Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΠΑΤΡΑ: Θησαυρός με χρυσές λίρες... σε Νοσοκομείο

 
Ενας θησαυρός καταχωνιασμένος επί χρόνια στο σκοτεινό θάλαμο μίας τραπεζικής θυρίδας περίμενε... υπομονετικά τον καταθέτη του. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο ιδιοκτήτης αυτού του μικρού θησαυρού είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, τότε γίνεται αντιληπτή και η αξία του ευρήματος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Κόσμος», πριν από λίγο καιρό ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος έδωσε εντολή να ερευνηθεί όλο το υπόγειο του αρχείου του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας βρέθηκαν τόσο τα κλειδιά μιας τραπεζικής θυρίδας όσο και οι τίτλοι ιδιοκτησίας μετοχών, αξιόγραφων, αλλά ακόμη και οικοπέδων που ανήκουν από διαθήκες και δωρεές στο Καραμανδάνειο. Αλλά κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του. 

Σε ό,τι αφορά τη θυρίδα, σύμφωνα με τα έγγραφα κατάθεσης που βρέθηκαν, βρίσκεται σε τραπεζικό κατάστημα της Πάτρας και περιέχει -μεταξύ άλλων- 323 χρυσές λίρες παλαιάς κοπής (περίπου 240 ευρώ αξίας η κάθε μία) καθώς και μετοχές αγνώστου ύψους και αξίας της πάλαι ποτέ κραταιάς Ιονικής Τράπεζας της Ελλάδος. Μάλιστα προκειμένου να εξακριβωθεί η αξία των μετοχών αλλά και να διερευνηθεί ο τρόπος εξαργύρωσή τους, έχει διορισθεί ήδη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πληρεξούσιος δικηγόρος και παράλληλα έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Σε ό,τι αφορά ακίνητα (σπίτια και οικόπεδα) που βρέθηκαν ότι ανήκουν στο Καραμανδάνειο από διαθήκες και δωρεές, ήδη αυτά ταυτοποιούνται, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν διαπιστωθεί καταπατήσεις από τρίτους.

Η έρευνα συνεχίζεται
Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητής του ιδρύματος, εάν η περιουσία του νοσοκομείου αξιοποιηθεί (και αυτό θα συμβεί άμεσα) τότε το νοσηλευτικό ίδρυμα από παθητικό που ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες σε ότι αφορά τους ισολογισμούς του, θα μετατραπεί σε ενεργητικό με θετικά αποθέματα. Τα οποία, όπως μας είπε ο διοικητής, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου και στην κάλυψη ελλείψεων. Δεν αποκλείεται πάντως η έρευνα να βγάλει... και άλλα λαβράκια!

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin