Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αυστραλοί ιθαγενείς έγιναν διάσημοι χορεύοντας ...συρτάκι

Αυστραλοί ιθαγενείς έγιναν διάσημοι χορεύοντας ...συρτάκι  
Αποθεώθηκαν στην Κίνα χορεύοντας συρτάκι, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Οχι, δεν ήταν Ελληνες, αλλά Αβορίγινες της Αυστραλίας που εκπροσώπησαν ... τη χώρα τους στο μεγάλο Φεστιβάλ της Άνοιξης, στο Πεκίνο. Είναι οι χορευτές του συγκροτήματος "Chooky Dancers", που παρουσίασαν εκτός των άλλων, τον "Ζορμπά" του Μίκη Θεοδωράκη.
Το 2007 ο "χορός του Ζορμπά", τους έκανε διάσημους ανά τον κόσμο και στο μικρό απομονωμένο νησί Έλκο, βόρεια της Αυστραλίας, από όπου κατάγονται, τους αντιμετωπίζουν πλέον ως ήρωες.


Για πρώτη φορά, το ίδιο έτος, η ομάδα των 10 Αβοριγίνων χορευτών, από το Elcho Island, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες της φυλής τους και βαμμένοι αναλόγως, έλαβαν μέρος στην εκδήλωση "Γλέντι" που οργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα του Ντάργουιν στη Β. Αυστραλία.

Αποφάσισαν δε, εκτός από τους παραδοσιακούς τους χορούς, έτσι, "τιμής ένεκεν", να παρουσιάσουν και το "Ζορμπά" του Μίκη Θεοδωράκη, σε δική τους εκδοχή με αποτέλεσμα να κλέψουν την... παράσταση.
Υπολογίζεται ότι περίπου 1,8 εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν το YouTube για να απολαύσουν το συγκρότημα ιθαγενών της Αυστραλίας να χορεύουν με ένα διαφορετικό και μοναδικό τρόπο συρτάκι.

Ακολούθησαν εκατοντάδες προσκλήσεις και πολυάριθμες "ζωντανές" εμφανίσεις σε φεστιβάλ και τηλεοπτικά σόου. Μαζί τους ασχολήθηκαν και συνεχίζουν να ασχολούνται κανάλια και εφημερίδες από όλο τον κόσμο.
Η εμφάνισή τους θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση του Πεκίνου στις 4 Φεβρουαρίου

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin