Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πράσινο τσάι, το φάρμακο κατά της ανδρικής υπογονιμότητας

Τα αντιοξειδωτικά, σαν αυτά που περιλαμβάνονται στο πράσινο τσάι, καταπολεμούν την ανδρική υπογονιμότητα: οι άνδρες που παίρνουν συγκεκριμένες βιταμίνες ή άλλα αντιοξειδωτικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά.
Ερευνητές από τη Βιβλιοθήκη Κοχρέιν, μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, εξέτασαν 2.876 ζευγάρια που απευθύνθηκαν σε κλινικές γονιμότητας, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις ο άνδρας είχε μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων.

Η έρευνα, η οποία είχε ως αφορμή την τάση πολλών κλινικών να υπερασπίζονται τη χρήση των αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων, επικεντρώθηκε σε 34 ελεγχόμενες μελέτες με ζευγάρια που έκαναν θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως εξωσωματική γονιμοποίηση και σπερματεγχύσεις. Εκ των 214 ζευγαριών, 20 απέκτησαν απόγονο όταν οι άνδρες πήραν αντιοξειδωτικά. Οι άνδρες που είχαν πάρει αντιοξειδωτικά σε μορφή δισκίου είχαν στατιστικά σημαντική αύξηση του ποσοστού ζώντων γεννήσεων, όταν συγκρίθηκαν με άνδρες που ανήκαν στην ομάδα ελέγχου. Οι γεννήσεις είχαν αναφερθεί σε τρεις ξεχωριστές μελέτες.

Εκ των 964 ζευγαριών, καταγράφηκαν κυήσεις σε 96 περιπτώσεις. Η χρήση αντιοξειδωτικών σχετίστηκε με στατιστικά σημαντική αύξηση του ποσοστού κύησης, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. Οι κυήσεις αφορούσαν 15 ξεχωριστές μελέτες. Οι έρευνες διερευνούσαν επίσης τη χρήση πολλών διαφορετικών τύπων αντιοξειδωτικών δισκίων, περιλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, της L-καρνιτίνης, του ψευδαργύρου και του μαγνησίου.

«Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά,αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αντιοξειδωτική θεραπεία ενδεχομένως δεν είναι πιθανό να αυξήσει την ποσότητα του σπέρματος που παράγουν οι άνδρες» τονίζει ο δρ Αλαν Πέισι του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, ενώ η επικεφαλής της έρευνας Μαριάν Σόουελ από το Πανεπιστήμιο Οκλαντ στη Νέα Ζηλανδία δήλωσε ότι «η λήψη αντιοξειδωτικού σκευάσματος από τον άνδρα μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει την πιθανότητα ενός ζευγαριού να συλλάβει κατά τη διάρκεια διαδικασίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής».

Η Βιβλιοθήκη Κοχρέιν, μέλος της Cochrane Collaboration, είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 στη Μεγάλη Βρετανία. Το όνομα του οργανισμού αποτελεί φόρο τιμής στον Αρτσιμπαλντ Κοχρέιν, τον αναγνωρισμένο βρετανό ιατρικό ερευνητή που συνέβαλε στην καθιέρωση της επιδημιολογίας ως ξεχωριστής επιστήμης.
πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin