Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οι 10 καλύτερες γιορτές του χειμώνα στον κόσμο

Είτε είστε από εκείνους που προτιμούν γλέντι μέχρι πρωίας, είτε κάτι πιο χαλαρό, όπως η επίσκεψη σε μια έκθεση γλυπτών από πάγο, ο χειμώνας προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Δείτε τις δέκα καλύτερες προτάσεις της ιστοσελίδας Cheapflights.com, για χειμερινές αποδράσεις που φτιάχνουν το κέφι.
balloon1 Οι 10 καλύτερες γιορτές του χειμώνα στον κόσμο 


Φεστιβάλ αερόστατου, Bluff, Γιούτα, ΗΠΑ
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό φεστιβάλ που διοργανώνεται τον Ιανουάριο στην πόλη Bluff της Γιούτα των ΗΠΑ, όπου δεκάδες αερόστατα από όλο τον κόσμο γεμίζουν τον ουρανό. Περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ενέργειες για την αποκατάσταση των τοπικών πάρκων.
Mardi Gras, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ
Το Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης είναι από τα πιο διάσημα καρναβάλια ολόκληρου του πλανήτη και αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η πόλη που γέννησε την jazz ξεχειλίζει από χορό, μουσική, μασκαρεμένους και πολύ κέφι, ενώ για τρεις εβδομάδες ο ρυθμός της πόλης και των κατοίκων συνεπαίρνει κάθε επισκέπτη. Για το 2011, η κορύφωση των εκδηλώσεων του Mardi Gras, θα γίνει στις 8 Μαρτίου. Μάθετε περισσότερα: www.mardigrasneworleans.com .
Φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance, Park City, Utah
Το φεστιβάλ του Sundance στο Park City, είναι από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως. Είναι αφιερωμένο στις ανεξάρτητες παραγωγές και λαμβάνει χώρα στα τέλη Ιανουαρίου (20 – 30 Ιανουαρίου 2011). Μπορείτε μάλιστα να το συνδυάσετε με χειμερινό σκι. Μάθετε περισσότερα στο: www.sundance.org/festival .
Φεστιβάλ τάνγκο, Μπουένος Άιρες
Το πολιτιστικό highlight της Αργεντινής είναι αναμφίβολα το τάνγκο. Για 10 ολόκληρες ημέρες στα τέλη Φεβρουαρίου, οι καλύτεροι χορευτές στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες (milongeros), γιορτάζουν το τάνγκο. Οι Portenos (ντόπιοι), αλλά και οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν παρακολουθώντας δωρεάν μαθήματα.
Winterlude, Οττάβα, Καναδάς
Τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου κάθε χρόνο γιορτάζεται στην Οττάβα του Καναδά κάθε τι που έχει σχέση με τον πάγο και το χιόνι στο φεστιβάλ Winterlude. Το 1979, η επιτροπή του φεστιβάλ εγκαινίασε για πρώτη φορά διαγωνισμό γλυπτικής στον πάγο, πατινάζ στον πάγο, συναυλίες και άλλες δραστηριότητες. Εξερευνήστε το «βασίλειο» Snowflake, μια τεράστια παιδική χαρά χιονιού με 30 γιγαντιαίες τσουλήθρες από χιόνι και έκθεση γλυπτών πάγου και το πιο συναρπαστικό: πατινάζ και έλκηθρο κατά μήκος του παγωμένου Rideau Canal. Δείτε περισσότερα στο: www.ottawa-information-guide.com .
Χειμερινό φεστιβάλ φώτων στους καταρράκτες Νιαγάρα, Καναδάς
Από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, διεξάγεται στο Οντάριο του Καναδά το χειμερινό φεστιβάλ φώτων στους καταρράκτες του Νιαγάρα, για το οποίο χρησιμοποιούνται 125 κινούμενα φώτα και 3.000.000 φώτα εδάφους και δένδρων. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα μοναδικό. Μάθετε περισσότερα στο: www.wfol.com .
Φεστιβάλ Βίκινγκ, νησιά Shetland, Ηνωμένο Βασίλειο
Είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς το κρύο του χειμώνα, όταν ζεσταίνεται από φωτιά. Στο φεστιβάλ «Up Helly Aa» γιορτάζεται η άφιξη των Βίκινγκς στα νησιά Shetlands και οι συμμετέχοντες ντύνονται με στολές Βίκινγκ και παρελαύνουν στους δρόμους ανάβοντας φωτιές, κουβαλώντας τσεκούρια και δάδες. Διοργανώνεται την τελευταία Τρίτη του Ιανουαρίου.
Ημέρες του παγωμένου νεκρού, Nederland, Κολοράντο, ΗΠΑ
Πρόκειται για το πιο περίεργο φεστιβάλ της λίστας. Παλαιότερα, στην πόλη Νέντερλαντ του Κολοράντο, μία από τους κατοίκους του είχε κρατήσει το νεκρό σώμα του πατέρα της, στο παγωμένο υπόστεγο της αυλής του σπιτιού της. Φυσικά οι αρχές καταδίκασαν το γεγονός, αλλά πλέον γιορτάζεται το σαββατοκύριακο «Frozen Dead Guy Days», με διάφορα περίεργα όπως αγώνες με χιονοπέδιλα, πολικές βουτιές, αγώνες με φέρετρα κ.ά.
Χειμωνιάτικο καρναβάλι, Κεμπέκ, Καναδάς
Τον Ιανουάριο, τον ψυχρότερο μήνα του χρόνου, το Κεμπέκ διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι πριν τη Σαρακοστή. Για δύο εβδομάδες γίνονται συναυλίες, εκθέσεις γλυπτών από χιόνι, παγοδρομίες και παρελάσεις.
Καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το διασημότερο καρναβάλι του κόσμου, που γιορτάζεται για πολλές μέρες στην βραζιλιάνικη πόλη. Οι βασικές εκδηλώσεις διαρκούν 4 μέρες και περιλαμβάνουν την εντυπωσιακή παρέλαση, πάρτι και ατέλειωτο γλέντι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin