Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ναΐτη ιππότη θεωρούσε τον εαυτό του ο «μακελάρης» της Νορβηγίας - Εμπλέκει και Έλληνα

Ως σταυροφόρο πολεμιστή, μέλος του νέου τάγματος των Ναϊτών ιπποτών - στα ιδρυτικά μέλη του οποίου περιλαμβάνει και έναν Έλληνα - και με αποστολή του να σώσει τον χριστιανισμό στην Ευρώπη από την εξάπλωση του ισλαμισμού βλέπει τον εαυτό του ο 32χρονος Νορβηγός, που φέρεται ως δράστης για την τραγωδία στη Νορβηγία.
Στο πολυσέλιδο αντισλαμικό μανιφέστο που δημοσίευσε λίγο πριν το μακελειό αναφέρει ότι είναι μέλος του τάγματος των Ναϊτών, που όπως λέει επανιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002.

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη λέει ότι είναι δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Έλληνας, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.
 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας  που επικαλείται αλλά δεν κατονομάζει το Associated Press, δήλωνουν  ότι  είναι ενήμεροι για συχνές συνομιλίες το τελευταίο διάστημα μέσω διαδικτύου ατόμων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο τάγμα των Ναϊτών  ιπποτών, στο οποίο αναφέρεται μέσα από το μανιφέστό του ο Μπρέιβικ. Επίσης είπαν ότι ερευνούν τη βασιμότητα των πληροφοριών που θέλουν τον Μπρέιβικ και άλλα άτομα  που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο να έχουν συναντηθεί στο Λονδίνο, το 2002.
Σημειώνεται ότι η νορβηγική αστυνομία δεν έχει ζητήσει τη διενέργεια ερευνών σε άλλες χώρες, παρά τους ισχυρισμούς του συλληφθέντα. Τα ΜΜΕ πάντως στο Οσλο ανακοίνωσαν σήμερα ότι στις έρευνες θα συνδράμει και ,"ένας εγκληματολόγος της Σκότλαντ Γιάρντ" και πως "ανταλλάσσονται ήδη πληροφορίες της νορβηγικής αστυνομίας και με το δίκτυο της Ιντερπολ".
Ο Μπρέιβικ στο 1500 σελίδων μανιφέστό του γράφει "Είναι καλύτερα να σκοτώσεις πάρα πολλούς παρά αρκετούς όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις αλλιώς ρισκάρεις να μειώσεις τον ιδεολογικό αντίκτυπο της πράξης σου". Όπως γράφει στο πολυσέλιδο σημείωμά του στις 11 Ιουνίου ο Μπρέιβικ λέει: "Εξήγησα στο Θεό ότι εκτός και αν ήθελε τον πλήρη έλεγχο της Ευρώπης από τη συμμαχία μαρξιστών –ισλαμιστών τότε θα έπρεπε να διασφαλίσει τη νίκη των μαχητών που πολεμούν για την επικράτηση του χριστιανισμού στην Ευρώπη". Επίσης περιγράφει το πως έφτιαξε την πρώτη του βόμβα και το πως σχεδίασε την πράξη του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος από όσα γράφει στο μανιφέστο του είναι αντιγραφή από το μανιφέστο κατά της Αριστεράς του Τεντ Καζίνσκι, γνωστού ώς Unabomber ("Γιούναμπομπερ") που ευθύνεται για το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 20 στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας παγιδευμένα με εκρηκτικά γράμματα. Η διαφορά είναι ότι ο Μπρέιβικ αντί για την λέξη "Αριστερά" δαιμονοποιεί τη λέξη "πολυπολιτισμός".
Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα με τους μετανάστες που ενσωματώνονται στις νέες τους πατρίδες και πως η οργή του είναι για το φιλελεύθερο πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη.
Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του τρόπου σκέψης του σημειώνει ότι έπαιξε η συμμετοχή της Νορβηγίας στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999.
Ο συνήγορός του, στο μεταξύ, δήλωσε ότι ο πελάτης του αποδέχεται τις κατηγορίες αλλά δεν πιστεύει ότι οι πράξεις του πρέπει να τιμωρηθούν

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin