιτίας της επιδημίας που προκλήθηκε από το θανατηφόρο βακτήριο Eceh στη Γερμανία. Το μέτρο προκάλεσε τις σοβαρές διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στις 9 και 10 Ιουνίου στο Νίζνι Νοβγκορόντ επετεύχθη επί της αρχής συμφωνία για το ζήτημα. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, δεσμεύθηκε ότι η ΕΕ θα στείλει πιστοποιητικά στη Ρωσία ώστε να τεθεί τέλος στο εμπάργκο. Ωστόσο, η Μόσχα διατήρησε το μέτρο, ζητώντας περισσότερες εγγυήσεις.


Στα τέλη Ιουνίου, η Ρωσία επέτρεψε τελικά τις εισαγωγές από την Ολλανδία, το Βέλγιο, στη συνέχεια στις αρχές του Ιουλίου από την Ισπανία και τη Δανία.


Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξάγει κάθε χρόνο 1,1 εκατομμύρια τόννους οπωροκηπευτικών προϊόντων προς τη Ρωσία, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin