Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
-
▼
Ιανουαρίου
(
1371
)
-
▼
Ιαν 21
(
69
)
- Τα e-books ήρθαν για να μείνουν-ο εμπνευστής της α...
- Το τοπ 5 των απειλών για την υγεία του άντρα
- Λευτεριά στα τείχη των Χανίων
- Η ιστορία του σουτιέν...
- Μνημείο της Ελλάδας ένα από τα πρώτα προσφυγικά σχ...
- ΗΠΑ-Η Ελλάδα πρωτοσέλιδο σε αφιέρωμα του ταξιδιωτι...
- Κύπρος: Εκδήλωση προς τιμή του Νομπελίστα Χρ. Πισσ...
- Παραβίαση ασύρματων δικτύων εντός 20 λεπτών μέσω τ...
- Ξενοδοχείο φτιαγμένο από σκουπίδια στη Μαδρίτη
- Ολόκληρος ο Σαίξπηρ... στους Ολυμπιακούς Αγώνες το...
- Ο Νίκος Καζαντζάκης... στα θρανία
- Μετρήστε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με τη...
- «Αϋπνη» αρκούδα ψάχνει να βρει τροφή σε οικισμό
- To 67% των χρηστών Facebook δέχτηκαν spam
- Οι φωτογραφίες, οι συνωμοσίες και η Σελήνη
- Διεθνής τουριστική έκθεση Βιέννης - Ferienmesse 2011
- Βουλγαρία: "Στροφή" στον εναλλακτικό τουρισμό
- Θεσσαλονίκη: Την γνώρισε στο facebook, την φιλοξέν...
- ΗΠΑ: Περισσότεροι πεζοί νεκροί εξαιτίας της χρήσης...
- Ιδρυμα «Τζένη Καρέζη» ...Διάσημοι τραγουδούν για κ...
- Διοικητικές ανακατατάξεις στην Google χωρίς καμία ...
- Έγκριτοι ιστορικοί διαφωνούν με την κατάργηση του ...
- Δημόσια πλέον η Σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης
- Η ώρα της έναρξη του Καρναβαλιού έφθασε!
- Υψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, η δωρεά οργάνων
- Τουρκία - Βενεζουέλα Ανταλλαγή πετρελαίου με οικοδ...
- Πότε έγιναν οι πρώτες μεγάλες απεργίες στην Ελλάδα...
- Η διπλωματία της κόκας
- Κάτι μυστήριο κατασκευάζει η Apple
- Ποτοαπαγόρευση στην Τουρκία!
- Ακόμη 71.125 άνεργοι σε ένα μήνα
- Κύπρος: Πληροφορίες για στρατιωτική βάση
- On line αγορές...ελέω καιρού
- Διαρροή πετρελαίου από πλοίο ανοικτά της Μουμπάι
- Τα γκάτζετ του… Αστυνόμου Σαΐνη
- Διάλλειμα για διαφημίσεις...
- Νεκρός λύκος μετά από τροχαίο ατύχημα
- Αίγυπτος: Η χώρα της..αυτοκτονίας
- "Πρασινίζει" η Motor Oil - άδεια για ηλιοθερμικό 3...
- Ο πιο γλυκός...Παρθενώνας
- Βουλγαρία: Βρετανοί, Γάλλοι, Ρώσοι, Αμερικανοί κι ...
- Ανοικτά έως τις 10 το βράδυ κάθε Παρασκευή το Μουσ...
- Χάπι επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου του δέρ...
- Από τις εμπορικότερες ταινίες στην Αυστραλία οι "Β...
- flashback...Ξάνθη
- Λος Αντζελες Παρά τις επιστημονικές αντιρρήσεις η ...
- Νέο είδος γυαλιού για οθόνες κινητών είναι έξι φορ...
- Στην τύχη τους 86 έργα του Θεόφιλου
- Τρεις «μνηστήρες» για το φωτοβολταικό της Κοζάνης,...
- Καύσιμα: ξεπερνά κάθε όριο η αισχροκέρδεια
- ΠΑΤΡΑ: Θησαυρός με χρυσές λίρες... σε Νοσοκομείο
- Έρχονται αραβικές επενδύσεις στην Ολυμπία
- Διαστημική σαβούρα απειλεί τη γη! Υπερσύγχρονα ραν...
- 1942: Λούπινα και σούπα αραποσίτου!
- Ιαπωνικό νοσοκομείο θα εξετάσει νέα θεραπεία για τ...
- Προτιμήστε τα ψάρια από ιχθυοτροφεία...
- Χάκερ εισέβαλαν στο ελληνικό μητρώο συναλλαγών για...
- Κλείνουν άλλα δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας...
- Τα δελφίνια «βλέπουν» και µε κλειστά τα µάτια
- Αυστραλία: Τιμωρία πατέρα επειδή πίεζε τα παιδιά τ...
- Πράσινο τσάι, το φάρμακο κατά της ανδρικής υπογονι...
- Παιδιά και Τεχνολογία Παίζουν στα δάχτυλα το ποντί...
- Καταστρεπτική ...καθυστερημένη Καλημέρα! :P
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... :Πιλάφι με κοτόπουλο...
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 21/01/2011
- Καλημέρα... Μαρούσκαααα Καφέεεεε :P
- Σαλιγκάρια μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση
- Mr. Freeman Part 3 - Πορνεία
-
▼
Ιαν 21
(
69
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011
Προτιμήστε τα ψάρια από ιχθυοτροφεία...
12:10 μ.μ.
|
Αναρτήθηκε από
antgeo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Ασφαλέστερα προς κατανάλωση, λόγω των ενδελεχών ελέγχων, είναι τα ψάρια από ιχθυοτροφεία, όπως εκτιμά καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο οποίος δίνει και συμβουλές προς τους καταναλωτές για το πώς να ξεχωρίζουν τα φρέσκα αλιεύματα.
«Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει», επιβεβαιώνει ο
ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, ιχθυολόγος Γεώργιος Φώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή διάλεξη που θα δώσει το απόγευμα, στο πλαίσιο του ανοικτού πανεπιστημίου, με θέμα "Νωπότητα ψαριών και οστρακοειδών".
«Πρώτα απ΄όλα προσέχουμε τα μάτια των ψαριών να είναι "ζωηρά" και όχι άσπρα γιατι αυτό σημαίνει ότι ήταν κατεψυγμένα και τα αποψύξανε και μετά παρατηρούμε τα βράγχια να έχουν το κόκκινο χρώμα του αίματος», εξηγεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τον καθηγητή, η σάρκα του ψαριού πρέπει να είναι συμπαγής, τόσο ώστε, αν την πατήσουμε με το δάκτυλο, να μην μείνει το αποτύπωμα.
«Σημαντικό είναι επίσης να δούμε αν το ψάρι έχει στην επιφάνειά του υπερβολική ποσότητα βλέννας, γιατί αυτό δείχνει ότι την παρήγαγε με σκοπό να προστατευτεί από το μολυσμένο περιβάλλον στο οποίο ζούσε», συμπληρώνει ο κ. Φώτης.
Οσον αφορά τα όστρακα, πρέπει να πωλούνται με το κέλυφος κλειστό, ενώ η ψίχα των μυδιών, πρέπει να είναι συσκευασμένη σε σακουλάκια, να διατηρείται σε πάγο και να πωλείται και να καταναλώνεται εντός 24ώρου. Για τις γαρίδες και τις καραβίδες καταλαβαίνουμε ότι είναι φρέσκιες όταν γλιστρούν στο χέρι, το κεφάλι και ο θώρακας δεν έχουν μαύρες κηλίδες, τα πόδια, όταν τις κρατάμε, δεν «κρέμονται» όπως και το σώμα τους που πρέπει να είναι καμπυλωτό.
Αναφερόμενος στα ιχθυοτροφεία, ο κ. Φώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα παράγει ετησίως 80.000 τόνους ψαριών, εκ των οποίων οι 50.000 είναι τσιπούρες και τα υπόλοιπα λαυράκια, και εξάγει το 70% του συνόλου.
«Αν δεν ξέρουμε από ποιο μέρος της θάλασσας έχουν αλιευτεί τα ψάρια, είναι προτιμότερο να αγοράζουμε από ιχθυοτροφεία όπου γίνονται έλεγχοι στις τροφές που ταΐζονται. Ωστόσο, θα πρέπει να προτιμούμε ψάρια με βάρος μέχρι 400 γραμμάρια γιατί από κει και πάνω, συσσωρεύουν πολύ λίπος που μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα», λέει ο κ.Φώτης.
«Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν και αν το ψάρι μυρίζει ιδιαίτερα γιατί οι ψαράδες βάζουνε νιτρικά για να τα συντηρούνε, αλλά κάποιες φορές, όταν ξεφεύγουν στην ποσότητα, τα νιτρικά μετατρέπονται σε αμμωνία και τα ψάρια έχουν μια έντονη οσμή», καταλήγει ο κ.Φώτης.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου