Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Πιλάφι με κοτόπουλο και σαφράν


Υλικά (για 4 άτομα)
1½ φλιτζάνι ψαχνό από το υπόλοιπο ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο και περασμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
5 στήμονες σαφράν ή 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς ή κάρι ή πάπρικα (σε σκόνη) ή λίγο από όλα σε συνδυασμό με 1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία 

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και, όταν αρχίσει να στεγνώνει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη και το σαφράν. Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το αλάτι, αν χρειάζεται, και ρίχνουμε πιπέρι.
Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σερβίρουμε αμέσως και μπορούμε να συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin